Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w DeltaStudio- premiera kolumn

WaldemarK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

--->Kubeł

Komu jak komu ale Tobie nie mógłbym odmówic....

Ale poważnie - kolumienki zostaną we Wrocławiu i kazdy chętny będzie miał mozliwośc zapoznania się z nimi we wlasnym pomieszczeniu. Szczegóły w DeltaStudio

pozdrawiam

Waldek K

Witam

Mam prośbę w związku z sobotnim spotkaniem. Czy jest mozliwość zorganizowania standów o wysokości ok.50 cm na czas odsłuchów ?

Ja nie jestem pewien czy będę miał wałasne

pozdrawiam

Waldek K

Rozumiem, że skoro macie Cortazarowego CECka to nie muszę wypinać siedemnastki. Życzę udanej imprezki - będę zaglądał co tam ciekawego się dzieje! Auwiderzejn!

->-> Kubeł czyli Kuba

Od przybytku głowa nie boli, sądziłem, że przybędziesz z całym zestawem (podstawkowce i standy) aby złapać poziomy odniesienia.

Zaczęcam także pozostałych uczestników aby natężyli swoje ramiona i przynieśli monitorki do stworzenia tła do oceny.

Jestem przekonany, że Waldku niemasz nic przeciwko takim działaniom.

Ja sie niestety nie pojawie gdyz wyjezdzam na weekend na kresy wschodnie.NIebede mial wiec mozliwosci porownania prezentowanego zestawu z moimi.Jednak wy bedziecie mogli to zrobic gdyz kolumny ciagle sa i jeszcze dlugo beda w Delta Studio.

Pozdrawiam

->-> Lisek

No to wielka szkoda, a tak planowalem podroz do domu z Twoja pomoca.

A kolumny moze bedziesz mial szanse jeszcze sam porownac (wiem, ze najlepiej porownuje sie we wlasnym systemie).

na ile osob nalezy sie przygotowac jutro?

Czy juz od godziny 14-tej?

Niestety w zaden sposob byc nie moge,bo musze zawiezc brata na wakacje do babci niemal na Ukraine.Posluchac tych kolumn podejde w poniedzialek,wtedy tez chcialbym abysmy wspolnie posluchali mojego auta.Jestem bardzo ciekaw Twego zdania.

Pozdrawiam i zycze milych odsluchow.

Witam

Serdecznie dziękuję wszystkim przybyłym na spotkanie - mam nadzieję że nie był to zmarnowany czas.

Szczególne podziękowania skałdam DeltaStudio - Witku -bez Twojej gościnności spotkanie nie odbyło by się .

Kolumienki zostają we Wrocławiu-pod "opieką " Witka. Chętnych zachęcam do posłuchania we własnych warunkach.

Waldek K

PS. KT88 a zwłaszcza monobloki długo będą mi się śniły.....

Ja takze dziekuje wszystkim obecnym.

Nieobecni beda musieli przedlozyc usprawiedliwienia pisemne.

A przede wszystkim - nieobecni maja czego zalowac.

Wracajac do sedna sprawy. Waldek przywiozl dwudrozne monitory.

W tym miejscu prosze Go o dokladny opis konstrukcji.

Wymienie konfiguracje urzadzen, a opis dzialania pozostawiam uczestnikom.

Pierwszy zestaw:

odtawarzacz CD Marantz 80 + wzmacniacz Delta Studio KT88 + kolumny WaldemaraK + kable sieciowe PJ Audio + interkonekt Ensemble + kabel glosnikowy Heritage

pozniejsze zmiany to wymiana kabla sieciowego na Vanvideo V. 7, interkonekt Kontech bialy, interkonekt GLD, kable glosnikowe Kontech bialy, kable glosnikowe GLD

Drugi zestaw:

odtawarzacz CD C.E.C. 51 Z + wzmacniacz Delta Studio KT88 + kolumny WaldemaraK

platanina kabli j.w.

Trzeci zestaw:

gramofon Thorens 147 z wkladka Excel HQ 75 Hss + przedwzmacniacz lampowy Delta Studio + wzmacniacz Delta Studio 6s33s mono + kolumny WaldemaraK

Czwarty zestaw:

gramofon Thorens 147 z wkladka Excel HQ 75 Hss + przedwzmacniacz lampowy Delta Studio MM + wzmacniacz Delta Studio 6s33s mono + kolumny TomaszaK

Piaty zestaw:

odtwarzacz CD Marantz 80 + przedwzmacniacz lampowy Delta Studio line + wzmacniacz Delta Studio 6s33s mono + kolumny TomaszaK

Szosty zestaw:

odtwarzacz CD Marantz 80 + przedwzmacniacz lampowy Delta Studio line + wzmacniacz Delta Studio 6s33s mono + kolumny WaldemaraK

Takie byly zestawienia podstawowe.

Miny gosci jak i tworcow sprzetu wygladaly na zadowolone. Niezaleznie od poziomu uzupelnienia elektrolitow (a bylo momentami goraco).

Tak jak zapowiedzial Waldek - kolumienki pozostaja do dyspozycji odsluchowych, zarowno w Delta Studio jak i we wlasnych warunkach. Tylko blagam - najpierw umowcie sie, aby wszystko zgrac w terminach.

Waldku - godzina Twojego wpisu sugeruje, ze albo korzystales z kawiarenki internetowej po drodze, albo zarzadziles pobudke w domu.

Moze oglosisz konkurs na nazwe kolumn?

Dziekuje Tobie i Bartkowi za przybycie, prezentacje i mile towarzystwo. Zapraszam na wiecej.

Za pomnialem dodac, ze w konfiguracjach od trzeciej wzwyz pozostalismy przy kablach:

sieciowe: PJ Audio typ B

interkonekty: Kontech bialy

glosnikowy: Kontech bialo-czarny (pierwowzor SAPR)

a wkladka gramofonowa to dokladnie: Excel ES-75Q H/SS

Jeszcze raz dziekuje i prosze o spostrzezenia ze spotkania. Pozdrawiam ta droga Zegarmistrza, ktory na obczyznie zagryza palce z zalu za grupa.

Dzieki - nie dziwie sie że było goraco z monobloczkami zwlaszcza. Elektrolitow to tutaj dostatek a i grupa zacna, tyle ze przedmiot spotkania niezbyt nosny. Widze, ze sporo sprzetu przekopaliscie - czekam na wrazenia.

No i pozdrowienia dla uczestnikow zwlaszcza ekipy z Bydgoszczu;)))

Jako twórcy sprzętu to specjalnie nie wypada mi pisać o spostrzeżeniach ;) A pozostali goście przedkładają, jak widać, jakieś tam mecze ponad audiofilskie rozkosze. Powiem tylko tyle - wczoraj zagrało nieźle. Kto nie został dłużej, niech żałuje. Szczególnie jestem pod wrażeniem możlwości monobloków...

Co do nowego projektu Waldka - symapyczne paczki, o raczej miękkim (ostrożym na średnicy?) brzmieniu i solidnym basie (którego momentami było nawet za dużo). Góra - jak przystało na scana 9500 - bardzo dobra. Niewielka efektywność (około 86 dB) stawia pewne wymagania przed wzmacniaczem. Monobloki Delta Studio nie pozostawiały pod tym wzgledem niedosytu ;). Specyfika akustyki pomieszczenia, a także stanowczo zbyt niskie podstawki, jakimi dysponowaliśmy podczas odsłuchu, nie pozwalają mi wypowiadać się na temat przestrzenności, stereofoni i oderwania dźwięku od kolumn. Na samym końcu kolumienki powędrowały wyżej i mam wrażenie (choć byłem już nieco zmęczony...;), że wyżej wspomniane aspekty znacznie się poprawiły.

pozdawiam - Tomek K.

Miałem okazję być pierwszy raz w DeltaStudio. Spotkałem się tu z wielką gościnnością i życzliwością szefa firmy. Gości było niewielu ale atmosfera była kapitalna. Obecni, to widać audiofile z dużym stażem. Miałem obawy, czy taki amator jak ja znajdzie wspólny język. Żadnych oznak szpanerstwa i zarozumialstwa. Za to bezinteresowna chęć pomocy (Cortazar) oraz dzielenie się wiedzą. Wpadłem na Jaworową po drodze z pracy na chwilę, wyszedłem po czterech godzinach. Podziwiam gospodarza za cierpliwość przy ustawianiu kolejnych konfiguracji. Do oceny prezentowanych kolumn brakowało mi wzmacniacza tranzystorowego. Ale to już moja wina, w końcu mogłem przynieść swojego Rotela. Kolumny mieszczą się w "moim" przedziale cenowym. Konstruktor zastosował dobrej klasy przetworniki, wygodne i porządne srebrne terminale na kable. Najwięcej przyczepiłbym się do stolarki, niestety zdradzała oznaki produkcji "domowej". Nie przepadam za jasnym fornirem i pochyloną przednią ścianką, za to najbardziej skrytykowałbym jakość położenia lakieru. Dla mnie punktem odniesienia w tej kwestii jest np. Elac. W dźwięku, urzeczony byłem górą pasma, wielka klasa, słodycz i rozdzielczość. Bas, nigdy go nie brakowało, był zwinny i energetyczny. Średnica, najwięcej zastrzeżeń, czuła się jak w niewoli, coś trzymało ją za gardło. Ten zakres najbardziej winię za brak powietrza i rozmachu. W klasyce najmniej miałem niedosytu, rock niestety nie jest repertuarem dla tych kolumn. Instrumenty, tu saksofon tenorowy zabrzmiał wręcz wybornie, przeszkadzajki i blachy to majstersztyk. Pomimo realnych ograniczeń pomieszczenia odsłuchowego, stereofonia była dla mnie poprawna, moje kaprawe uszy przypominały mi, że istnieje też trzeci wymiar w przestrzeni dźwiękowej. Kolumny są niesamowicie wrażliwe na ustawienie i miejsce słuchacza. Nieznaczne zejście z głównej osi powodowało, że kolumny zgłaszały zazdrość o to jedyne optymalne miejsce odsłuchu. Nie są to głośniki, przy których słuchaniu można wykonywać inne czynności.

To tyle z moich amatorskich obserwacji. Dodatkową atrakcją był odsłuch "piano" Możdżera w towarzystwie sprzętu, za który można spokojnie kupić kawalerkę w bloku. Płyta-doskonały POLSKI produkt, w warstwie merytorycznej i realizacji. Spędzone przeze mnie cztery godziny w Delcie stanowiły wielką audiofilską ucztę. Testu "gęsiej skórki" kolumny nie zaliczyły, ale chyba za dużo wymagam.

snake: za wcześnie opuścił Pan spotkanie, kto nie poczekał aż się rozgrzeją monobloki Delty ma czego żałować. Żałował Pan że nie było żadnego wzmacniacza tranzystorowego, ale tak na prawdę nie był do niczego potrzebny, takiej dynamiki jaką miały te monobloki nie słyszałem jeszcze NIGDZIE, a miałem okazje słyszeć Gryphony, McIntoshe, potężne stare kocówki mocy Uhera, Yamahy itd. z 10-cioma lub więcej tranzystorami na kanał.

Te monobloki odmieniły kompletnie moje podejście do lampy, do tej pory nie wyobrażałem sobie lampiaka bez większych lub mniejszych ograniczeń makrodynamiki. Tutaj dynamika, zarówno makro jak i mikro zwala z nóg, okazuje się że nie ma rzeczy niemozliwych... po raz pierwszy wzmacniacz lampowy mnie zachwycił, całość grała ciepło (za cym nie przepadam) , ale po pierwsze pomieszczenie podbijało mocno niskie rejestry, więc w optymalnych warunkach na pewno jest inaczej, a po drugie... a co tam, zawsze można rozjaśnić odpowiednio dobierając resztę sprzętu, za to klasy dźwięku nie nadrobi się niczym! Wielkie brawa dla Delty!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.