Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer do JVC EX-A10

Mee how

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

tak jak w temacie: JVC EX-A10, który od 4 lat cieszy moje uszy piszczy i skomle wieczorami, bo tęskni do pełni. :)

Potrzeba mi więc aktywnego subwoofera, pasującego do charakteru tego sprzętu.

Słucham klasyki, jazzu, muzyki instrumentalnej, ten klimat.

Nie chcę zapieracza do tchu w piersiach :)

Coś harmonicznego, precyzyjnego, detalicznego o płaskiej charakterystyce. Bez przebarwień. Delikatne dopełnienie delikatnego grania.

już nie wiem jak to inaczej ująć w słowa...

Czuje ktoś ten temat?

pozdro

https://www.audiostereo.pl/topic/94411-subwoofer-do-jvc-ex-a10/

Witam,

polecam ci subwoofery firmy REL(dedykowane głównie do muzyki),w zależności od wielkości pomieszczenia i zasobności portfela masz spory wybór.

Podłączenie po Hi-Level powinno pięknie uzupełnić ci brakujący zakres.W razie pytań pisz na priva(nie jestem z branży)chętnie odpowiem na twoje pytania.

Pozdrawiam.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Witam wszystkich,

tak jak w temacie: JVC EX-A10, który od 4 lat cieszy moje uszy piszczy i skomle wieczorami, bo tęskni do pełni. :)

Słucham klasyki, jazzu, muzyki instrumentalnej, ten klimat.

Nie chcę zapieracza do tchu w piersiach :)

Coś harmonicznego, precyzyjnego, detalicznego o płaskiej charakterystyce. Bez przebarwień. Delikatne dopełnienie delikatnego grania.

już nie wiem jak to inaczej ująć w słowa...

Czuje ktoś ten temat?

pozdro

Wcale nie zaczepny watek zeby reaktywowac promowanie rela. Najpier putanie typu co jedynego da mi miod potem oczywiscie rel. Wiec kolego zmartwie cie sub na xls lub xxls perlesa z membrana bierna jest o przepasc lepszy od rela.

Wcale nie zaczepny watek zeby reaktywowac promowanie rela. Najpier putanie typu co jedynego da mi miod potem oczywiscie rel. Wiec kolego zmartwie cie sub na xls lub xxls perlesa z membrana bierna jest o przepasc lepszy od rela.

Ha! Dzięki za odpowiedź, ale nie jestem w stanie zbytnio na niej polegać, bo popełniasz wiele błędów w pisowni i nie wiem, czy nie popełniłeś ich przy pisaniu nazw konkretnych firm. Nie znam tych firm. Więc nie wiem, czy są błędnie czy poprawnie napisane. Jakbyś mógł napisać raz jeszcze, ale precyzyjnie - będę wdzięczny.

Dodam jeszcze, że nie interesują mnie tematy DIY, ani super egzotyczne produkty niedostępne w Polsce.

pozdrawiam

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Ha! Dzięki za odpowiedź, ale nie jestem w stanie zbytnio na niej polegać, bo popełniasz wiele błędów w pisowni i nie wiem, czy nie popełniłeś ich przy pisaniu nazw konkretnych firm. Nie znam tych firm. Więc nie wiem, czy są błędnie czy poprawnie napisane. Jakbyś mógł napisać raz jeszcze, ale precyzyjnie - będę wdzięczny.

Dodam jeszcze, że nie interesują mnie tematy DIY, ani super egzotyczne produkty niedostępne w Polsce.

pozdrawiam

Czlowieku to rel jest egzotyka. Wejdz sobie na strone akustyka. Zobacz glosniki peerlesa wybierz wlasiwe przeznaczenie zadzwon do Kisiela . Mozesz kupic gotowe. Za 3500 ze wzmacniaczem pewnie dostaniesz cos czego rel nie da Ci za dyche. Ty w ogole wiesz co to jest scan speak peerles czu niegdysiejsza vifa ?

A co do tego czy mozesz polegac na mojej odpiwiedzi czy nie i tematu bledow. Powiem tak wymysl cos lepszego.

Czlowieku to rel jest egzotyka. Wejdz sobie na strone akustyka. Zobacz glosniki peerlesa wybierz wlasiwe przeznaczenie zadzwon do Kisiela . Mozesz kupic gotowe. Za 3500 ze wzmacniaczem pewnie dostaniesz cos czego rel nie da Ci za dyche. Ty w ogole wiesz co to jest scan speak peerles czu niegdysiejsza vifa ?

A co do tego czy mozesz polegac na mojej odpiwiedzi czy nie i tematu bledow. Powiem tak wymysl cos lepszego.

Przede wszystkim - dzięki wielkie za pomoc.

Nie chciałem Cię zezłościć, po prostu szukam sprzętu a nie znam firm, które go robią.

Wyobraź sobie, że szukasz silników wankla firmy Rotron i wpisujesz w google 'Rotorn' zamiast 'Rotron'.

Ty najpierw napisałeś 'perlesa' potem okazuje się, że to jest 'peerlesa'. Różnica jest, szczególnie dla kogoś kto nie zna firmy, ani jej nazwy.

Znawcą tematu nie jestem, jestem konsumentem, lubię dobrą muzykę, na dobrym sprzęcie.

Raz jeszcze dzięki za pomoc.

p.s. na forum wchodzę by pogadać/zapytać/odpowiedzieć, a nie po to by zdenerwować/być_zdenerwowanym.

pozdro

:)

właśnie żeby uniknąć takiej pseudo fachowej retoryki wolę rozmawiać na privie.

A propos Firmy REL to żadna egzotyka są dostępne w sklepach z dobrym sprzętem przeznaczonym do słuchania muzyki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i wiele innych......

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

pozdro

Potrzeba Ci normalnej konfiguracji a nie tandetnej wieżyczki z głośnikami za 2 tysie. Jakoś mnie nie dziwi że miłośnicy RELa szarżują;-) I jeszcze dają sobie wcisnąć że sub do muzyki to konieczność. Ech eksperci;-)

kolego discomaniac71 dlaczego obrażasz kolegów na forum?

"Potrzeba Ci normalnej konfiguracji a nie tandetnej wieżyczki z głośnikami za 2 tysie"

nie każdego stać na tak wysyblimowany jakościowo zestaw jaki jest w twoim posiadaniu,trochę więcej szacunku i pokory,ponieważ są tu ludzie którzy mają lepsze klocki,a nie obrażają kolegów z bardziej budżetowym sprzętem.

Nabijaj posty gdzieś indziej,twoje sugestie nie wnoszą nic merytorycznego do pytania które zadał kolega 'Mee how'

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

kolego discomaniac71 dlaczego obrażasz kolegów na forum?

"Potrzeba Ci normalnej konfiguracji a nie tandetnej wieżyczki z głośnikami za 2 tysie"

nie każdego stać na tak wysyblimowany jakościowo zestaw jaki jest w twoim posiadaniu,trochę więcej szacunku i pokory,ponieważ są tu ludzie którzy mają lepsze klocki,a nie obrażają kolegów z bardziej budżetowym sprzętem.

Nabijaj posty gdzieś indziej,twoje sugestie nie wnoszą nic merytorycznego do pytania które zadał kolega 'Mee how'

Nie interesują mnie Twoje układy z producentem/dystrybutorem Rela.

Kupując wieżę z kolumnami za 2 tysiące należy liczyć się z jej ograniczeniami. Małe kolumny ani nie wygenerują odpowiedniego basu ani nie nagłośnią większego pomieszczenia. Jeśli jakość dźwięku z tego mini zestawu zadowala jego właściciela (mimo wszystko sugeruję odsłuchy większego sprzętu) zamiast dokładać drugie tyle do substytutu jakim jest subwoofer należałoby pomyśleć (tak jak napisał guerreros) o kolumnach z prawdziwego zdarzenia. Tyle że trzeba liczyć się z tym że zestaw JVC (skądinąd zacna firma) będzie ogromnym ograniczeniem dla porządnych kolumn. O kupnie suba tak czy tak można zapomnieć.

PS Czasem zamiast zastanawiać się jak tu kolejny raz wepchnąć komuś Rela pomyśl logicznie. Oczywiście jeśli Cię w ogóle na to stać.

Potrzeba Ci normalnej konfiguracji a nie tandetnej wieżyczki z głośnikami za 2 tysie. Jakoś mnie nie dziwi że miłośnicy RELa szarżują;-) I jeszcze dają sobie wcisnąć że sub do muzyki to konieczność. Ech eksperci;-)

Ha! Po raz drugi Ha!

Tylko czekałem na kogoś, kto nie omieszka wykazać publicznie, że JVC EX-A10 nie jest dobrym sprzętem.

discomaniac71 - wygrałeś żeton na kielnię i beton. :) de gustibus non disputandum est - więc dyskusja nie ma sensu. Ale trzeba przyznać, że stałeś się nieodzownym elementem każdego wątku na forum. Padło na Ciebie.

Faktem jest, że wspomniane subwoofery nie pasują do tej mini-wierzy, ona jest mała, dobra do małych pomieszczeń, dźwięk daje dobry. Nie będę się wykłócał, czy bardzo dobry, czy świetny, czy zacny. Po prostu dobry.

Napisałem w pierwszym poście, że szukam delikatnego dopełnienia dla delikatnego grania. Sprawa subtelna. Argumentacja, że małe głośniki (mały sprzęt w ogóle) nie mogą dobrze grać zupełnie do mnie nie przemawia. Może i tyle. Kolumienki JVC z drewnianymi membranami radzą sobie świetnie z delikatnym graniem. Takie mi się podoba, i szukam delikatnego subwoofera.

Jak jeszcze mogę to wytłumaczyć.

Bez obrazy, bez nerwów, damy radę!!!

pozdro

Kolego discomaniac71

wiele ciekawego można dowiedzieć się,wpisując w google twój nick i wnioskując z twoich mizernych wypowiedzi jest w nich sporo prawdy.

Jak to powiedział ktoś znany cyt."Przerost ego nad treścią"

Pozdrawiam :)

P.S

co zaś do handlu i wciskania ludziom różnorakiego sprzętu to raczej ty masz pokaźne konto na allegro,sprawdź może już znowu coś ktoś kupił.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ha! Po raz drugi Ha!

Tylko czekałem na kogoś, kto nie omieszka wykazać publicznie, że JVC EX-A10 nie jest dobrym sprzętem.

discomaniac71 - wygrałeś żeton na kielnię i beton. :) de gustibus non disputandum est - więc dyskusja nie ma sensu. Ale trzeba przyznać, że stałeś się nieodzownym elementem każdego wątku na forum. Padło na Ciebie.

Faktem jest, że wspomniane subwoofery nie pasują do tej mini-wierzy, ona jest mała, dobra do małych pomieszczeń, dźwięk daje dobry. Nie będę się wykłócał, czy bardzo dobry, czy świetny, czy zacny. Po prostu dobry.

Napisałem w pierwszym poście, że szukam delikatnego dopełnienia dla delikatnego grania. Sprawa subtelna. Argumentacja, że małe głośniki (mały sprzęt w ogóle) nie mogą dobrze grać zupełnie do mnie nie przemawia. Może i tyle. Kolumienki JVC z drewnianymi membranami radzą sobie świetnie z delikatnym graniem. Takie mi się podoba, i szukam delikatnego subwoofera.

Jak jeszcze mogę to wytłumaczyć.

Bez obrazy, bez nerwów, damy radę!!!

pozdro

Nie interesuje mnie Twoja opinia na mój temat. Chciałem przestrzec że inwestowanie podobnej kwoty w subwoofer do małej wieżyczki mija się z celem ale jak widzę wiesz lepiej. Podobnie jak i większość ostatnio na tym forum. Sami eksperci i porady z kosmosu (sub Rela za drugie tyle).

Kolego discomaniac71

wiele ciekawego można dowiedzieć się,wpisując w google twój nick i wnioskując z twoich mizernych wypowiedzi jest w nich sporo prawdy.

Jak to powiedział ktoś znany cyt."Przerost ego nad treścią"

Pozdrawiam :)

P.S

co zaś do handlu i wciskania ludziom różnorakiego sprzętu to raczej ty masz pokaźne konto na allegro,sprawdź może już znowu coś ktoś kupił.

Twoja bezczelność przekracza wszelkie granice. Ja nie polecam nikomu Rela w co drugim wątku, aż tak nisko nie upadłem. Uprzejmie proszę o link do wspomnianego konta z moim nickiem i rzekomej dużej (pokaźnej ilości) przedmiotów przeze mnie sprzedanych na Allegro. Proszę również o link do zakończonych aukcji gdzie rzekomo sprzedałem dużą ilość elektroniki.

Wpisanie do wyszukiwarki hasła REL i nicka kowal eliminuje wszelkie wątpliwości.

Mam i jestem bardzo zadowolony,więc wiem co polecam.(sporo kolegów na tym forum też ma,i też są zadowoleni)

a ty nie masz pojęcia o czym piszę,bo nie masz ot i cała prawda.

Prawda jest też taka ,że ty nie szanujesz ludzi z ich budżetowymi zestawami i wyrażasz się o nich pogardliwie:

dla niektórych to są spore pieniądze i kupiony za nie sprzęt ich cieszy,a że chcą go ulepszyć to tylko im chwała.

Pytając się na forum jak to zrobić niekoniecznie chcą czytać jakie to maja tandetne"badziewie za 2 tysie",bo to nie prawda.Każdego cieszy coś innego i czegoś innego oczekuje,więc może trochę więcej szacunku dla tych BIEDAKÓW!

Jak zauważyłem w cytowanym przez ciebie fragmencie nawet założyciel wątku nie bardzo życzy sobie twoich porad.

Serdecznie przepraszam kolegów że muszą czytać takie odpowiedzi zupełnie nie na temat,ale chamstwa i grubiaństwa po prostu nie potrafię tolerować.Przepraszam,że dałem się niechcący wciągnąć w dyskusję sprzeczna z moimi zasadami jasno określonymi w mojej sygnaturze i tym samym upodobnić się do mojego adwersarza.Jeszcze raz przepraszam.

Pozdrawiam.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Mam i jestem bardzo zadowolony,więc wiem co polecam.

Prawda jest też taka ,że ty nie szanujesz ludzi z ich budżetowymi zestawami i wyrażasz się o nich pogardliwie:

dla niektórych to są spore pieniądze i kupiony za nie sprzęt ich cieszy,a że chcą go ulepszyć to tylko im chwała.

Pytając się na forum jak to zrobić niekoniecznie chcą czytać jakie to maja tandetne"badziewie za 2 tysie",bo to nie prawda.Każdego cieszy coś innego i czegoś innego oczekuje,więc może trochę więcej szacunku dla tych BIEDAKÓW!

Jak zauważyłem w cytowanym przez ciebie fragmencie nawet założyciel wątku nie bardzo życzy sobie twoich porad.

Serdecznie przepraszam kolegów że muszą czytać takie odpowiedzi zupełnie nie na temat,ale chamstwa i grubiaństwa po prostu nie potrafię tolerować.Przepraszam,że dałem się niechcący wciągnąć w dyskusję sprzeczna z moimi zasadami jasno określonymi w mojej sygnaturze i tym samym upodobnić się do mojego adwersarza.Jeszcze raz przepraszam.

Pozdrawiam.

Nadal czekam na linki do zakończonych aukcji Allegro gdzie sprzedaję przedmioty pod swoim nickiem (mogą być też pod innymi nickami - jeśli uważasz że je posiadam). Wydając 2 tysiące PLN założyciel wątku nie miał zapewne wygórowanych wymagań i jeśli ta wieża je spełnia to najważniejsze. Nigdy nie wyśmiewałem ani ludzi z tanim budżetowym sprzętem ani ich konfiguracji. Nie każdy dysponuje odpowiednią kwotą na wysokiej jakości klocki a niewielkie pieniądze także można sensownie wydać. Nadal jednak uważam że kupowanie suba za drugie tyle to przerost formy nad treścią. Pisząc "tandetna wieżyczka za 2 tysie" wyraziłem się nieco obrazowo na temat walorów sonicznych tego zestawu w sensie ogólnym (znam tą wieżyczkę). Te same pieniądze można znacznie lepiej wydać ale - powtarzam jeszcze raz - ważne że założyciel wątku jest zadowolony. Jeśli poczuł się urażony to przepraszam.

pewnie wyciska przy nich 5 kg więcej na klate...

nie wykluczone, ale na pewno nie przy tym repertuarze

Mam i jestem bardzo zadowolony,więc wiem co polecam.(sporo kolegów na tym forum też ma,i też są zadowoleni)

Inżynierowie z Victor/JVC Mastering Center zdecydowanie nie mieli na celu zbudowania "tandetnej wieżyczki", wręcz przeciwnie. Jest to sprzęt bardzo ceniony w Japonii, który doczekał się wielu następców, ostatni z nich EX-A300 poniżej...

180681.jpg

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

nie wykluczone, ale na pewno nie przy tym repertuarze

Inżynierowie z Victor/JVC Mastering Center zdecydowanie nie mieli na celu zbudowania "tandetnej wieżyczki", wręcz przeciwnie. Jest to sprzęt bardzo ceniony w Japonii, który doczekał się wielu następców, ostatni z nich EX-A300 poniżej...

audioholik na forum przyszedł czas idiotów i ignorantów bez szczątkowej nawet wiedzy ale z wybujałym ego - wykorzystaj to! Szkoda tylko że nie przemówisz do takich jak Bobcat którzy rzeczywiście bywają stale w Japonii i wiedzą że np płyt SACD jest tam w sklepach jak na lekarstwo no ale przecież w Internecie piszą co innego. Najlepiej żyć we własnym matrixie i kopiować obrazki z sieci wstawiane przez takich samych mędrców albo przez marketingowców z wielkich koncernów. Mam nadzieję że kiedyś obudzisz się z tego snu ale to będzie bolesne przebudzenie.

audioholik na forum przyszedł czas idiotów i ignorantów bez szczątkowej nawet wiedzy ale z wybujałym ego - wykorzystaj to! Szkoda tylko że nie przemówisz do takich jak Bobcat którzy rzeczywiście bywają stale w Japonii i wiedzą że np płyt SACD jest tam w sklepach jak na lekarstwo no ale przecież w Internecie piszą co innego. Najlepiej żyć we własnym matrixie i kopiować obrazki z sieci wstawiane przez takich samych mędrców albo przez marketingowców z wielkich koncernów. Mam nadzieję że kiedyś obudzisz się z tego snu ale to będzie bolesne przebudzenie.

Co fakt to fakt, Japończycy to maniacy DSD. 2 dni temu na High End Show w Tokyo przedstawili pierwszy Odtwarzacz Strumieniowy z obsługą DSD! Nadchodzi kolejna rewolucja z Japonii...

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Co fakt to fakt, Japończycy to maniacy DSD. 2 dni temu na High End Show w Tokyo przedstawili pierwszy Odtwarzacz Strumieniowy z obsługą DSD! Nadchodzi kolejna rewolucja z Japonii...

Ta bedzie rewolucja wielkiego szumu

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

raczej japońskiej myśli inżynierskiej i organicznego brzmienia w środowisku komputerowego audio.

Odpowiedz mi na jedno proste pytanie: dlaczego w japońskich sklepach płytowych SACD w zasadzie nie istnieje? Bez względu na to gdzie one się znajdują. Informacja sprawdzona od kogoś kto stale bywa w Japonii.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

bum1234 już wystarczająco dużo głupot na tym forum napisałeś. Co więcej, brak Ci honoru i zwykłej klasy - i Ty śmiesz mnie pouczać? Zabawne;-) Audioholik wypisuje podobne bzdury do Twoich i obaj macie zerowe doświadczenie;-) Ty podpinasz teorie a on czyta wiadomości w sieci;-) Dziwny jest ten świat.

Witam, to znowu ja.

Ponawiam pytanie.

Sprawiacie wrażenie ludzi obeznanych, a żaden nie jest w stanie mi podpowiedzieć. REL i Peerles ospada - po prostu potrzeba czegoś mniejszego, co pasowałoby do mojego JVC.

offtopic z obrzucaniem się pecynami wyszedł Wam wszystkim wyśmienicie.

Proszę o poradę wszystkich oprócz dicomaniac71. Tobie już podziękujemy. Tak jak Tuskowi :D

pozdro dla ludzi dobrej woli

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Brawo! Nie ważne co kto wypisuje, być moźe nie są to źadne bzdury. Przyjrzyj się lepiej swoim wpisom. Większość z nich zawiera słowo "idiota" albo coś równie przyjemnego. Czepianie się kogoś sprawia Ci przyjemność, bo w kaźdym wątku swą wizytę zaczynasz od poczęstunku epitetami. Jest tylko jeden mądry na świecie ekspert audio - Discomaniac, reszta to tylko nic nie wiedzący ignoranci. Kaźdy leczy kompleksy, wynikające z niedoucznia na wlasny sposób. Twój jest najgorszy z moźliwych - polega na bezustannym obraźaniu kaźdego, kto, Twoim zdaniem ma "niepoprawne" poglądy. Efekty są żalosne, biorąc pod uwagę poziom Twojej wiedzy i totalny brak ogłady i dobrego wychowania. Dziwi mnie, że moderacja toleruje takie zachowanie, podczas, gdy inni dostają za swoje, za znoacznie mniejsze przeiwnienia. Dobrze by było, byś trochę nad sobą popracowal, zwlaszcza od strony edukacyjnej, moźe nie jest jeszcze za poźno.

Gratuluję świetnego samopoczucia;-)

Zauważ że nie dokładam każdemu, jedynie tym mądrym inaczej. Takim co siedzą w domu zamiast nabierać ogłady i doświadczenia. Potem powstają tezy o tym jak to wszystko gra tak samo albo o wzmacniaczyku za stówkę co bije na głowę wszelkie high-endy tudzież o szpilkodrapie za tyle samo lepszym od każdego CD. Mity o Japonii przepełnionej SACD (w rzeczywistości sytuacja wygląda tak jak u nas) i inne wykwity chorej wyobraźni miłośników Internetu.

Mity o Japonii przepełnionej SACD (w rzeczywistości sytuacja wygląda tak jak u nas)

Bzdura. Pokaż mi kiedy Universal Polska wydał w Polsce serię single layer SHM~SACD, proszę, czekam.. Wydawanie jednowarstwowych płyt SACD w Japonii to najlepszy dowód na to, że sytuacja z SACD wygląda w Japonii całkowicie inaczej niż u nas.

audioholik na forum przyszedł czas idiotów i ignorantów bez szczątkowej nawet wiedzy ale z wybujałym ego

czy aby nie za mocna ta samokrytyka?

Witam, to znowu ja.

Ponawiam pytanie.

Sprawiacie wrażenie ludzi obeznanych, a żaden nie jest w stanie mi podpowiedzieć. REL i Peerles ospada - po prostu potrzeba czegoś mniejszego, co pasowałoby do mojego JVC.

offtopic z obrzucaniem się pecynami wyszedł Wam wszystkim wyśmienicie.

Proszę o poradę wszystkich oprócz dicomaniac71. Tobie już podziękujemy. Tak jak Tuskowi :D

pozdro dla ludzi dobrej woli

Swego czasu JVC oferował subwoofer SX-WD55 (z tego co pamiętam to był dedykowany subwoofer do tego systemu), ale osobiście go nie słyszałem, EX-A10 gra u mnie w standardowym setupie 2.0

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.