Skocz do zawartości
IGNORED

Problem ze wzmakiem CA Azur 640A V2

pawjer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam mały, narazie niedokuczliwy problem ze wzmakiem. Jak go uruchamiam po dobrym ostygnięciu, to przy ustawieniu regulacji wzmocnienia na niewielką moc, prawy głośnik, albo wcale nie gra, albo gra jakoś tak z trzaskami. Jak podkręcę głośniej to wszystko jest ok i później mogę ustawiać dowolne wartości głośności i gra prawidłowo.

Mam wrażenie, ale może mylne, że jak przed uruchomieniem wzmaka poruszam kilkakrotnie potencjometrem to zjawisko albo nie występuje, albo występuje w mniejszym stopniu.

Potencjometr umiera? Wtedy to pół biedy :) Gorzej jak coś w końcówce mocy zaczyna szwankować :(

Efekt taki mam właściwie od roku i nie mam na szczęście wrażenia aby się pogłębiał.

Nie jest to najpewniej kwestia kolumn. Są zamienione miejscami i problem nadal występuje w tej prawej. Źródło też nie ma znaczenia.

Jakieś sugestie? A może to jakiś znany słaby punkt wzmaka CA?

Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/93604-problem-ze-wzmakiem-ca-azur-640a-v2/
  • 3 miesiące później...

potencjometr też możesz wyczyścic na początek

Chętnie wyczyszczę, ale głupie pytanie, jak? Mam zdjąć gałkę z potencjometru i wykonać to od zewnątrz czy muszę otworzyć obudowę wzmaka?

Swoją drogą mam wrażenie że raz pomaga pokręcenie potencjometrem, a czasami kliknięcie w "speaker B" :-|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.