Skocz do zawartości
IGNORED

zakup uzywanego amplitunera - pytanie laika

Przemek Galicki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam dość glupie pytanie ale nie potrafie nigdzie znalesc na nie odpowiedzi

czy każdy amplituner "nie stereo" tzn 5.1 7.1 itp bedzie dobrze grał/działała/funkcjonował w systemie STEREO

czy warto kupic apmlituner bez HDMI ?

posiadam do podłaczenia :

odtwarzacz WDLIVE - łacze HDMI

tv z HDMI , optycznym wyjsciem audio i coaxialnym

dekoder N - również hdmi

czy wystarczy podłaczyc tv do aplitunera np po łaczu optycznym a reszta po HDMI do TV

planuje kupic uzywany aplituner + 2 kolumny stereo .

pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi

czy każdy amplituner "nie stereo" tzn 5.1 7.1 itp bedzie dobrze grał/działała/funkcjonował w systemie STEREO?

Tak, ale 90% amplitunerów gra gorzej niż wzmacniacze stereo.

To zależy czy potrzebujesz. IMHO nie.

Mam identyczny zestaw.

Wszystko podłączasz do TV przez hdmi. WD i Nkę optykami do amplitunera. HDMI przyda ci się w nim jak brakuje w TV.

Możesz w to wejść jeśli głównie stawiasz na filmy. Jak głównie na muzykę, to ciężko to pogodzić. Choć wszystko zależy od budżetu.

czy każdy amplituner "nie stereo" tzn 5.1 7.1 itp bedzie dobrze grał/działała/funkcjonował w systemie STEREO?

Mam identyczny zestaw.

Wszystko podłączasz do TV przez hdmi. WD i Nkę optykami do amplitunera. HDMI przyda ci się w nim jak brakuje w TV.

Możesz w to wejść jeśli głównie stawiasz na filmy. Jak głównie na muzykę, to ciężko to pogodzić. Choć wszystko zależy od budżetu.

jak bys byl zainteresowany uzywanym(prawie nowym ampli zostalo 23 miesiace gwarancji) amplitunerem to zapraszam na priv badz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

jak bys byl zainteresowany uzywanym(prawie nowym ampli zostalo 23 miesiace gwarancji) amplitunerem to zapraszam na priv badz

Ukryta Zawartość

Masz od tego dział ogłoszenia. Tutaj facet szuka rady. Ja też mam do sprzedania amplituner, ale nie ładuję się z tym do wątku. Oddzielmy merytorykę od biznesu.

Ukryta Zawartość

Masz od tego dział ogłoszenia. Tutaj facet szuka rady. Ja też mam do sprzedania amplituner, ale nie ładuję się z tym do wątku. Oddzielmy merytorykę od biznesu.

OK :) bede pamietal na przyszlosc

Z ciekawosci napisz mi na priv co masz bo szukam ampli :)

Witaj,zaden ampli 5.1 itp nie zagra w stereo tak jak sprzet do tego przeznaczony.Sam mialem kilka amplitunerow typy harman kardon ,yamaha itd i zaden nei zagral w stere tak jak np.audiolab czy cambridge audio.Ja zdecydowale sie zmienic kd na stero po tym jak stwierdzilem ze muzyki praktycznie slucham kilka godzin dziennie a film ogladne raz na jakis czas.

Pozdrawiam .

Mam identyczny zestaw.

dzieki za odpowiedź

czy możecie mi tez napisac na jakie firmy warto zwrócic uwage , a jakie zupełnie olewać - chodzi mi głownie o awaryjność oraz serwis w razie usterki sprzętu .

zestaw bedzie głownie służył do sluchania radia oraz ogladanie filmów , z przewagą radia .

"Mam identyczny zestaw.

Wszystko podłączasz do TV przez hdmi. WD i Nkę optykami do amplitunera. HDMI przyda ci się w nim jak brakuje w TV. "

smog czasem podłanczam tez laptopa po HDMI do tv więc w Laptop po hdmi do TV , więc pewnie jeszcze musiał bym podłaczyc TV bezpośrednio do amlitunera .

do wydania hmm

sam uzywany aplitutuner 600-700 PLN

2 kolumny w podobnych granicach

nie zastanawialem sie nad rozbudową zestawu , na tą chwile stereo mi w 100% wystarczy .

apmlituner kupuje głownie z 2 powodów :

jakość dzwieku

radio

ok firma wybrana

bedzie to DENON model powyzej jedynki na poczatku modelu - takie rady dostalem

ale czy modele 1X XX też nie bedą ok dla osoby która chce lepszy dzwiek od tego który dają wbudowane glosniki tv ?

czy mozecie podesłać linka w którym zobacze jakia firma apmli do jakiej firmy kolumn pasuje ?

wzmacniacz stereo kupiony , oczywiscie CA 540 A

teraz kolumny

slyszałem że KEFy dobrze grają z CA

mam pokój ~22m2 , slucham muzyki głownie z radia ale bardziej trójki niz eska rock z plyt ostatnio Adele , Gotye , Kimbra , Julia Marcel , ale rownież z innej beczki jak Daft Punk , Fatboyslim , Jamiroquai itp

zadnego techno , rapu itp

prosze o pomoc w zakupie kolumn , mam do wydania max 800 zł

wzmacniacz stereo kupiony , oczywiscie CA 540 A

teraz kolumny

slyszałem że KEFy dobrze grają z CA

mam pokój ~22m2 , slucham muzyki głownie z radia ale bardziej trójki niz eska rock z plyt ostatnio Adele , Gotye , Kimbra , Julia Marcel , ale rownież z innej beczki jak Daft Punk , Fatboyslim , Jamiroquai itp

zadnego techno , rapu itp

prosze o pomoc w zakupie kolumn , mam do wydania max 800 zł

Witaj,do CA idealnie pasuja Monitor audio,poszukaj modelu bronze 2 u mnie gralo to naprawde swietnie.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.