Skocz do zawartości
IGNORED

KLIENT KONTRA SKLEP, NOWA FIRMA, REALIA

STEREOSOUND

Rekomendowane odpowiedzi

Borku -> zasadniczo ta ja się całkowicie zgadzam , że wszystko warto rozbić z rozmysłem , zaplanować odpowiednio itd. Ale wydaje mi się , że robienie kolumn w Polsce będzie zajęciem - jak to nazwałeś - bazarowym jeszcze przez długi czas . Co prawda Stereosound nie zdradził jakie chce robić kolumny (i ile kosztujące) , ale założyłem , że nie będzie konkurował z Kodą , Dynamicsem itp. ( bo na to trzeba ogromnego kapitału ) , tylko zrobi coś w okolicach ESY , A&H a może i nawet droższych . A wtedy będzie rozwijał sie raczej jak na bazarze -> począwszy od 2 sztuk , potem 3 itd.

I przy ograniczonych funduszach należy skupić głównie na jakości ( którą też należy odpowiednio zdefiniować ) bo to będzie jedyną szansą na wybicie się . A reklama przez sieć , organizowanie odsłuchów itp wspomniane rzeczy to niezbędny warunek , żeby jakkolwiek zaistnieć

Podsumowując - moje dywagacje da się skrócić do 1. zrób dobry produkt 2. sprawdź czy dobry znaczy dobry 3. jeśli tak , to martw się dalej (skąd kapitał itd)

Twoje sugestie odebrałem jako : 1. wymyśl co masz zrobić 2. zrób to

Dla mnie ten 'planistyczny' etap sugerowany przez Ciebie jest następstwem pierwszego małego ale żywiołowego kroku ...

A więc się rozumiemy STEREOSOUND przecież wie co chce robić i chyba wie jak. Jeżeli jest pewny swojego wyrobu to wróżę dobrze tym bardziej że inny szlaki przecierają i coraz więcej rodzimych produktów jest w specjalistycznych sklepach.

Bardzo się cieszę, że ta rozmowa ma dla mnie konstruktywny, a nie destruktywny charakter:)

Kolumny są już właściwie gotowe. Najwięcej pracy zajmuje jeszcze kwestia zwrotnicy - chcę żeby było maksymalnie perfekt, aby nie robić potem w nieskończonośc edycji typu SE, mkII itd, bądź głupio się tłumaczyć...

Właśnie - rynek w Polsce dla maluczkich jest ciężki, ale tak jest wszędzie i też pamiętam o takich, którzy zaczynali podobnie jak ja, choć teraz ponoć czas dla tego typu idei już minął (?)

Chcę przygotować wszystkie materiały od strony www, zdjęć, po umowę sprzedaży, gwarancję, folder, papiery firmowe, itd. Zachować pełną powtarzalność wyrobu - jest to podstawa dla mnie solidności i wiarygodności - system produkcyjny jest już dopracowany.

Zależy mi też aby każdy mógł dobrać produkt do wystroju swojego mieszkania, stąd będzie on oferowany w 10 różnych wariantach fornirów egzotycznych zawartych w specjalnym próbniku.

Prawdopodobnie gdyby nie pasja i wypracowane przez lata doświadczenie, a także stały kontakt z różnymi formami marketingu tego trudnego w gruncie żeczy zadania bym się nie podejmował.

Trochę się rozpisałem, nie chcę teraz robić "tajemniczej" reklamy pod pozorem tematu forum, za maksimum 2 miesiące podam adres www i wtedy.....

Zakładam, że początek będzie bardzo mozolny, ale jeżeli moje ucho i wiedza sa faktycznie coś warte, a wyczucie estetyki kojarzy się z klasą, a nie podróbkami a'la Sonus Faber to produkt powinien się spodobać. Obsługa Klienta to w moim rozumieniu sprawy pierwsze miejsce na liście najważniejszych spraw, zdecydowanie, stąd dąże do tego żeby wszystko podać gotowe na tacy, oprócz natychmiastowego terminu dostawy, ale tutaj nawet Mercedes i BMW działają podobnie:)

Dziękuję za Wasze uwagi i czekam na dalsze, bo w końcu wszyscy tutaj kręcimy się wokół jednego celu - muzyki :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.