Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kabelki do Baltlaba

Wiktor

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki kabelek do kolumn obsługuje w waszym systemie Baltlaba.

Ja obecnie gram na T+A Speaker Six – około 65 zł/m

Dynamika, przejrzystość, spójność brzmienia, w zakresie srednio-wysokotonowym, szybki dobrze kontrolowany bas.

Wreszcie mam scenę poukładaną jak należy i nie ma żadnych problemów lokalizacją instrumentów.

No i oczywiście zajebista dynamika – każde szarpnięcie struny to, tak jakby wykonawca chciał ją wyrwać z instrumentu.

Niesamowita wprost mnogość szczegółów brzmienia i prawdziwe, niepodbarwione barwy

Instrumentów wokali.

Poza tym przeszczeń i jeszcze raz powalająca przeszczeń.

Piszę o tym kabelku, bo miałem duży problem z doborem kabli.

Wydałem trochę niepotrzebnej kasy, bo nikt nawet producent nie potrafił polecić czegoś sensownego i niedrogiego.

Mój system to:

Baltlab „Epoka 1V.3”

AMC CD6b

Interkonekty – Audioqest Turquise 250 zł

https://www.audiostereo.pl/topic/9407-jakie-kabelki-do-baltlaba/

Moj Baltlab gra z DNM Reson i jestem bardzo zadowolony. Przerzucilem wiele kabli i z interkonektem XLO Ultra zagralo to swietnie. Twoich kabli nie sluchalem, wiec nie mam porownania, ale zapewne sobie wypozycze. Faktem jest, ze Baltlab jest bardzo czuly na kable i ich wymiana przynosi kolosalne zmiany w dzwieku.

Do Baltlaba polecam jasne, niemulące kable, możliwie najlepsze w zakresie Twojego budżetu. Wzmacniacz jest dość mocno kabloczuły jak na ten poziom cenowy i wyraźnie nie lubi kabli słabych.

U mnie gra z Nordostami i jest dobrze.

Pzdr

->broy

sluchalem mojego Baltlaba z interkonektem Red Down i bylo tak miekko i slodko, ze nie moglem wytrzymac (duzo wnosily tu kolumny).

Ale glosnikowy Nordost Gold zabrzmial bardzo przyzwoicie w polaczeniu z XLO Ultra. Co ciekawe w tym polaczeniu DNM Reson pokazal (o dziwo) lepsza gore, ale roznice byly minimalne.

Zastanawiam sie nad przetestowaniem kabli Kondo (bylo ostatnio o tych kablach na forum).

Jeden fakt pozostaje niezaprzeczalny, ze tak czulego na kable wzmacniacza nigdy nie widzialem. Ale jak juz sie dobierze odpowiedni zestaw to potrafi odwdzieczyc sie wspanialym dzwiekiem.

.....ten klocek jest idealny dla "zmieniaczy" kabelków, po wpięciu nowego kabla mamy pewnoś że efekt zmiany to tylko kabe....bo baltlab nic od siebie nie daje.......dlatego moim następcą creeka będzie właśnie on ...

Ma to jeszcze jeden plus.

Po kupnie nowego kabelka mamy w domu całkiem nowy inaczej brzmiący wzmacniacz.

Idealny wzmacniacz dla tych, którzy wogule nie wierzą, że kabel zmienia brzmienie.

Nawet głucha teściowa usłyszy !!!

O tak. Baltlab to b. interesujący wzmak. Chętnie bym go pomęczył z tydzień, a jeszcze chętniej skonfrontował z ECI2 ;-), bo mnie to męczy ;-))

Ale i bez porównania, cosik czuję, że miałbym frajdę. Właściwie słuchałem go tylko raz - u Harviego, w obcych warunkach akustycznych, w których moje Tabletki się nie popisały. Nic to - u mnie grają dobrze :-)))

* * *

Jakby komuś się chciało wpaść z Baltlabem lub ECI-2 w najbliższy week-end i stracić parę godzin to zapraszam.

Kontakt w "o mnie".

Pozdr.

u mnie gra z AQ Copperhead (175 zł) i głośnikowym AQ GR8 (65zł/m). Kable zostały ze starego systemu, ale gra ładnie. Obecnie szykuję się do upgrade Baltlaba do versji z XLR-ami, więc wymiana interkonektu będzie konieczna. Za cholerę jednak nie wiem, czego szukać. Potrzebuję maksymalnie neutralnego intekonnektu. Proszę o propozycje do 800 zł.

-> Hubi: zainteresuj się produktem garmina, który ja mam. (Bynajmniej nie zamierzam go wcale sprzedawać.)Miałem jeden (długo porównywałem z innymi) i po roku domówiłem kolejną, identyczną parę. Wzorcem (dla garmina) był Velum za 2400 (1800zł w komisie na Wilczej), hehe

Zdobądź oba i porównaj sobie sam z czym chcesz. Garmin na pewno będzie wiedział o jaki Ci chodzi, jeśli powiesz, że takie jak ja mam.

Też miałem AQ C. i ten obecny go wyparł. (Fortepian prawdę Ci powie...) Bez kompleksu do 800 czy nawet troszkę więcej zł. Wierz mi. Zresztą jak porównasz - sam sobie odpowiesz ile jest wart. I tyle.

Pozdr.

taka mala subtelna roznica ... Andrea mowi "posluchaj", Mars mowi "to najgorszy kabel ..."

Chocby ze wzgledu na sposob wyrazenia opinii zaufalbym bardziej Andrei i ... posluchal :)) (co tez zrobilem i mam dwa kabelki Garmina :) )

Przesłuchałem 4 sygnałowce garmina. 3 wypożyczałem 2x i potem jeszcze 2-2x. O pomyłce nie mam mowy. Odstępy czasowe były dość długie. Sprzęt wygrzany (ja w formie ;-) i nieźle (sorry za nieskromność ;-) skomponowany, tak uważam.

Wygrał kabelek z 4 żyłami (1. jest zdublowana), ten z Neutrikowymi łączówkami na stronie garmina. Nie chciało mi się z początku wierzyć, by 1. człowiek mógł stworzyć lepiej brzmiący kabelek niż spece z AQ, którą to fir mę cenię, szanuję i lubię za ich kable. Może to dziwne ale odkryłem je sam, zanim cokolwiek przeczytałem o AQ. Arkowi udało się w jakiś sposób zrobić lepszy. Czy to tak trudno zrozumieć i przyjąć do wiadomośći ? AQ C. był punktem wyjścia (jak teraz jest u Hubiegio). AQ C. nadal lubię i szanuję w jego cenie, (ok. 175złza parę), jednak nie ma do niego powrotu, bo nie zamienię na "gorszy". Miał być do tunera (za dobry i za szkoda do tunera CA), ale leży bezczynnie.

* * *

Jak można negować, przesłuchując tylko 1. kabel garmina ? I w dodatku nie wiadomo który ? Ten gruby, biały, siejący basem nie spodobał mi się. I jeszcze inny też. O głośnikowym nie wspomnę, bo nie ma o czym pisać. Jednak dało się zauważyć, że w niektórych systemach, biały grubas może zdziałać cuda, bo siej ebasem jak chol... Właściciele lamp mogliby się o ten kabel pozabijać /lub nie/. Ich sprawa.

I takie jest moje podejście w temacie.

Pozdr.

PS. I ja dziś skończyłem niepospolitą sieciówkę :-)))

C.d.n. w swoim czasie.

Skad wiesz czego sluchalem? :). Moim zamiarem nie bylo psucie humoru posiadaczom garmina. Dziele sie tylko swoimi wrazeniami. Na 2 systemach JMlab ps 5.1 i Zoller Imagination zagralo to tragicznie, co nie zmienia faktu iz w innym systemie, bycmoze, podrodze, przypadkiem, z tragarzami...

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.