Skocz do zawartości
IGNORED

Yaqin pod Monitor audio RS1+DAC LITE 60

caralooh_pl

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Obecnie mam nada c315bee, nie zebym nie byl zadowolony, bo dynamika, zywiolowosc sa niesamowite. Ale czuje troche chlodu, mimo ze dac na lampach.

Zreszta chyba za bardzo przyzwyczailem sie do DT990 + little dot 3 i dlatego brakuje mi lampy. Oprocz tego scena jeszcze mogla by byc glebsza .

Wyczytalem z w praktyce rs1 maja 85DB i impedancja spada nawet do 3ohm.

Yaqin dlatego bo chyba nie wiem co moglbyc kupic rozsadnego w granicach 2000-2500, chyba ze to zly pomysl ?

Zastanawialem sie nad 100B/110B , chociaz 110b na allegro 2600, pytanie czy jest wart tej ceny ? Nurtuje mnie tez 100B bo wazy 30KG, slyszalem ze czym ciezszy tym lepszy :P

Widze jeszcze na aukcji MS-20L , dlatego patrze na alegro bo na YaqinPolska jest drozej. Slucham przede wszystkim wokalu + instrumenty. Jamie Cullum, Nikki Yanofsky, Diana Krall. Chociaz jakis bon jovi czy slayer tez sie czasem trafi. Czekam na wszelakie propozycje i dzieki z gory.

https://www.audiostereo.pl/topic/92653-yaqin-pod-monitor-audio-rs1dac-lite-60/

Polecam Yaqin MS-88B - był do kupienia za 2600-2800zł. Mam go od ponad miesiąca i śmiało napędza też wymagające Ushery Be-718. Lepiej dołożyć, niż brać starego MC-100B. Ten model ma już opóźnione załączanie napięcia, nie musisz oddawać do przeróbki, większą moc i nawet na standardowych lampach chińskich jest bardzo dobrze. Ja po osłuchaniu i wygrzaniu standardowych lamp przymierzam się do innych - na początek Psvane i sowieckie 6H8C wojskowe.

ms-88b wyjdzie mnie 700zl drozej niz 110-b. Spotkalem sie tez z opiniamy ze yaqin kt 88 sa chlodne plaskie , bardziej jak tranzystor.A co powiesz na MS-20L. Zalezy mi na barwie, wokalu.

Witam,ze wzgledu na to jaki dzwiek lubisz i czego oczekujesz od nowego wzmacniacza omijal bym yaqina na kt88,ewntualnie cos na el 34 lub 6n5p,

ja uzywam 6v6 i jestem zadowolony,ale w twojej konfiguracji moze byc przycienki mocowo(2x12w)pozdrawiam i udanego zakupu.

Hej, jeszcze pytanko, bo sie wacham miedzy ms-20L a ms-6ca7, roznica 2300/2700. Czy jest sens doplacac to 400zl ? Chce kupic z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czy powinienem sie czegos obawiac. Dzieki za sugestie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hej, jeszcze pytanko, bo sie wacham miedzy ms-20L a ms-6ca7, roznica 2300/2700. Czy jest sens doplacac to 400zl ? Chce kupic z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czy powinienem sie czegos obawiac. Dzieki za sugestie

na korzysc ms-20l przemawia cena oraz dziurka do sluchawek,pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Sprowadzam z Chin model mc-13s z lampami 6ca7, powinien być u mnie dzisiaj lub jutro. Napiszę ile mnie wyniósł, ile kosztowało cło itd. Oddaję go do pełnej przeróbki więc za jakiś czas dam znać jak gra surowy i po poważnym upgradzie:P.

do Pana Andrzeja Szymańskiego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Odradzam kupno MS-20L bez wymiany lamp. Mam go i zaczął grac dopiero po inwestycji ponad 700zł na nowe lampy. Jezeli interesujesz sie MS-20L to zerknij na MS-34D ktorego mozliwosci po wymianie lamp jeszcze bardziej wzrastaja od MS-20L. Pozdrawiam.

A dlaczego możliwości MS-34D wzrastają w porównaniu do MS-20L? Możesz uzasadnić? W tym drugim jest osiem lamp sterujących, w pierwszym - cztery. Sama wymiana lamp mocy nie wystarczy. Osiem lamp sterujących daje większe możliwości niż cztery, szczególnie gdy zamieni się np. chińskie na rosyjskie, a potem rosyjskie na niemieckie - różnice są zasadnicze.

Mi wystarczy porównanie Violeta że MS-34D gra bardziej kluchowato i spokojnie od MC-10L. Jeśli ktoś lubi takie grzeczniusie brzmienie, ok to być może dla niego jest lepsze. Jeśli MS-20L gra tak jak MC-10L tylko z wiele szybszym basem to już dla mnie jest bomba. Pozdr

• 2 lata później...
Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

i tu sie nie zgodze ,bo wiem ,na pewno ,nawet- wymieniajac lampy w mc-10l i gral ,bardziej kluchowato niz ms-34d, na tym samym systemie -to mc-10l jest wolny i za bardzo ocieplony mialem oby dwa i mam juz dlugi czas ms-34d ,na samym starcie gral ,bardzo tranzystorowo, dynamicznie i szybko .opnie potwierdzaja ,nie tylko moje no to w czym rzecz... ,bo nie rozumiem ,takich wpisow ,najpierw trzeba obu posluchac ,w jednakowych warunkach systemu i akustyki pomieszczen. zreszta violet ,nigdy nie testowal mc-10l!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.