Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer VSXD514 opinie??

bearman79

Rekomendowane odpowiedzi

MariuszJ,dobre:D tylko Cie zdziwie ale to co wymieniłeś nie miało miejsca:).Taka jest prawda ze powiem to jeszcze raz SŁUCHAŁEM PIONEERA 512 i małem w domu ampli sony.Wiem jak to gra i raczej nie jestem wrózka.Taka jest prawda że na kogoś dobrze jest mówić że chwali swoje a robi to samo,patrze w "o mnie" a kaszan sony 790 i 3 sprzety pioneera a MariuszJ ampli Pionka :D wiec wiadomo o co chodzi;) a na kogoś łatwo zwalac ze chwali swoje i od razu dystrybutor yamahy:D.No nie......

Sorry Elfan, ale trudno wierzyc czlowiekowi, ktory widzi roznice w kablach cyfrowych podczas przesylania skompresowanych danych KD. Bez urazy - jestes po prostu mitomanem. Zdania pt. Pioneery graja ostro na gorze, Sony nie maja basu, bruneci smierdza spod pachy bardziej niz blondyni niestety kompromituja wyglaszajacego.

Wlasciwie obiecywalem sobie, ze nie bede wdawal sie z Toba w dyskusje, ale uwazam, ze tzw. nowym cos sie jednak od forum nalezy poza Twoja zdarta plyta.

ja Iwem Mariusz jeż Ty niedowiarek,juz to nie jeden raz wyczułem,to najlepsza wymówka;).A dlatego mi nie wierzysz że słysze róznice w kabelkach bo Ty nie słyszysz:) to bardzo dziwne ale .......co tam,nie wieżysz że miałem ampli sony że słuchałem pionka...trudno.......nie ma o czym dyskutować nawet.

Mój drogi Elfanie

Pierwszym amplit.było Onkyo zdaje się 474,niestety nie miało dts i ogólnie grało przeciętnie,drugim była yamaha596 i tu grało lepiej w kinie,potem był pioneer609.Gdybym słuchał techno czy hip-hopu jak sugerowałeś,pewno różnice byłyby duże,a że słucham różności, jeden był lepszy w jednym,w drugim gorszy.

Z pioneerem zostałem ponad 3 lata.Pioneer odżył po zakupie tonsili(lekka modyfikacja obwodu wysokotonówki podyktowana raczej "charakterem" pomieszczenia)Wtrybie direct bez suba pomieszczenie prawie30m.tryb biamp.(niewiwlu wie żę w pioneerku załączając a+b na b pracują końcówki surround,niestety by działał w kinie należy zastosować przekażnik, ewentualnie przełącznik-mało wygodne,a sprawdzamy czy pracują końcówki surround w taki sposób a+b i wciskamy barwę tonu mryga wskażnik b gdyż regulacja barwy tonu działa tylko na parze frontowej.Bi amp poprawia przestrzenność i przy dużych netężeniach nie rozmywa się tak mocno scena ) To na marginesie.Jak juz gdzies pisałem pojechałem do Niemiec po 640 ewent.740 kupiłem sony 790(o jedno euro drożej od 640)Moim zdaniem yamaha serią 40 wypuściła bubla.cd. nastąpi

elfan

różnice w brzmieniu nie były dramatyczne(drobne)tylko niestety odsłuch w stereo,y zagrała za "jasno"a brałem pod uwagę moje maestro,no i wywaliła się przy -15dB.Co prawda w domu tak głośno nie słucham,no ale jak przyjdą goście....

"niewiwlu wie żę w pioneerku załączając a+b na b pracują końcówki surround,niestety by działał w kinie należy zastosować przekażnik, ewentualnie przełącznik-mało wygodne,a sprawdzamy czy pracują końcówki surround w taki sposób a+b i wciskamy barwę tonu mryga wskażnik b gdyż regulacja barwy tonu działa tylko na parze frontowej.Bi amp poprawia przestrzenność i przy dużych netężeniach nie rozmywa się tak mocno scena ) To na marginesie"

P.S i chciałem jeszcze dodac ze nieżle kompinujesz,czym to sie juz brzmienia nie zmienia:)

elfan

nie dość żę z pisaniem problemy,to do tego jeszcze ze zrozumieniem tekstu czytanego

widzisz niektórzy wymieniają kondensatory w kolumnach,inni dostawiają przekażniki a to wszystko z nędzy i głupoty

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.