Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz onkyo

pawelpi

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli chodzi o Onkyo to mam na stanie w drugim systemie amplituner stereo 8211 oraz odtwarzacz 7333, w muzyce typu dance i techno po włączeniu konturu sprawdza się nawet nieźle (zwłaszcza po paru piwach :-), ale kiedy chcemy posłuchać jazzu czy klasyki to nie zachwyci nas, kiepska barwa, bałagan na scenie, nienaturalnie oddane instrumenty, w tych gatunkach muzyki mój drugi wzmacniacz Creek 4330 MkII jest lepszy o kilka klas, zupełnie inna liga. Tak więc dużo zależy od tego do jakiej muzyki będziesz używał Onkyo. Ja kiedy swojego zakupiłem byłem zachwycony do momentu kiedy usłyszałem Creeka, który to dwa razy lżejszy zagrał dźwiękiem większym, bardziej szczegółowym z fajną barwą i przestrzenią, kontrolowanym basem. Jedno jest pewne, Onkyo to dobra firma na początek ale do audiofilskich manufaktur daleko jej brakuje, przynajmniej w budżetowych modelach, które miałem okazję odsłuchać.

Pozdr.

https://www.audiostereo.pl/topic/9262-wzmacniacz-onkyo/#findComment-139358

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.