Skocz do zawartości
IGNORED

nowe kable do zestawu NAD+AVANCE, jakie?

MareG

Rekomendowane odpowiedzi

Aktualnie z moim zestawem pracuje okablowanie QED - interkonekt QUNEX2 i głośnikowy ORIGINAL BIWIRE, zostawilem je, bo z poprzednim systemem (Technics + Onkyo) dzialaly swietnie. Niestety NAD nie gra za ciekawie - sucho z niedostatkiem basu, srednicy jest najwiecej, wysokie nieco wycofane (ale są)...

Teraz kwota do wydania na nowe okablowanie:

interkonekt = ~200zł (0,5m)

kabel głośnikowy = ~ 40zł/metr

Panowie zaprawieni w bojach - doradzcie czy nowe okablowanie i jakie (w takiej cenie) moze cos poprawic?

...tak sledzac niektore watki zauwazylem ze dobra opinia cieszy sie Audioquest, wiec moze by interkonekt COPPERHEAD + głośnikowy TYPE 4 ??? Ale nie wiem :)

No i jeszcze pytanie - ktory z Katowickich salonow lub z najblizszej okolicy wypozycza okablowanie do przetestowania - tylko tak bez łaski i robienia głupich min :)

Pozdrawiam

Marek

https://www.audiostereo.pl/topic/9593-nowe-kable-do-zestawu-nadavance-jakie/

tez gram na nadzie i avancach - ja mam copperheada i type6+ - troche drozej niz zakladasz ale jesli kupisz na allegro od faceta, ktory to sprzedaje (oglasza sie tez u nas na forum w ogloszeniach) to moze bedziesz mogl utargowac cosik z calosci.

kupilem taki zestaw, bo nadaje NADowi i avansom dobrej rozdzielczosci, szczególowosci - a ja tego szukalem.

porównywałem z kablami cable talk-a, reasona i vdh. albo nie pasowało mi coś w brzmieniu albo nie odpowiadała cena...

pozdr

No to juz jakies konkrety sie wyłaniają!

A co sądzic o tym:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wyzsza liga, ale konfekcja domowej roboty (ze tak sie wyraze) ???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.