Skocz do zawartości
IGNORED

Yaqin i Audio Physic Virgo 3

mcuppa

Rekomendowane odpowiedzi

Ten Yakin to musi być super sprzęt ! ;)

Też kiedyś w tak ironiczny sposób wypowiadałem się o chińskich wzmacniaczach dopóki nie usłyszałem chińczyka na dobrych lampach. Wtedy trochę się zdziwiłem, zresztą nie tylko ja. Nie twierdze że to jakiś hi-end ale po prostu to gra jak sprzęt co najmniej dwukrotnie droższy bardziej renomowanego producenta. Takie są niestety fakty. Celowo napisałem niestety bo jak ktoś wydał na wzmacniacz 7-8 tyś. zł, to niezbyt na rękę jest mu to, że chiński wzmacniacz na dobrych lampach za nieco ponad 3,5 tyś. gra na podobnym poziomie. No ale jak to mówi mój kolega - "no, co zrobić?".

Też kiedyś w tak ironiczny sposób wypowiadałem się o chińskich wzmacniaczach dopóki nie usłyszałem chińczyka na dobrych lampach. Wtedy trochę się zdziwiłem, zresztą nie tylko ja. Nie twierdze że to jakiś hi-end ale po prostu to gra jak sprzęt co najmniej dwukrotnie droższy bardziej renomowanego producenta. Takie są niestety fakty. Celowo napisałem niestety bo jak ktoś wydał na wzmacniacz 7-8 tyś. zł, to niezbyt na rękę jest mu to, że chiński wzmacniacz na dobrych lampach za nieco ponad 3,5 tyś. gra na podobnym poziomie. No ale jak to mówi mój kolega - "no, co zrobić?".

Nie chodziło mi o jakość dźwięku mało mnie ona obchodzi(może jest świetna ja tego sprawdzać nie będę)) ale o to że ten wzmacniacz nie wysteruje prawidłowo tych Vigro 3, nie da rady bo to duże podłogowe kolumny o umiarkowanej efektywności. AP Vigro 5 też nie da rady ale można sobie wmówić ze Yakin trzyma je za mordę. Jak się komuś podoba to morze podłączyć elektrostaty do Yakina, jego broszka.

skk

MoRZe jest głębokie i szerokie, towarzyszu miły. Przecież nie słyszałeś 5 z Yaqinem, więc skąd wiesz? Kolega wyżej słyszał - czemu niby ten stosunkowo mocny wzmacniacz miałby sobie nie poradzić? Bo jest chiński? Czy że lampowy?

MoRZe jest głębokie i szerokie, towarzyszu miły. Przecież nie słyszałeś 5 z Yaqinem, więc skąd wiesz? Kolega wyżej słyszał - czemu niby ten stosunkowo mocny wzmacniacz miałby sobie nie poradzić? Bo jest chiński? Czy że lampowy?

A towarzyszu jeszcze milszy jaki samochód jest szybszy Bugatti Veyron czy Chevrolet Lacetti ?

Nawet jak by nie był lampowy to tych watów za mało a że chiński to jego sprawa (tego yakina )

Co to znaczy stosunkowo mocny to jakaś odmiana wydajności prądowej czy że szybko się te waty mnożą ?

skk

Lampy maja niski damping factor i dlatego właśnie "kojarzyć" trzeba je ze skutecznymi kolumnami.

Waty są te same tylko niektóre (a raczej większość) firmy pisze bajki.

moim zdaniem lampy są łatwiejsze w doborze reszty toru ze względu na swój dość silny charakter brzmienia. Może nie tak ze łatwiejsze ale nie ma takich bolesnych wpadek jak z tranzystorem.

skk

Widzę SzuB zamiłowanie do "pracy u podstaw". Najpierw jeden troll, teraz kolejny, kolega "wydaje mi się, bo wiem, nie słyszałem, ale wiem". ja mogę powiedzieć, że nie słyszałem i nie wiem. Już dawno przestało mi sie wydawać i wyrażać opinie niepoparte doświadczeniem, słyszałem takie rzeczy, dlatego jestem ostrożny w wyrokach. Dość często słucham AP tempo III, wspaniałe kolumny, taka audiofilska "żyleta", jednak napędzane roksanem caspianem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.