Skocz do zawartości
IGNORED

Płyty Power Bros

stork

Rekomendowane odpowiedzi

W pobliskim empiku wreszcie pojawiły się płyty. Ze sporym zdziwieniem odkryłem dziś sporą półkę z polskim jazzem, pochodzącym głównie z wytwórni Power Bros

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Czy posiadacie może jakieś ich płyty? Było dużo Komedy z ich linii "Highlights collection". Ciekawi mnie zwłasza dodany CD-ROM. Czy jego zawartość na każdej z płyt jest taka sama? Co sądzicie o tym wydawnictwie?

Niestety ceny są już mniej ciekawe - 47,50 PLN za sztukę. Ponieważ wcześniej byłem w MM, więc limit wydatków na dzisiejszy dzień został wyczerpany (Cassandra Wilson, Coltrane Quartet, Weather Report, Metheny i jeszcze Możdżer: MOGRINOS - words, uff ... ale nie mogłem się oprzeć).

No i jeszcze ta niezbędna przynależność do klubu "Sprzedaz wysylkowa w Polsce tylko dla czlonkow

HIGHLIGHTS COLLECTION CLUB", wrrr ... Zadzwonię do nich z rana, bo z ich strony niewiele (przynajmniej dla mnie) wynika.

Pozdrowienia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/9850-p%C5%82yty-power-bros/

Power Bros to firma trochę enigmatyczna z racji dość nieciekawie prowadzonej dystrybucji: raz płyty są dostępne nawet w małych sklepach, a raz nie ma ich nigdzie. Taki mały przytyk słuchacza.

Mają Komedę i ciekawe płyty Stańki, w tym genialny Twet. Poza tym sporo konfekcji jazzowej i okołojazzowej, nieźle wydanej i nagranej (choć ich jakość jest daleka do audiofilskiej), ale stanowczo za drogiej. A ceny, o których mówisz, uważam za absurdalne: kiedyś te płytki były dużo tańsze - kupowałem je za 20-30 zł o ile dobrze pamiętam.

broy -> dzięki za informację.

Ceny trochę mnie irytują, zwłaszcza w porównaniu do reedycji serii Polish Jazz na CD (24 zł i taniej w merlinie). Wydawać by się mogło, że to z powodu załączonego CD-ROM'a. Jeśli jest tam film - wywiad (wspomnienie?) Zofii Komedowej, to biorę, nie patrząc na cenę. Widziałem kiedyś, bodajże na TV Polonia, i od tej pory pragnę go mieć.

Jednakże te ceny to pestka - przy wysyłce za granicę liczą sobie 20 euro za sztukę, co prawda z kosztami wysyłki.

Pozdrowienia

Jedna z moich ulubionych plyt.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Frank -> a ja jednak wydam ;-)

Sytuacja wygląda w sposób następujący: wystarczy zadzwonić do Power Bros w Rybniku (tel. na ich stronie) i nie trzeba się wcale zapisywać do jakiegoś ich klubu, tylko powiedzieć co się chce, facet na bieżąco sprawdza czy dane płyty są dostępne, następnie przelew bądź wysyłka za zaliczeniem pocztowym (wybrałem przelew, bo taniej).

I ... uwaga, uwaga! Wszystkie płyty sa w cenie 30 PLN. I to już jest przeze mnie do zaakceptowania. Koszty wysyłki 4 płyt CD - raptem 5 PLN. Taniej już chyba nie można.

Dla porównania w gigancie ten sam "Astigmatic" kosztuje 36,99 PLN. Też bym jeszcze przeżył. Ale powiedzcie mi, proszę, skąd empik wziął swoje chore 47,50 ??? Ja rozumiem, że wystrój salonu kosztuje, ale to w Krakowie a nie w Czeladzi! Zresztą ... ja nie mam zamiaru za to płacić. Uff, wybaczcie, ale cena z empiku jest naprawdę przegięciem.

Jeśli chodzi o multimedialny dodatek - na każdej płycie Komedy znajduje się około 7 minutowy fragment wywiadu z Zofią Komeda (ciekawe, czy ten sam, który kiedyś widziałem w TV Polonia) dotyczący danej płyty. Pewnie w formacie VCD, ale niech tam.

teomad -> no i naciągnąłeś mnie na "Letters & leaves" ;-)

Jednak najpierw posłuchałem próbek ze strony Power Bros, żeby nie wydawać pieniędzy tak całkiem w ciemno.

Mój inerlokutor z Rybnika zaś naciągnął mnie na "Hope" Wojtasika. I tak się kończy oszczędzanie pieniędzy :-)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.