Skocz do zawartości
IGNORED

Acoustic Energy Radiance 3 - czym zasilić?

ArturoSz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Jako laik i początkujący proszę Was o pomoc w doborze wzmacniacza, najlepiej używanego, który wydobędzie to co najpiękniejsze z tych kolumn.

Muzyka jakiej słucham to: rock (ten lżejszy i ten cięższy), blues, elektronika (od Jarre do Prodigy i Mansona), ale i takie coś jak ZAZ i trochę klasyki a czasem Louis Armstrong. W zasadzie wszystko po trochu oprócz Hip-hopu i disco polo.

Chciałbym się zamknąć w 1000zł, ale im mniej tym lepiej.

Czy jest jakiś wzmak Onkyo, który jest godny polecenia w tym zestawieniu?

Jestem oczywiście otwarty na inne propozycje.

Pozdrawiam i dzięki

KOLUMNY ZA 6 TYS A WZMAK ZA TYSIAKA ....

HMMMMMMMMMMMMMMMMM

JAK JUZ KUPISZ PO PODZIEL SIE WRAZENIAMI :)

Kolumny za 4200 (nie lubię przepłacać...) a wzmak na razie taki...

Podzielę się jak się dowiem co kupić...

Więc czekam na jakąś sensowną propozycję, chyba się tu ktoś zna na tym...?

Chwilowo grają z amplitunerem i miło mnie zaskoczyły, bo nie są mocno wymagające.

AE to wg mojej wiedzy neutralne kolumny, miałem wprawdzie Aelite 3, nie Radiance 3, ale to podobne brzmienie.

Potrzebują one wydajnego prądowo wzmacniacza i takich musisz szukać. W kwocie jaką dysponujesz, trudno będzie dobrać coś sensownego. Jeżeli możesz dołożyć parę stówek to poszukaj używki Exposure 2010/S/S2 lub jeżeli się uda to Elektrocompanient. Warto też posłuchać Creek'a, choć do rocka to bym go nie polecał. Za to w rocku powinien sprawdzić się NAD. Widziałem chyba giełdzie hifi NAD'a 352 poniżej 1000 zł.

Dzięki za info.

Jest na giełdzie NAD C 352 za 900 - to ten?

Radiance nie są tak wymagające jak Aelite. Graję teraz z amplitunerem i całkiem sympatycznie sobie radzi. Miałem oczywiście porównanie jak grają ze wzmakiem i wiadomo, że z amplitunerem to nie to.

Słuchałem też na tym amplitunerze Cantonów DC509 i grały tak jakby je ktoś kocem owinął i do jeziora wrzucił - tu też miałem porównanie z brzmieniem na wzmacniaczu. Zapewne podobnie zagrały by z Aelite.

Co sądzisz o Rotelu? Nadaje się któryś dla mnie?

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.