Skocz do zawartości
IGNORED

Kino/Zestaw głośników 5.1 do małego pokoju

Daniel Parobiec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostatnio kupiłem Monitor LG DM2752D-PZ(wisi na ścianie), no niestety nie został wyposażony w bogatą ilość wejść i teraz chciałbym dokupić sobie do niego kino domowe lub jakieś głośniki.

Posiadam jednak bardzo mały pokój 3 na 3,5 m i nie wiem czy jest sens pakować się w 5.1 czy lepiej 2.1.

W wypadku 5.1 tylne głośniki powiesił bym na ścianie zaraz nad łóżkiem ( dosunięte do samej ściany ), jednak nie wiem czy będzie to miało jakikolwiek sens jeśli głośniki będą na wysokości moich uszu i prawie w jednej lini z nimi.

Rozglądałem się już za kinem i byłbym zdecydowany na zestaw Pioneer HTP-071 (VSX-321K+ S11P+S22 pasywny) z sklepu RTV, w przypadku samych głośników myślałem nad Logitech Z 906.

Nie mam zbyt dużych funduszy funduszy bo 1000 zł ale nie jestem żadnym audiofilem i plastiki mi wystarczą.

Kino służyło by mi do 50% oglądanie TV DVB-T 15% słuchanie muzyki i 35% filmy.

Dodam jeszcze że monitor często podłączam do laptopa za pomocą HDMI, i gdy kupił bym same głośniki to chciałbym na lapku odpalać filmy obraz na TV a dźwięk w głośnikach.

Prosze bardzo o pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.