Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ktoś słyszał o kanadyjskich kolumnach PSB Image T5?

mish mash

Rekomendowane odpowiedzi

Do jakich znanych modeli mozna porównać dźwięk tych podłogówek? Przeczytałem na amerkańskim forum że sa zbliżone dźwiękiem do Monitor Audio Rx-6.

Troche nie chce mi się w to wierzyć chociażby ze względu na cene.

Jak wy oceniacie te kolumny?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 1 rok później...

Wiem, że stary temat - ale właśnie szukałem opinii o tych kolumnach i w końcu zdecydowałem się ich odsłuchać i ostatecznie je kupiłem. Potwierdzam podobieństwo do RX6, chociaż nie miałem okazji odsłuchu porównawczego. Przypadły mi bardziej do gustu, bo: nie mają tylnego refleksu, więc są łatwiejsze w ustawieniu, mają mniejsze głośniki, ale są cięższe - jakoś takie stabilniejsze, ale to może być subiektywne wrażenie, nie mają niepotrzebnych bzdetów typu wbudowane magnesy. A że niespecjalnie słyszałem różnicę na korzyść MA, to po co przepłacać...

• 8 miesięcy później...

Wiem, że stary temat - ale właśnie szukałem opinii o tych kolumnach i w końcu zdecydowałem się ich odsłuchać i ostatecznie je kupiłem. Potwierdzam podobieństwo do RX6, chociaż nie miałem okazji odsłuchu porównawczego. Przypadły mi bardziej do gustu, bo: nie mają tylnego refleksu, więc są łatwiejsze w ustawieniu, mają mniejsze głośniki, ale są cięższe - jakoś takie stabilniejsze, ale to może być subiektywne wrażenie, nie mają niepotrzebnych bzdetów typu wbudowane magnesy. A że niespecjalnie słyszałem różnicę na korzyść MA, to po co przepłacać...

Mam pytanie odnośnie tych psb, jakiej słuchasz na nich muzy? Bo ja szukam czegoś do metalu i rocka

• 1 miesiąc później...

ja mialem psb image t6.sa one rewelacyjne i zal mi bylo sie z nimi rozstawac,rewelacyjne pod kazdym wzgledem,jak dla mnie idealny rozklad basu srednich tonow i wysokich tonow.jako ze slucham muzyki o duzej rozpietosci pasowaly mi one pod kazdym wzgledem.

gdy przyjechal kupiec po uslyszeniu nawet sie nie zastanawial ani nie targowal(a najfajniejszy byl widok jego twarzy jak uslyszal muzyke...

juz kilka razy polecalem te kolumny na forum lecz ludzie boja sie nieznanych w polsce marek i nie wiedza co traca.kolumny te otrzymaly wiele nagrod w roznych krajach i w pelni rozumiem ze je otrzymaly.brac i sie nie zastanawiac.. sa rewelacyjne...

t5 to nizszy model ale sadze ze bedzie gral podobnie. nadal uzywam glosnikow tej marki jako tylne przestrzenne psb image 10s. a kazd e psb maja sadze podobna charakterystyke dzwieku

jezeli chodzi o model t6 tu masz link do ,,uslyszenia-zobaczenia,, na youtube...http://www.youtube.com/watch?v=j-kwrPB8304

• 2 lata później...

Witam kiedys mialem image t45....i calkiem spoko....byly tez 500i ...i tutaj rowniez miłe zaskoczenie ...mam pytanko jak graly te t6 tzn jak z gora ostra jak w focalach czy bardziej stonowana jak ze scena i separacja....hm???chyba nie sa to jakies cieple kluchy...

Witam kiedys mialem image t45....i calkiem spoko....byly tez 500i ...i tutaj rowniez miłe zaskoczenie ...mam pytanko jak graly te t6 tzn jak z gora ostra jak w focalach czy bardziej stonowana jak ze scena i separacja....hm???chyba nie sa to jakies cieple kluchy...

????????mialem na mysli czy to kolumny z zacieciem audiofilskim czy tez bardziej słuza do wyburzania scianek działowych i nic wiecej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.