Skocz do zawartości
IGNORED

Lampowe wsparcie Consnance A100II Hybrid

ToPic

Rekomendowane odpowiedzi

Dopiero kilka dni temu wpadł mi w ręce czerwcowy numer AudioVideo i zobaczyłem artykuł o integrze Opera Cosonace A1oo II Hybrid i niezwykle wysokie przyznane mu oceny; także wszystkie trzy opinie panów redaktorów niezwykle pozytywne wręcz euforyczne - to daje do myślenia tym bardziej, że poprzednia wersja tego wzmaka była wysoko oceniana, a ta wersja ma być lepsza i kosztuje tyle samo czyli niecałe 2 kzł. Pytam się po prostu czy ktoś słyszał ten wzmak, jaka jest jego opinia na temat wzmaka, gdzie go można kupić w centralnej Polsce ( np.Łódź); a tak zupełnie na marginesie czy ciepło grający wzmak np. właśnie Opera utęperuje ostre i jasne brzmienie kolumn B&W z serii 600. W wyszukiwarce znalazłem kilka głosów na temat starszej wersji, dlatego ośmieliłem się dodać nowy tematna forum.

Lubię słuchać przede wszystkim jazzu, reggae, folk, czasami muzyka klasyczna; i Frank Zappa za umiejętne łączenie stylów.

licze, że być może opera Cosonace uratuje moje uszy przed inwazją dzwięków z DM602 S3?

Dzięki za pomoc!!

Szkoda wielka, że nikt nie słyszał tego wzmaka i nie wiadomo gdzie go kupić... no cóż jeszcze zaczekam na pomoc szacownych forumowiczów. A może to jest taka słaba maszyna, że nie warto o niej mówić... pozdro

Wyszukiwarka powinna pomóc w znalezieniu wątku, w którym jeden z forumowiczów opisywał swoje wrażenia z odsłuchu urządzenia Opera Consonance.

Nie mam natomiast pewności, czy myślimy o tych samych modelach. Kiedyś około 2 tys. zł kosztował wzmacniacz tranzystorowy o charakterystycznym wyglądzie (przednia ścianka z deski), testowany i wysoko oceniany przez redaktora z Audio-Video. Podawana przez Ciebie nazwa sugerowałaby, że chodzi o urządzenie hybrydowe (lampki w przedwzmacniaczu), ale nie bardzo mi się to komponuje z ceną 2 tys. zł.

Tak zdecydowanie chodzi o lampke w przedwzmacniaczu i o deske na paneliku czołowym, także wygląd się nie zmienił, cena podobno także- a jedynie wnętrze wzbogacone o lampe i brzmienie podobno zdecydowanie pełniejsze.

Jarzabek nic sie nie martw; dzięki za zainteresowanie upsy się zdarzają!!

• 1 rok później...

> ToPic

To stary wątek więc nie wiem czy kogoś zainteresuje. Miałem okazję posłuchać tej Opery:

Consonance A100 Hybrid

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Moim zdaniem rzecz całkiem udana. Lampa w przedwzmacniaczu. Gra szczegółowo i dynamicznie. Dostępna jest w Szczecinie (sklep Audiofil pod basztą ul. Kładna). Cena o ile się orientuję ok. 2 kzł.

p.

yamen

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

WItam

Miałem ostatnio ten wzmacniacz na testy. Niestety nie sprawdził sie z moimi B&W704. Krzykliwa, męcząca góra, średnica w miarę ok, bas kiepski, jednowymiarowy o brzmieniu kartonowym. Generalnie grało to słabiej niż moja kombinacja Amplitunera Yamahy 640 ze wzmacniaczem technicsa.

Podałem namiary bo gość tego szukał. Po części zgadzam się z tym co napisałeś. Kolumny z wybitnie szczegółową górą rzeczywiście odpadają. W takim układzie góra będzie męczyć uszy. MF-a na tą Operę bym nie zamienił. :) Z tym że to zupełnie inny półap cenowy.

yamen

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.