Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz SR6004 + PS3

mlodyeszi

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem nowy w tych szeregach więc witam wszystkich forumowiczów. Nie wiem czy wybrałem odpowiednie do tego pytania miejsce ale cóż... wybaczcie. Długo marzyło mi się mieć dobry sprzęt muzyczny więc kilka dni temu nabyłem amplituner marantz SR6004 z myślą o jego rozbudowie. Podłączyłem do niego TV przez HDMI,kolumny i... i tu zaczynają się schody. Podłączyłem PS3 również przez HDMI lecz nic nie działało następna myśl podłączyć PS3 z TV przez HDMI a przewodem optycznym PS3 do amplitunera lecz po raz kolejny nic nie wyszło.Podkreślę że nie mam pojęcia o tych sprawach i nie znam obsługi amplitunera a wydaje mi się że to tu jest największy problem.Na chłopski rozum to powinno działać ;) Pozdrawiam i czekam na jakieś wskazówki. Tomek

https://www.audiostereo.pl/topic/91031-marantz-sr6004-ps3/

Jestem nowy w tych szeregach więc witam wszystkich forumowiczów. Nie wiem czy wybrałem odpowiednie do tego pytania miejsce ale cóż... wybaczcie. Długo marzyło mi się mieć dobry sprzęt muzyczny więc kilka dni temu nabyłem amplituner marantz SR6004 z myślą o jego rozbudowie. Podłączyłem do niego TV przez HDMI,kolumny i... i tu zaczynają się schody. Podłączyłem PS3 również przez HDMI lecz nic nie działało następna myśl podłączyć PS3 z TV przez HDMI a przewodem optycznym PS3 do amplitunera lecz po raz kolejny nic nie wyszło.Podkreślę że nie mam pojęcia o tych sprawach i nie znam obsługi amplitunera a wydaje mi się że to tu jest największy problem.Na chłopski rozum to powinno działać ;) Pozdrawiam i czekam na jakieś wskazówki. Tomek

Przede wszystkim zresetuj PS3 do ustawień fabrycznych, sprawdź kable HDMI bo one "czasami" nie działają jak trzeba, tyle na początek .... Napisz czy maz obraz i dźwięk czy tylko obraz, albo tylko dźwięk itp.

https://www.audiostereo.pl/topic/91031-marantz-sr6004-ps3/#findComment-2381450

Dzięki za zainteresowanie.Sprawa wygląda następująco... Cała ta plątanina z obrazem,dźwiękiem i kablami była pogrzebana w ustawieniach amplitunera.Posiadam instrukcję obsługi w języku angielskim a ten znam w stopniu komunikatywnym więc było trudno wyczytać to cz tamto. Kolega podpowiedział mi żebym pogrzebał w menu amplitunera które wyświetla się na TV i faktycznie tam znalazłem rozwiązanie. Załączę foto dla lepszego zrozumienia może komuś to pomoże. Ja mam podłączone do TV oczywiście TV 1 wejście HDMI, DSS podłączyłem PS3 wejście HDMI 4, eNke mam podłączoną do wejścia Blu-Ray oczywiście HDMI tu jest dziwna sprawa bo nic nie zaznaczyłem a głos i wizja jest ale to nic dojdę do tego wkrótce ;)jeśli wiesz co ustawia się w ostatniej tabelce Video to będę wdzięczny nic tam nie ustawiałem a wszystko działa :)Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/91031-marantz-sr6004-ps3/#findComment-2382795

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.