Skocz do zawartości
IGNORED

Smarowanie potencjometrów wzmacniacza

kristof

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Kupiłem używany wzmacniacz Denona. Sprzedający przed wysyłką tak obficie przesmarował potencjometry, że smarowidło wyciekło dołem i bokami. Popsikana jest też płytka drukowana. Nie potrafię dokładnie określić specyfiku, z zapachu podobny jest do WD40. Polane elementy od kilku dni pozostają mokre. Sprzedający twierdzi, że to standardowa czynność i sprzęt nie podlega zwrotowi z tytułu gwarancji rozruchowej. Proszę osoby znające się na temacie o informację czy to normalne. Czy mogę spokojnie używać sprzętu?

Mysle, ze nic nie powinno sie stac, ale dla uspokojenia wez waciki takie do uszu, ew. kawalki papierowego recznika lub husteczek na cos zawiniete i powycieraj w miare dokladnie, tam gdzie bedzie dostep, tylko ostroznie i po wylaczeniu z kontaktu,

"kontakt PR" się nazywa specyfik do potencjometrów, wd40 się nie nadaje, w większości z czasem sam odparuje, jego obecność niczym nie grozi, może tylko więcej kurzu się przyklei.

Jeśli trzeszczały to 2 tygodnie, wd40 jest żrący i nie nadaje się do potencjometrów, ani do konserwacji jakichkolwiek styków ,na dłuższą metę więcej szkód niż pożytku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.