Skocz do zawartości
IGNORED

Ustawienia i polaczenie Koda SW-1000?

JacoXP

Rekomendowane odpowiedzi

Mario - do bardzo podobnych ustawien, oprocz oczywiscie polozenia glosnika, doszedlem wczoraj w nocy (nie spoczywaja w pokoju moi sasiedzi). Jedyna roznica taka, ze spuscilem ze 100 na 80 Hz a czasem nawet 60 Hz - mniej mi rusza scianami podczas normalnego odsluchu. I wlasnie o to mi chodzilo na poczatku watku, ze sobie pozwole zrymowac. Ale bylo wesolo i sympatycznie i dzieki za przepis na kabelek!

pozdrowka dla Forum

jacoXP lub ktokolwiek inny ;)

od dwóch dni ma F51+100b do tego Y450 jak sami wiecie początki sa trudne ;) stad moje pytanie: gdzie mam w ampie dokładnie wpiąć ten kabelek który był dołączony do suba?

pozdrawiam

hardhary

W tej Yamasze (450) Elfan ja widze nie podwojne, a pojedyncze LFE.

[obrazekLUKASZ-150564_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

oj ludzie ludzie,nie załamujcie doszczetnie.......:).Przecież ja mówiąc o tym kablu miałem na mysli podłaczenie sub -ampli,i z tego powodu ten kabel,bo w subie sw100B nie ma LFE wejscia,czyli tego pojedyńczego,mozna oczywiscie podpiac zwykłym czinczem pojedyńczym ale bedzie grac ciszej,a nie kazdy to lubi.Wiec poleciłem ten kabelek zastosować,a Wy od razu o jakis pre outach w yamasze:Dsorki ale śmiac sie chce:)zwłaszcza z kaszana że do każdego "nie załamuj" a sam nie wytłumaczy co i jak.POZDRO

P.S a co do tego profigolda do suba,polecam.Porządny kabel za te pieniadze,ale nie zdziw sie ze grac bedzie ciszej sub,bo nie którzy mieli z tym problemy że grał jakoś cicho,mnie to wystarcza.

Mariusz masz suba kody sw100B,bo wiesz powiem ci tak ze ja mam:D i wiem ze kilka osób było z pewnego powodu nie zadowolonych z pewnych połączeń kabelkowych ampli-sub wiec znam sprawe troszke lepiej.Wiec pozwól..........A o co pytał hardhary to ja doskonale wiem,chodziło mu gdzie wetknąc czincza od tego suba do ampli,ale co to da jak połaczy a zadowolony nie bedzie;)

Harry - wez sobie kabelek z Kody z koncowka Y. Bedziesz mial wtedy wybor - podlaczysz oba cinche, albo jak ci bedzie za glosno, tylko jeden :) A sam kabel jest ok. Wyglada na to, ze zolci znowu cos podkradli i wykorzystali, bo wtyki wygladaja tak samo jak ultralinki :) mam ten kabelek i nie narzekam. Polaczylem Y450 z subem sw1000 i gra ladnie. Jest wprawdzie drozszy od bandridge'a (75 zl/3m), ale moze warto?

Oczywiscie potem wiele zalezec bedzie od ustawienia glosnika, na przyklad na srodku pokoju :)

Mario - moja sie nie dala namowic na suwanie. Z trudem wynegocjowalem zmienianie fazy - "bo mi tu lupie" :P no coz....

Heh, no wiesz, to juz zalezy od ucha. Poczytaj paru sporow na temat tego, czy dobry kabel analogowy cos daje (pomin te o kablach cyfrowych). Kable to biznes taki sam jak wyscig zbrojen. Jak ktos ma lepsze i mowi, ze mu lepiej graja, to niedobrze jest miec takie cienkie - bo i wstyd i jakosc odsluchu gwaltownie spada :) Wszystko zalezy od tego, co to za samorobka. Bodaj w tym watku MariuszJ podawal prosty przepis na konekt do suba - dwa dobre wtyki, por`zadny kabel gitarowy, cyna i lutownica, z tego co pamietam.

Chyba, ze wolisz kupic. Niezle na pewno sa bandrigde profigold (3m za ok 67 zl), sam mam kode z koncowka Y (3m za ok 75 zl) i gra "duuuuzooo lepiej", niz kabelek dolaczony do suba :))) a przynajmniej tak mi sie wydaje :P

JacoXP, jest bardzo prosta metoda na znalezienie optymalnego ustawienia suba bez pomocy niewolnika. po prostu zamieniasz się z subem miejscami. sadzasz go w swoim miejscu odsłuchowym, a sam na czworakach łazisz po pokoju szukając najlepszego brzmienia. jak już znajdziesz, to wtedy znowu zamiana. radzę spróbować.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.