Skocz do zawartości
IGNORED

KONFRONTACJA LAMPOWCÓW - POMOC

thomassek

Rekomendowane odpowiedzi

A na marginesie, oprócz CS-660P reszta produktów Lebena jest szkaradna i wyglada jak tłuczona w chińskiej manufakturze, co być może nie jest dalekie od prawdy.

Stary Zazdrośniku, specjalisto od banów, sobie daj bana za ot i za notoryczne bredzenie. Leben jest piękny, ten ze zdjęcia też. Moim zdaniem. Ty masz inne zdanie. A o gustach się nie dyskutuje. Daleki od prawdy to jesteś ty ze swoimi supozycjami i przesądami typu "być może". Leben jest do śrubki japoński. Jak można zabierać głos o sprawach, o których się nie ma pojęcia? Powoli rozumiem, dlaczego wierzysz w zamach.

Szub. Odkąd sprawiłeś sobie tego Lebena za bardzo się troche denerwujesz. Wiadomo że to może grać super, ale wygląd może się podobac jak i nie. Tak jak pisałeś kwestia gustu. Cały czas czekam na zdjęcie w jakich warunkach słuchasz muzyki.

pozdo

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Leben jest do śrubki japoński. Jak można zabierać głos o sprawach, o których się nie ma pojęcia? Powoli rozumiem, dlaczego wierzysz w zamach.

Niektórzy Japończycy wciąż wierzą, że Chiny są japońskie. ;P

Jak zwykle kłamiesz, to już nie maniera dyskusyjna, to druga natura.

Aha. Np moim i tylko moim zdaniem to MC-10L podoba mi się bardziej od Lebena. Jeszcze ratuja go te ładnie wytłaczane gałki, ale przełączniki to jakby z wyrwane z komtekstu (czarne) i pewnie plastikowe. Popatrz na te śrubki na górze obudowy. Mi się wcale to nie podoba. Pomieszanie szampańskiego koloru frontu z zielonym kolorem pasków to wg Ciebie OK ? Ale powiem tak. Jeśli to gra nie tak jak wygląda to mnie wygląd w tym momencie mało interesuje.

Niektórzy Japończycy wciąż wierzą, że Chiny są japońskie. ;P

Jak zwykle kłamiesz, to już nie maniera dyskusyjna, to druga natura.

No widzisz, czyli tyle jest prawdy w tym, że wierzysz w zamach, ile w tym, że Leben jest chiński. Twoją drugą naturą jest "przypuszczanie, że", albo "nie wiem, ale udaję, że wiem".

@Piotrze,

odkąd kupiłem sobie tego Lebena, to raczej ty zrobiłeś się nerwowy. Sprawiasz wrażenie, jakbyś się czepiał. Czy ja ci zrobiłem jakąś przykrość tym, że sobie go kupiłem? Jeśli tak, to przepraszam. Z tymi zdjęciami to chyba żart. Pozdrawiam.

TEMACIK DO ZAMKNIĘCIA Synki ;-)

Właśnie nabyłem.. ekhm "tranzystor" ..

Naim Nait 5i ( za 1800 PLN z przesyłką, stan ideał.. heh dużo? tanio? ) i również liczę na zacne granie z jego strony :-)

no cóż lampa innym razem ;-)

TEMACIK DO ZAMKNIĘCIA Synki ;-)

Właśnie nabyłem.. ekhm "tranzystor" ..

Naim Nait 5i ( za 1800 PLN z przesyłką, stan ideał.. heh dużo? tanio? ) i również liczę na zacne granie z jego strony :-)

no cóż lampa innym razem ;-)

Bardzo fajny design :)

hehe dostaję już delikatnej martwicy mózgu na sczytywane co rusz słowo Leben.. ( uczuleniowiec? ) ale fakt jest faktem ehh w ząbek czesani.. co Leben to Leben :-)

Naima 5i słuchałem niegdyś w Rybnickim punkcie sprzedaży dlatego się zdecydowałem nabyć tą używkę.. do teraz sprzedają go za 4.600 PLN :-) ( mój zakup przypomnę 1800 zł )

Dźwięk wzmaka potężny, mięsisty choć neutralny i z niemęczącą ucho ilością melodycznych szczegółów.. Do 10.000 złociszów mało jest słyszalnie, zaznaczam słyszalnie lepszego od niego NOWEGO sprzętu :-)

ehh ale ta lampa.. ehh i ten Leben.. hehe dzięki chłopaki tudzież synki za pomoc! ( a ja i tak poszedłem na wskroś, szpak i wogóle wybierając takie minimalistyczne coś.. wredny jestem wiem hehe )

PS. Marzenia o dobrej lampie zostają :-) Ahoj!

czy się nazywa Leben czy inna nirvana, sama lampa EL84 i EL34 do hi-end nie dorasta

i nie jest to sprawa aplikacji, komponentów za krocie czy wstawianych NOS

wytrwali pojmą to za trochę, inni będą do końca życia podmieniać gniazdka, lampki i kabelki

co nie znaczy, że sam nie używam EL84 w wersji "eco" - 2W :)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Ech, Panie Mamelu, Pan zawsze swoje: jeśli definicją hi-endu jest 300B, to definicją "vintage sound" (jest coś takiego?) jest EL84. Wikłając się w definicje, wikłamy się w wyobraźnię. Kto tworzy definicje? Równie dobrze można powiedzieć tak: 300B to pretensjonalna lampa, tylko EL84 daje prawdziwe brzmienie.

nie proszę Pana, EL84 i EL34 są definicją vintage dla consum classe

dla Hi-FI były to KT66 i Leac oraz 2A3 w dwu aplikacjach Brooka

dla mnie 300B to przerost formy nad treścią zaś jedynie nadające się do słuchania EL84 to dobry stary, oryginalny Mullard

i tu doszliśmy do kwestii w której musiałby Pan musiał popłynąć z wyobraźni

Szub , tak czytam temat z całego dnia i Ty jakiś ,,napięty,, jesteś :)

Zrelaksuj się :) Przy swoim złotym Lebenie :))))

Sam słyszałem różnicę na plus dla Janka , ale jak właściciel 300 sam po godzinie testów i przełańczania stwierdził , że Janek gra ciekawiej ....

To czemu miałbym się nie podzielić tą informacją ?

Fakt , że może jego cd , moje kolumny z Jankiem grały lepiej , może być przyczyna w głośnikach ...

Ale po , co te emocje ?

Zapraszam serdecznie do siebie :)

Spokojnej nocy :))))

Maciej

Emocje są sednem trwania na tym łez padole :) A z Panem Mamelem o autorytetach nie chce mi się gadać, bo jeśli tylko stary Mullard (nie mylić ze StaryM, którego nie zazdrość, a zawiść bierze w jego sfrustrowanym klubiku i obraża mnie tam bezczelnie), to pora umierać, jako i te lampy odchodzą w niebyt wraz z upływem czasu. Panie Mamelu, jak żyć bez starego Mullarda? Nawet konstruktor Lebena przestał je wstawiać do trzysetki, bo brakło. Natomiast czy to jest budżetowe gówno, czy hi-end, to sam Bóg raczy nie wiedzieć, gdyż każda definicja to fikcja, choć Pan uważasz inaczej.

Wzmacniacz Lapowy single ended 6P3S DOLAM (2767190348)

"...W samej końcówce może pracować też EL34,6L6,KT88,6550.W przedwzmacniaczu też można zamieniać ECC83,82,81..."

i niech się nikomu nie wydaje, że podobne opisy są zgodne z prawdą - takich cudów nie ma nawet w Erze

włożyć zawsze można, nie wybuchnie, dźwięk wyda ale grać nie ma prawa

każda z tych lamp ma swoje wymagania a taki opis to szerzenie głupoty

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.