Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe Samsung ze wzmacniaczem lampowym ;)

Gummo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dobrze przeczytaliście nie ma błędu w temacie. Zestaw 'all in 1' ze wzmacniaczem lampowym. Coś piszą o 1330W :)

Myślałem, że już nic mnie nie zadziwi. Kto kupuje takie zestawy i to za takie pieniądze?

No chyba, że o czymś nie wiem i nie jestem na czasie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

P.S. Żadna reklama sprzętu, temat do dyskusji w jaką stronę zmierza kino domowe... My na forum dyskutujemy o procesorach i końcówkach... Może jednak nie mamy racji. To jak jest?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sa wielokanalowe kncowki mocy i wzmacniacze na lampach specjalnie do kina. Ale toto nawet obok takich sprzetow nie stalo. Zaryzykowalbym nawet twierdzenie, ze stawianie tego na rowni z lampowymi mantami to dla mant obraza. Chociazby z tego powodu:

HT-E6500W to zestaw o łącznej mocy 1000W

Taaaaak, a swistak siedzi i zawija.

server unreachable;--

pewnie lampy mają podswietlenie ledowe jak w którymś z odtwarzaczy vincenta. swoją drogą lampy w kinie to nic nowego, dawniej w salach kinowych grały tylko lampy i wysokoefektywne kolumny. Uzywam tego na codzień, wszystkie kanały frontowe mam napędzane 18 watowymi monoblokami lampowymi, do tego kolumny zamknięte o efektywności 93db/1w. Efekt jak na moje ucho doskonały, zarówno w stereo jak i kinie, dla mnie koniec poszukiwań..

Ale taka moc z samych lamp i wysoka sprawnosc kolumn to jest konfiguracja bardzo niestandardowa. :) Bardziej uniwersalnym jest zastosowanie lampowo-tranzystorowej hybrydy co jest jedynym dobrym pomyslem w tym sprzecie. Tylko, ze z dobrego pomyslu po interwencji ksiegowych i specow od marketingu pewnie zostaly tylko podswietlone lampki.

server unreachable;--

czytajcie - tam są cyfrowe końcówki - a lampa to przedwzmacniacz -

pewnie kupa - ale wielu na forum podpowiadało że to dobre zestawienie...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.