Skocz do zawartości
IGNORED

czy ten wzmacniacz może grać dobrze ?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

http://allegro.pl/wzmacniacz-lampowy-se-2a3-fa-i2519453967.html

patrząc na wielkość transformatorów można mieć wątpliwości. Waga w porównaniu z np. yaqinami, jest mizerna. Może ktoś przy okazji słyszał ten wzmacniacz i podzieli się wrażeniami ?

A, pisząc "dobrze" mam na myśli ogólną muzykalność z której lampa 2A3 słynie i kontrolę basu, której czasem brak u 300B.

Powiem, że rozmawiałem z p. Feliksem, i, jak sam powiedział, może zrobić wzmacniacz z transformatorów klienta, że dla niego to nie problem. Nie pytałem i resztę konstrukcji, bo się na tym nie znam. Czy w ogóle warto wchodzić w ten temat i zlecać budowę wzmacniacza wspomnianemu konstruktorowi ?

Ceny jakie sobie za usługę życzy, nie są wygórowane i to jest dość kuszące. Cena wzmacniacza z linku, też jest atrakcyjna, ale póki co tylko w teorii, bo nie wiadomo, co za tą ceną się kryje.

za 2 tysi zrobisz coś 2 x lepszego ale praca też przecież ma swoja cenę

i niech mi nikt nie sugeruje, jak to już było o pre mm donica, że na sprzedaż robi się lepiej

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

za 2 tysi zrobisz coś 2 x lepszego ale praca też przecież ma swoja cenę

i niech mi nikt nie sugeruje, jak to już było o pre mm donica, że na sprzedaż robi się lepiej

mamel

A co można zrobić coś lepszego

Witam,

Jeśli wykonany jest prawidłowo to i tak będzie grał przecietnie i stosunek ceny do jakości pozostaje tylko adekwatny a to ze wzgledu na uzyte elementy.

Na plus to uzycie prostownika lampowego. Natomiast transformatory to raczej nie hi-end i dźwieku napewno nie będzie takiego jakiego oczekujesz.

Aby cos z tego było trzeba to wykonać na lepszych elementach indukcyjnych

Jest to tylko moja ocena sprzetu wynikająca z opisu przedmiotu.

pozdrawiam

A co można zrobić coś lepszego

ja już dosyć się naprodukowałem w tematach, masz coś konkretnego to na PW

Na plus to uzycie prostownika lampowego.

moim zdaniem to akurat pierwszy minus, niebieski alps to porażka a elny w katodach potrzebne jak kupa na łysinie

Gość

(Konto usunięte)

czyli co, ma być zrobiony z drogich części by zagrał dobrze ?

a z tego wniosek, że musi być drogi ? a tani, zawsze zgra tanio, choć poniekąd, jest w tym sporo racji.

samemu nie zbuduję wzmacniacza.

trzeba płacić;)

dwadzieścia lat temu tez stałem przed takim dylematem

w końcu stwierdziłem, że dosyć walenia w rogi

no, ale decyzja zależy od motywacji

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

patrząc na wielkość transformatorów można mieć wątpliwości. Waga w porównaniu z np. yaqinami, jest mizerna. Może ktoś przy okazji słyszał ten wzmacniacz i podzieli się wrażeniami ?

A, pisząc "dobrze" mam na myśli ogólną muzykalność z której lampa 2A3 słynie i kontrolę basu, której czasem brak u 300B.

Powiem, że rozmawiałem z p. Feliksem, i, jak sam powiedział, może zrobić wzmacniacz z transformatorów klienta, że dla niego to nie problem. Nie pytałem i resztę konstrukcji, bo się na tym nie znam. Czy w ogóle warto wchodzić w ten temat i zlecać budowę wzmacniacza wspomnianemu konstruktorowi ?

Ceny jakie sobie za usługę życzy, nie są wygórowane i to jest dość kuszące. Cena wzmacniacza z linku, też jest atrakcyjna, ale póki co tylko w teorii, bo nie wiadomo, co za tą ceną się kryje.

Jeżeli się nawet zdecydujesz na tego typu sprzęt DIY, to nie rób takiego błędu jak ja !!!

Ja właśnie zamówiłem w ciemno, bez odsłuchu i bez żadnej umowy od niejakiego Dinka. Gość wziął ode mnie zaliczkę na części (50%), zrobił preamp, zażądał pełnej wpłaty i przysłał go do mnie.

Odebrałem, podłączyłem to i zagrało beznadziejnie. Gość (Dink) się na mnie wypiął i zostałem bez kasy, za to z bezużytecznym potworkiem na półce

Nie zamawiaj bez odsłuchu !!!

Nie ci gość przyśle wzmacniacz, posłuchaj, a jak ci się spodoba, to spisz umowę (nie wiadomo co się wydarzy za parę miesięcy) i dopiero wtedy kupuj.

pozdr

donic

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.