Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki amplituner w przdziale ok. 2000 zl?

ibanezq

Rekomendowane odpowiedzi

Moim skromnych zdaniem AVR 1912 to zdecydowanie najlepszy ampli kina do 2000zł. Gra najgłębiej i jest najlepszą namiastka wzmacniacza analogowego. Onkyo 609 jest mocniejszy ale ten dźwięk jest taki bardzo cyfrowy jakis, ale to pewnie kwestia gustu, jednak z wielu odsłuchach w jakich uczestniczył ludzie zawsze wybieraja Denona a nie Onkyo. Jesli chodzi o fukcje to chyba też nic go nie przewyższa , jedyne Onkyo chyba ma więcej złącz ale nie ma AirPlaya. Harman jest niesamowicie awaryjny i niestety ale w przeciwieństwie do stereo nie gra już takim fajnym basem. Marantz super tyle ze drogi. To taki leciutko ulepszony Denon. Yamaha jest ostra i ma spory kłopot z basem w konfiguracji bez amplitunera. Gra raczej jasno i metalicznie niz ciepło. Pionek dla mnie taki nijaki ale chyba i tak ponad yamaszką ale gorzej niż Onkyo Denon Marantz. To spostrzezenia z ludziz mojego otoczenia i moga służyc jedynie jako wskazówki. rzeba oczywiście posłuchac samemu

wygoogluj sobie awaryjnośc harman kardon to zobaczysz "niezadowolonych użytkowników" ....

Większośc usterek wynika niestety z niewłaściwego użytkowania sprzętu. Pierwsza niekwestionowana sprawa to właściwa wentylacja. Nie wciskajcie ampa w szafeczkę kładąc na nim dvd itp dlatego że żonie się podoba. Obecnie cyna w UE jest bez ołowiu co powoduje pękanie ścieżek pod wpływem wysokiej temp.

Ja miałem 3 harmany: 347, 645, 255 i wszystkie działały i działają do dziś bezawaryjnie

Ja miałem dwa i dwa to buble. HK 3490 ( stereo )po około 2 miesiącach zaczął szumieć lewy kanał . Ampli stał na szafce całkowicie odsłoniety. Drugim HK jaki mi sie popsuł to BlyRay. Z znim były cyrki juz od poczatku. Po powrocie z serwisu do którego pojechał dlatego ze nie czytał płyt zaczął sie wieszać i nie chciał otworzyc szuflady. Zależy jaki miał humor.Niestety sporo osób uwaza HK za sprzęt z nieco wyższej półki. Niestety w tej chwili juz tak nie jest.Znam sporo przypadków własnie przegrzewania sie amplików HK.Oczywiście zawsze mozna powiedziec ze z winy użytkownika

Co do AVR 255 to nawet była afera że one były wadliwe juz od początku i sie przegrzewały. Potem to poprawili,

czuły barbarzyńca

Znudziła mnie polemika z tobą.

ale ja z toba nie polemizuje bo nie da sie polemizowac z kims kto w temacie "najtansza integra" wyjezdza z pm 7001. uzyj mozgu zanim napiszesz, ze ktos wypisuje bzdury i jest gluchy

Ty albo nie wiesz co to pm7001 albo nie znasz słowa integra. Wypowiadasz się w tematach o których nie masz zielonego pojęcia i do tego łapiesz focha i zaczynasz obrażać innych. Luzuj to nie ring a miejsce dzielenia się wrażeniami. Przez takich bajkopisarzy wielu dokonuje nędznych wyborów i później nadmuchaną flustrację przekazują dalej.

Jeśli interesuje Cię jakość dzwięku w kinie i stereo a nie potrzebne Ci zbędne bzdety to polecam Yamahę DSP-AX1, bądz DSP-A1, tą pierwszą miałem 2 lata i w warunkach domowych 5.1 jest rewelacja + do tego jakiś niedrogi tunerek i leje amplitunery aż miło. Pierwsze modele amplitów do kd budowane na bazie wzmacniaczy były jeszcze ok, natomiast dziśiejsze wynalazki to porażka.

A znajdę za ok. 1800zł ?

Wpisz w xarchiwum szukany model i zobaczysz po ile chodziły. BTW musisz jednak wziąć pod uwagę fakt że starsze ampy nie posiadają hdmi oraz dekoderów dźwięku hd.

Ty albo nie wiesz co to pm7001 albo nie znasz słowa integra. Wypowiadasz się w tematach o których nie masz zielonego pojęcia i do tego łapiesz focha i zaczynasz obrażać innych. Luzuj to nie ring a miejsce dzielenia się wrażeniami. Przez takich bajkopisarzy wielu dokonuje nędznych wyborów i później nadmuchaną flustrację przekazują dalej.

wez sie juz nie osmieszaj bo naprawde ciezko stwierdzic co jest wieksze - kosmos czy twoja glupota. Obrazanie to zdecydowanie twoja domena i z twojej strony padly obrazliwe slowa pod adresem mojej osoby. Zatem skul ogon i wracaj do budy kundelku.

PS sprawdz sobie na jakiej pozycji w ofercie zintegrowanych wzmacniaczy marantza plasowal sie model 7001, jaka byla jego cena wowczas a jaka jest dzis na rynku wtornym. nastepnie nazwij ten klocek najtansza integra i walnij sie mlotkiem w czolo

PS 2 podaj te tematy w ktorych sie wypowiadam nie majac zielonego pojecia

Bujaj się fraglesie. Z piaskownicy dawno wyszedłem i nie mam zamiaru do niej w twoim przypadku wchodzić. Jeżeli twoja wiedza sprowadza się do czytania pisemek i przeglądania cenników to powodzenia w tej materii. Moje zabawy w audio sięgają lat 90. Przytoczyłem ten wzmacniacz bo go miałem, może i są tańsze wzmacniacze i co z tego wynika Jeżeli uważasz że pm7001 to dobra integra to gratuluję. Daleka droga przed tobą. Posłuchaj Phasta, Bat'a, ASR... to będziesz wiedział o czym mówię.

Rozmowy który lepszy który gorszy w ogóle nie mają sensu. Ale przecież ty o tym wiesz że liczy się napęd, wzmacniacz , kolumny , akustyka , kable itp....

Jeżeli nadal zamierzasz się ze mną przepychać słownie to daruj sobie. A jeżeli twoje ego liczy na satysfakcję to z góry i'm sorry nie chciałem cię obrazić. Wiosna idzie trzeba spuszczać powietrze i cieszyć się muzyką.....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.