Skocz do zawartości
IGNORED

pierwszy w zyciu system

horsefly

Rekomendowane odpowiedzi

> Iwo

Czy tylko PianoCraft ? Moim zdaniem nie. Jesli wezmiesz cene 2,5 tys to z klockow tez zlozysz, nawet nowych.

Jak dla mnie, to ta wieza mialaby sens gdyby kosztowala powiedzmy nie wiecej niz 1,7 tys. A tak ?

Amplituner Denon (nie pamietam dokladnie typu, ceny MM) to 999zl. Amplituner Onkyo (strereo aktualnie maja tylko jeden, przynajmniej na stronie www) stoi za 1100. To na reszte zostaje 1400. Jak na CD i kolumny ktore maja nie ustepowac PianoCraftowi to moim zdaniem az nadto.

desmear

-> horsefly:

Układ "miękkiego startu" w 4330 mkII powoduje, że nie słychać w kolumnach "dup" przy włączeniu/wyłączeniu wzmacniacza. Nie pamiętam szczerze mówiąc, przy której konkretnie operacji "zwykły" 4330 produkował taki efekt.

Nie twierdzę, że nie warto kupować mkII; jeżeli miałby on jednak być sporo droższy od pierwszej wersji, to warto po prostu wiedzieć, że na tym w zasadzie polega zakres zmian w konstrukcji. Plus jakaś kosmetyka, naturalnie, ale nieprzekładająca się raczej na walory dźwiękowe.

-> IWO

Powiem Ci tak, poszukaj tematow o dobrych kolumnach do 1000 zl, znajdziesz modele. Potem wystarczy posluchac.

( zobacz chocby

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -modele 8.1, 8.2, dodam ze z ww firma nic mnie nie laczy oprocz tego, ze sam u nich kupilem ;) .

A co do CD. Moje prywatne zdanie jest takie, ze na jakosc odtwarzanej muzyki, maja wplyw wszystkie komponenty mniej wiecej w takim stosunku: 70% to kolumny, 25% to wzmacniacz i 5% to CD. Kable pomijam bo ich wplyw zwlaszcza w klasie sprzetu do 2500 uwazam za .... :).

Dlatego do takiego zestawu spokojnie kupilbym zwykle DVD gdzie za 500 zl masz kilka firmowych modeli i zapomnialbym o calej tej magii lepszej muzyki ze zwyklego CD. MOIM zdaniem nic nie stracisz z jakosci a wiele zyskasz z funkcjonalnosci.

pozdrowienia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

desmear-> polemizowalbym z procentowym udzialem komponentow.... ale w malym, budzetowym systemie to moze faktycznie nie miec az takiego znaczenia jakie masz zrodlo. No ale porownalem kiedys moje dvd (tanie, nawet bardzo, daewo za 300 pln) z cd, na tym sprzecie, ktory widnieje w "o mnie". Moim zdaniem roznica jest troche wieksza niz 5 %.....ale linki do kolumn sa fajne, dzieki:-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.