Skocz do zawartości
IGNORED

Kino za 6000zl. Pomozcie poczatkujacemu!

deus

Rekomendowane odpowiedzi

kaszan,widziłeś i słyszałeś denona 1404 1604 i 1804??? bo ja tak,słuchałes albo porównywałes "technologicznie" 396,496,596 bo ja tak,i tak samo 640,440 i 540,jak nie to nie mamy o czym mówic.

słuchałem 540,640,1604,1804 a w sobotę 650 w Germanii a i jeszcze db2000sony.któreś z tych cd słuchałem parę lat temu jeszcze jak szukałem cd dla siebie,w żadnym z tych przypadków nie popełniłem tych rzeczy które

Ty popełniasz ostatnio

to teraz powiec,jak było podczas odsłuchu 1404 kontra 1604,albo 440 kontra 540,i 396 kontra 496,jestem bardzo ciekaw Twojej opini.

P.S i o jakich błędach popełnionych przeze mnie mówisz???

jak dodam błędach w cudzysłów to zrozumiesz

co Ci mam napisać po odsłuchu kilkunastominutowym,różnice między nimi na granicy percepcji,samosugestii,gdybym miał możliwość posłuchania w domu kilkanaście znanych mi płyt,przez parę dni to i tak nie będzie to miardajne dla innych(różnice w pomieszczeniu,kolumnach itd)Od tego tak naprawdę powinni być uczciwi recenzenci(stałe pomieszczenie,klocki współpracujące znane,ich wyrobione ucho itp.)Jeżeli 396 powoduje u Ciebie opad szczęki,to co ja mogę pomyśleć o twoim osłuchaniu.Masz "cudowny"pokój,gdzie 5

głośników + sub rozbudowało Ci scenę do rozmiarów colosseum,ze wspaniałym rozłożeniem planów ,z namacalną średnicą z soczystymi,słodkimi wysokimi tonami,niedudniącym basem i to już powinno napawać Cię radością.Może jakieś zdjęcia pomogły by rozwiązać wiele problemów dręczących naszych forumowiczów.

Może nieświadom znalazłeś jakiś złoty środek,podziel się nim.

Słuchaj kaszan,te wrazenia które opisałem podaczas odsłuchu to takia pierwsza reakcja po usłyszeniu róznicy miedzy dvd za około 2kzł a cd za 800zł wiec o to mi chodziło,a to ze są lepsze CD sa na świece to ja nie martw sie ale to wiem.A poza tym to koles nie mieszaj i nie krec tak już bo wychodzisz na nie powiem kogo.

Mam pytanie do forumowiczow... W wyniku ciec budżetowych zmuszony jestem obnizyc cene mojego zestawu... Na pierwszy ogien polecial amplituner. Zamierzam zamiast Yamahy 650 kupic 550. Roznica w cenie 500zl. I pytanie: czy 550 jest duzo gorsza od 650?? Czy te amplitunery roznia sie tylko wyposazeniem (YPAO, pare dodatkowych wejs/wyjsc, jedna dodatkowa, niepotrzeba, koncowka mocy) i moca (chyba 15W/kanal) czy tez maja zupelnie inne brzmienie?? Czy moj zestaw nie straci duzo na tej wymianie?? Prosze o szybka odpowiedz bo we wtorek jade kupowac :)

z tego co sam doświadczyłem,to np róznica miedzy 540 a 640 była znaczaca,mozna powiedzieć że 540 było to to samo co 440 tylko kilka watów na kanał wiecej,wiec w przypadku serii xx50 powinny byc to samo.Brzmienie 650 bedzie raczej lepsze w stereo,no i tak samo w KD.

Ale ze starymi yamahami bylo inaczej... 440 i 540 mialy te same obudowy co byc moze mialo znaczyc ze sa to modele do siebie podobne. A Y640 i wyzej mialy inne obudowy. W nowych Yamahach te zmienione obudowy zaczynaja sie od 550. Tak poza tym w audio video byla recenzja 550 i bardzo chcwalili ten model... Elfan, z tego co napisales wnioskuje ze nie wiesz jaka jest roznica w brzmieniu miedzy 550 a 650?

Znowu prosze o pomoc... Mam kilka nowych koncepcji, ale szczerze mowiac, mam juz dosyc odsluchow (jezdzenia do salonow w upale, zamawiania tego wszystkiego i w ogole)... Powiedzcie co byscie wybrali dla siebie. Dodam tylko, ze audiofil nie jestem i nie jest dla mnie wazna jakas otwarta srednica, przejzysta scena dzwiekowa i inne takie (chyba nie wazne bo nie wiem co to jest :P)... Ma to po prostu ladnie grac... Przypomianam ze mam DVD Philipsa 722 i lacze to cyfrowo bo jak podlacze analogowo to szkoda slow (nawet wychwytuje roznice w brzmieniu - jestem z siebie dumny :D)... Slucham wszystkich rodzajow muzyki, z przewaga nowosci (czyli wszystko co leci na vivie mtv i innych)

Opcja 1:

Yamaha RXV 1400 + B&W DM 601

ASW 600 jak dozbieram $$$ (potrwa to raczej dlugo)

Opcja 2:

YAMAHA RXV 650 + B&W DM 601

ASW 600 jak dozbieram $$$ (potrwa to krocej niz w poprzednim wypadku)

Opcja 3:

YAMAHA RXV 550 + B&W DM 601 + ASW 600 (wszystko od razu)

Jak widac zmienia sie tylko amplituner... I tu moje pytanie... Czy moje ucho uchwyci zmiane brzmienia miedzy tymi amplitunerami?? Czy ta roznica (jezeli istnieje) jest raczej znikoma i nie warto wydawac tyle na amp (1300zl roznicy miedzy 1400 a 550). Wiem ze bedziecie pisali ze musze posluchac, ale blagam odpowiedzcie na moje pytanie... Najchetniej wzial bym to wszystko do domu i tam odsluchal, ale pewnie w sklepie na to nie pojda (top hi-fi). Odsluchy w salonach mi sie nie podobaja. Nie wiem dlaczego, ale co w domu to w domu :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.