Skocz do zawartości
IGNORED

TV dedykowany do DLNA

kafka

Rekomendowane odpowiedzi

Rozglądam się za telewizorem głównie do muzyki przez DLNA. Posiadam serwer multimedialny WD My Book Live i chciałbym móc w telewizorze wybierać całe foldery do odtwarzania, przydałaby się także opcja losowego odtwarzania.

Póki co testowałem telewizor tx-p42gt30 ale tam mogę wybrać tylko co najwyżej jeden folder i odtwarzać go po kolei.

Oczywiście jakiś film od czasu do czasu też by się przydał. Także z napisami.

Niestety po opisach od producentów nie zawsze wszystko wiadomo.

Może ktoś coś polecić? Rozmiar 42 cale... raczej plazma, choć kto wie...

https://www.audiostereo.pl/topic/95494-tv-dedykowany-do-dlna/

Żeby TV odtwarzał po DNLA musi posiadać odpowiednie kodeki. Ze względów patentowych chyba żaden TV nie ma ich w nadmiarze. Lepszym rozwiązaniem jest odtwarzacz sieciowy typu HD600 lub zrobiony na tym samym procesorze Manta DVBT05. Oprócz odtwarzania wszelkich mediów po LAN mają możliwość zainstalowania dysku wewnętrznego i sloty USB. Odtwarzają pliki ISO i co ważniejsze flac'i. Żaden TV nie podskoczy, jeśli filmy 3D to z nowszym procesorem HD900.

Nie chcę dodatkowego sprzętu. Wystarczy, że telewizor odtworzy mp3 i wav, chodzi mi tylko o możliwości tworzenia playlist z folderów i randomowego odtwarzania. Z filmów to podstawowe kodeki wystarczą. Dźwięk przestrzenny będzie podawany cyfrowo do Marantz NR1602.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.