Skocz do zawartości
IGNORED

Asus OPlay HDP-R1 problem z TV Panasonic i ...

masonn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Proszę o pomoc doświadczonych w tej kwesti userów. Otóż wymieniony w temacie Asus nie współpracuje złączem HDMI z moim Tv Panasonic 42PV700 ani z Denonem AVR 1912. Apmlituner i TV sa wporządku z innymi sprzętami na tych samych złączach i kablach wspołpracuja wzorowo ( N-TV , Bluray ) Po włączeniu asusa mignie tylko czerwone menu powitalne( które normalnie jest czarne ) i dalej albo nie ma niczego albo jest kalejdoskop. To samo na Denonie. Po coaxialu Video jest normalne i na Denonie i na Panasie. Dźwięk po optyku tez chodzi.Problem dotyczy tylko HDMI.

Ten sam Asus współpracuej z TV LG bez większych problemów.Z amplitunerami Onkyo i Pioneer tez działa.

Zmieniałem wszytskie tryby obrazu , system PAL/NTSC i wszytsko na nic. Ktos ma jakis pomysł czy po prostu te sprzęty nie działają ze soba i tyle.Ktoś używa Asusa z Denonem lub TV Panasonic?

PS. Zrobiłem upgrade firmware , tez na nic

Witam,

Proszę o pomoc doświadczonych w tej kwesti userów. Otóż wymieniony w temacie Asus nie współpracuje złączem HDMI z moim Tv Panasonic 42PV700 ani z Denonem AVR 1912. Apmlituner i TV sa wporządku z innymi sprzętami na tych samych złączach i kablach wspołpracuja wzorowo ( N-TV , Bluray ) Po włączeniu asusa mignie tylko czerwone menu powitalne( które normalnie jest czarne ) i dalej albo nie ma niczego albo jest kalejdoskop. To samo na Denonie. Po coaxialu Video jest normalne i na Denonie i na Panasie. Dźwięk po optyku tez chodzi.Problem dotyczy tylko HDMI.

Ten sam Asus współpracuej z TV LG bez większych problemów.Z amplitunerami Onkyo i Pioneer tez działa.

Zmieniałem wszytskie tryby obrazu , system PAL/NTSC i wszytsko na nic. Ktos ma jakis pomysł czy po prostu te sprzęty nie działają ze soba i tyle.Ktoś używa Asusa z Denonem lub TV Panasonic?

PS. Zrobiłem upgrade firmware , tez na nic

Witam pytanie nie do końca na temat , ale o tym urządzonku - piszą na stronie asusa że przy pokazie zdjęć nie da się włączyć muzyki jako podkładu - to prawda czy coś im się pokręciło ?

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

• 3 lata później...

Temat stary , ale mam podobny problem tyle że nieco inne urządzeniami które przestały ze sobą współpracować .Założyłem nawet temat O co chodzi .... poniżej opis sytuacji

Koledzy pomóżcie - może mieliście taki przypadek . Mój Telewizor to 32' Samsung 5300 , odtwarzacz blue ray to pioneer BD 160 .Któregoś dnia zacząły pojawiać się na ekranie zakłócenia - czerwone kropki paski itp.Pomyślałem ok zdaje się kabel HDMI się kończy ( 10 metrów płaski nie najwyższej jakości może się zdarzyć ) ALE !!! Podłączyłem PS 3 po tym kablu wszystko ok. No to pewnie szlak trafił odtwarzacz - podłączyłem innym kablem do dwóch innych telewizorów - DZIAŁA WSZYSTKO OK ???? Biorę inne HDMI podłączam do Samsunga i co - NIC pioneera nie wykrywa. Koledzy co się mogło stać ??? Telewizor ma zaktualizowane oprogramowanie odtwarzacz również ?

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.