Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki Subwoofer do kina

MateuszBrzezinski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zdecydowałem sie zakupić reszte kolumn do kina i tak wybór padl na

Fronty Klipsch rf62,rf82 - opcjonalnie Rb81

Głośnik centralny - ktorys z modeli rc

Tył RF52 ( juz posiadam )

Zastanawiam sie nad dobraniem suba , czy w ogóle to konieczne to jaki? myslalem o Klipsch rw12

kwestie napedzania tego zestawu odstawmy na bok zajmiemy sie tym pozniej.

https://www.audiostereo.pl/topic/92193-jaki-subwoofer-do-kina/

Witam

Zdecydowałem sie zakupić reszte kolumn do kina i tak wybór padl na

Fronty Klipsch rf62,rf82 - opcjonalnie Rb81

Głośnik centralny - ktorys z modeli rc

Tył RF52 ( juz posiadam )

Zastanawiam sie nad dobraniem suba , czy w ogóle to konieczne to jaki? myslalem o Klipsch rw12

kwestie napedzania tego zestawu odstawmy na bok zajmiemy sie tym pozniej.

podaj wielkość pokoju

u mnie np przy Onkyo 609 i odpowiednich ustawieniach można spokojnie oglądać filmy bez suba z bardzo mocnym i głębokim basem ( dobre kolumny zrobią swoje ) a pokój niemały bo 30m2

podaj wielkość pokoju

u mnie np przy Onkyo 609 i odpowiednich ustawieniach można spokojnie oglądać filmy bez suba z bardzo mocnym i głębokim basem ( dobre kolumny zrobią swoje ) a pokój niemały bo 30m2

23m pokój teraz docelowo 40 m bedzie za 2 lata;)

Jakie masz kolumny? Wydaje mi sie ze problem suba tkwi w tym ze od 2 lat w kinie uzywalem suba ktory mial 190 w mocy ciaglej i naprawde wybuchy byly fajne i inne efekty

Zestaw tzn? bo jak sie uda to bede mial za pare dni Rf82II przod tyl Rf52 i centralny nie wiem kiedy ale tez niedlugo ;) dlatego pytam o suba i ktorego suba masz jaki model? czym to napedzasz?

Nie jestem zwolennikiem Klipscha ale popieam opinie "bierz do kompletu".Swego czasu tez kompletowalem kino domowe i jak bys nie kombinował to jednak najlepiej zgrywały sie kolumny z jednej serii (nawet jesli osobno wydawały sie gorsze).Maiłem kiedys centralny nie do kompletu - meka straszna, ustawianie ciagłe a afekt nigdy w 100% ok.

No i względy estetyczne.Z jednej serii wyglądają super.

Dlatego moim zdaniem nie ma nad czym mysleć.Kolega ma suba Klipsch i jest bardzo zadowolony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.