Skocz do zawartości
IGNORED

Mixer Reloop Rmx 20 - odchodzące ścieżki

McMarco

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Na forum jestem nowy, więc wypadało by się przedstawić ;) Jestem Jacek, pochodzę z okolic Rzeszowa, amatorsko oraz z zawodu szkolnego interesuję się niektórymi zagadnieniami elektroniki.

Mam do Was pytanie - prośbę. Posiadam Mixer Reloop Rmx 20, ostatnio spalił mi się potencjometr w prawym kanale od wysokich tonów. Dodam, że jest to potencjometr liniowy stereo (6-nóżkowy) 2 x 50 kOhm o oznaczeniu B503. Kupiłem zamiennik i przelutowałem, niestety nie działał. W związku z tym zamówiłem taki jak ma być, niestety po odlutowaniu tamtego potencjometra, po prostu ścieżki na płytce się przegrzały, dziwne to trochę, bo nie miały nawet kiedy, i mi odpadły po prostu. Zdziwił mnie ten fakt, gdyż już przelutowywałem potencjometry w tym mixerze i nigdy z tym problemów nie było. Czekam, aż mi przyjdzie ten potencjometr i mam problem właśnie ze ścieżką, bo nie wiem gdzie mam poprowadzić drucik, żeby zewrzeć nóżki potencjometra wraz z odpowiednimi elementami(innego sposobu chyba nie ma, bo jak już wcześniej wspomniałem ścieżki uległy przegrzaniu i odpadły). I tutaj pytanie do Was: Może ktoś z Forumowiczów posiada taki mixer albo dysponuje schematem do tego mixera? Bo na prawdę nie mam pomysłu gdzie podpiąć niektóre nóżki...

Przesyłam zdjęcie, ale niestety niskiej jakości (za którą przepraszam...), ponieważ nie dysponuję w tym momencie lepszym aparatem. Takze zdjęcie zrobione przeze mnie jest bardziej poglądowe, aniżeli pomocne do czegokolwiek.

Jeżeli by mi ktoś jakoś podpowiedział, gdzie mam poprowadzić kabelki od nóżek do odpowiednich elementów, byłbym bardzo wdzięczny :)

Z góry dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.