Skocz do zawartości
IGNORED

kino domowe z głosników komputeowych ? ?

Azbest2007

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pewnie dla większości, użycie głośników komputerowych do kina domowego jest jakimś nieporozumieniem ale bardzo prosze o wyrozumiałość i ewentualna pomoc w tym temacie.

Do rzeczy. Posiadam głośniki Creative GigaWorks g500 5.1 i powiem szczerze, że gdy mialem je przy komputerze to w 100% zaspokajały moje potrzeby na doznania muzyczne (przedewszystkim gry,filmy)

Opis głośników

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Teraz gdy nie posiadam juz komputera ( z karta dzwiekowa 5.1), chciałbym je wykorzystać jako glosnika kina domowego czyli podpiac je pod TV (sony bravia KDL32x300)

Do TV mam podłączone konsole Xbox360 oraz multimedialny odtwarzacz Hyundai TP01 opis

Ukryta Zawartość

Myślałem, że bez problemu znajde coś w rodzaju dekodera dzwięku 5.1 przez który podłącze moje głośniki do TV ale okazjue się, że to ciężki temat albo inaczej nieopłacalny.

Dodam, że w zestawie GigaWorks g500 aktywny subwoofer steruje wszystkimi głośnikami tz. satelity są podpiete do Suba.

Można taki zestaw rozdzielic i podpiac aktywny subwoofer pod ampituner a setelity oddzielnie do amplitunera ?

Moim kluczowym pytaniem w tym temacie jest następujące:

Czy jeżeli zakupiłbym niedrogi amplituner (uzywany na allegro za okolo 400pln), to gralo by to z moimi głośnikami ??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.