Skocz do zawartości
IGNORED

Lampy sterujące do Yaqin ms 300

mwardzyn

Rekomendowane odpowiedzi

WItam

Od niedawna jestem posiadaczem Yaqina ms 300 c i chciałbym w nim wymienić lampy sterujące (najlepiej wszystkie 4) bo zasięgnąłem opinii że to co oryginalnie włożyli Chińczycy to nie jest najlepszej jakości i że stosunkowo małym kosztem można wiele osiągnąć. Zależy mi na uzyskaniu większej ilości basu bo obecnie sprzęt mało gra dołem (mam go od 2 tygodni więc może się jeszcze nie do końca wygrzał ale spektakularnych zmian nie oczekuję) . Jakie lampy mogę wziąć pod uwagę - czy jest w Warszawie gdzieś możliwość wypożyczenia lamp do odsłuchu?

Dodatkowo jedna z lamp (najmniejsza 12at7) przy uruchamianiu przez chwilę mocno świeci po czym przygasa - czy to jest groźne dla wzmacniacza zjawisko?

Będę wdzięczny za wszelkie opinie i porady.

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/96888-lampy-steruj%C4%85ce-do-yaqin-ms-300/

Wymień wszystko na Psvane, nie pożałujesz:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I masz to, czego przy innych lampach mieć nigdy nie będziesz.

Pozdrawiam :)

A to że jaśniej zaświeci - tym się nie przejmuj.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Oj SzuB, fajna porada. Gość kupił niedawno Yaqina, wydał 4 tysiące, a ty mu radzisz zaraz potem wydać jeszcze raz tyle (pominąłem shipping) na lampy. Myślę, że jak by kupując wzmacniacz miał 8 tysięcy, to by chyba nie kupował Yaqina. ;)

Ja tego nie wiem, co by kto kupował. Do swojego Yaqina ładowałem Psvane i to był skok jakościowy znaczący. Do Lebena też ładuję Psvane. Bo to najlepsze lampy są z bieżącej produkcji. Znam je, gość pyta, to polecam, czego doświadczyłem. Albo rybka, albo pipka :)

Czyli warto zwrócić uwagę na :http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=psvane

Jeszcze mam pytanie czy istotne są wersje: Good, better, best?

SzuB - dokładnie o taką porade mi chodzi.

StaryM - za dużo myślisz.

No istotne, bo best są najlepiej dobrane, better są lepsze od good, a good są dobre :) Dokładnie ci nie powiem, jaka jest zależność jakościowa, ale pewnie Psvane ma jakiś zamysł. W żadnej z podanych możliwości nie boję się tych lamp, bo są świetne, a znam ich sporo i używam. A StaryM? To taki malkontent, co to ani kabli, ani pewnie lamp nie słyszy, bo wszystko gra tak samo ;)

Jest sklep lampyelektronowe.pl, mają trochę Psvane i chyba wypożyczają, sprawdź, jeśli im się urlop skończył.

@mwardzyn

Popatrz sobie także na ebay, jeśli chcesz kupić Psvane, lampki oryginalne, taniej i przy takich kwotach nie ma cła i vat. Warto zastanowić się też nad dobrymi lampkami starej produkcji. Wybór należy do ciebie.

Pozdrawiam

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

Elmero - co to wg Ciebie dobre lampki starej produkcji? Nigdy nie słuchałem żadnych lamp dlatego pytam o konkretne marki.

SzuB - dzieki za konkrety. A z jakich wersji Ty korzystałeś, może miałeś je możliwość porównania bezpośrednio. Na stronie napisali że te w wersji good w sekcji przed wzmacniacza mogą powodować zakłócenia - ile w tym prawdy w kontekście Yaqina?

W sprawie starych lampek: oczywiście można szukać, ale trzeba przekopać dużo, żeby trafić na prawdziwe NOSy nadające się do czegoś. Ten podział w Psvane został wprowadzony niedawno, ja mam Psvane bez tych oznaczeń. Ale osobiście zostawiłbym wersję good i brał better, albo best. Na ebayu można też kupić Psvane - na ogół jadą bezpośrednio z Chin. Sprowadzałem tak jedną kwadrę, bez problemu. Normalny zakup kartą kredytową przez PayPal, w ciągu 10 dni był u mnie kurier z paczuszką. Tylko lepiej od sprzedawcy z pozytywnymi opiniami w hurcie. W zasadzie każde lampy, jakie tam wsadzisz zamiast oryginalnych yaqinowych, będą lepsze, więc możesz rozważyć np. tańsze Harmonixy.

No i doszły - jeszcze nie wygrzane (6sn7 i 12at7) ale rezultaty przeszły moje najśmielsze oczekiwania. Pojawił się bas jako podstawa całego grania może czasami mógłby zagrać mocniej ale i tak jest dużo lepiej. A przestrzeń i szczegółowość są wręcz szokujące aż strach pomyśleć co będzie po 150 H. Serdecznie polecam te lampy!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.