Skocz do zawartości
IGNORED

Excel ES-75Q - czy warto?

Gość rochu

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rochu

(Konto usunięte)

Foto-Flo jest zmiękczaczem stosowanym w ostatnim etapie obrobki kliszy fotograficznej.

Mysle ze zamiast Kodak Photo-Flo mozna chyba uzyc FOTONAL firmy FOMA, ILFOTOL prod. Illforda lub Mirasol 2000 firmy Tetenal.

Zobacz na http://efkafoto.com.pl/chemia.html.

rochu -> gratulacje, wybrałeś najbardziej zaawansowany model ;-)

Nurtuje mnie tylko jedno pytanie - dlaczego kupowałeś w Stanach a nie w katowickim RCM??? Domyślam się odpowiedzi, niemniej jednak chciałbym usłyszeć (hmm.. chyba przeczytać?) to od Ciebie :-)

Pozdrowienia

W RCM-ie kosztuje 6500zł-tyle to nie wyjdzie nawet z cłem i VAT-em...

Ja mam ten sam problem-chcę kupić VPI 16.5- USA-400$, w Polsce brak dystrybucji, a w Niemczech cena z księżyca-900 euro....

Gość rochu

(Konto usunięte)

To proste. W RCM takie samo urzadzenie kosztuje 6500 zl.

Ciekaw jestem tylko ile cla i vatu zaplace. Ale mysle ze i tak sie oplaci.

Aha w tym samym sklepie jest pare tysiecy plyt gramofonowych do kupienia / nowych /.

Sa tam takie rarytasy jak AC/DC jako 15-to plytowy audiofilski box na 180g plytach. /sic!

>rochu serdeczne dzięki na wyjaśnienie.

Musiałem opuiścić forum - żona coś chciała.....

Ach, te Nitty Gritty, niestety, może kiedyś ( powód- patrz wyżej ). Ceny w RCM znam, mam blisko. Ale za to dostałem

tam 60szt okładek wewnętrzych na LP z warstwą polietylenową za 1.5 zł/szt. Tego Benza też może kiedyś ( powód

jak wyżej ).

• 2 miesiące później...

>Alexander (18.06.04)

Ja używam Goldringa 1012 i potwierdzam twoje obserwacje co do trudności ze skrzypcami. Bardzo mnie zaintrygowałeś tym co piszesz o wkładkach Benz. Czy to MC niskopoziomowe? A w kwestii niedobrej współpracy tej (tych?) wkładki z lekkim ramieniem węglowym (słaby bas) ciekawe byloby zostawić ją w ramieniu węglowym ale dołożyć ramieniu masy na headshell, oczywiście bez zwiekszania nacisku igły. Żeby zwiększyć bezwładość, a nie przechodzić na ramię, jak piszesz stalowe, czyli zacjować tłumienność kompozytu węglowego. Co o tym myslisz?

Profee-> witam, tak wkładki Benz były niskopoziomowe 0,34mV. Odnośnie "ciężkiego" headshella , zastosowany był podobny do tego ze zdjęcia o masie prawie 18g (stal nierdzewna), sądzę, że przyczyną problemu była pusta (niewytłumiona) rurka węglowa.

[obrazekLUKASZ-174430_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.