Skocz do zawartości
IGNORED

pomoc w wyborze - kino domowe yamaha rx-v450

zoroko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem świeży w tym temacie dlatego chciałbym zapytać o radę.

Czy warto zakupić taki o to zestaw kina domowego - amplituner yamaha RX-V450, dvd yamaha S-550, zestaw 5 głośników eltax discovery za łączną cenę 500 zł.

Kino chciałbym wykorzystywać do muzyki, filmów i ps3 -może to za dużo, ale może akurat da radę dopasować. Szukałem nowego kompaktowego kina domowego do 800 - 1000 zł z hdmi żeby można było to wszystko łatwiej podłączyć. Prosiłbym o opinię, czy ten zestaw jest warty tej ceny, czy lepiej dołożyć drugie tyle i kupić nowe kino /bez amplitunera/ typu sony czy lg.

Dziękuję za pomoc

Odpowiem Ci w tak: mam ten amplituner yamaha rx-v450, do tego dvd s557 oraz bluray samsung bd-c5500. Yamahę mam już od 9 lat, od nowości, nigdy nie miałem z nią problemów. Bluray samsunga dokupiłem prawie 3 lata temu. Yamaha na początku grała z zestawem głośników Amtech hts408 - taki trochę lepszy eltax discovery. I powiem Ci, że po "wygrzaniu" zestawu grało to całkiem dobrze - oczywiście bierz poprawkę, że nie jest to górna półka - ale jak na "średnią budżetową" półkę to nie było źle. Z czasem zmieniłem kolumny na zestaw Dali Concept : front Concept 2, tyły Concept 1, cental Concept, sub Concept. I naprawdę zagrało już wtedy całkiem przyjemnie. Oczywiście przypominam: to jest kino domowe, a nie zestaw stereo. Jako kino domowe ten zestaw naprawdę daje rade, w tzw. stereo - moim zdaniem wiele zależy od jakości realizacji słuchanej muzyki. Zaznaczam, że okablowanie mam nie no name, tylko nazwijmy znanych firm.

Z czasem zacząłem zastanawiać się czy nie wymienić ampli na nowszy model - pod kątem filmów bluray, czyli obsługa nowych formatów dźwięku. Ale miałem możliwość dosyć długiego odsłuchiwania nowego ampli yamahy rx-v473 i odpuściłem sobie - mój stary ampli miał o wiele lepszy dźwięk, dynamikę.

Kończąc odpowiem Ci tak : za 500 zł można pomyśleć o tym zestawie, jednakże od razu zgodę się z przedmówcą - nie z tymi głośnikami - słyszałem jak grają te eltaxy z tą 450-tką i możesz być zawiedziony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.