Skocz do zawartości
IGNORED

Połączenie-cd/amplituner-optical?

mpl09

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.Panowie kupiłem używane kino domowe od kolegi .Amplituner pioneer vsx-d512s(bez pilota) + cd pioneer pd-207 + zestaw głośników pioneer do kina s-h510v.Wiem że to staroć jak świat,ale kolega w ogóle na tym sprzęcie nie grał, także wiem że stan ideał(800 zł) Pytanie moje brzmi tak - jak połączyć cd(wejście optyczne) z amplitunerem(jedno optyczne) aby uzyskać połączenie cyfrowe ? Połączyłem to kablem optycznym podpiąłem pod tv/sat w amplitunerze .Gra, ale nie wyświetla się na wyświetlaczu amplitunera digital tylko auto.Czy to jest wina tego że nie ma pilota-(nowy 169zł) i z tego powodu nie mogę przypisać odpowiedniego gniazda do wyjścia w amplitunerze ? Czy będę musiał dokupić kabel rca/rca + konwerter ?? (jeżeli będzie potrzebny proszę napisać który z foto)czy jest jakaś różnica którym końcem jest podłączony przewód optical ??

i wtedy podłączyć opticlal(cd)~konwerter~rca(amplituner wyjście cd) ???

Zaznaczyłem wejścia cyfrowe(żółta ramka) w amplitunerze ale coś słabo widać.

Z góry serdecznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi.Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-31918-0-50065300-1353772351_thumb.jpg post-31918-0-21028000-1353772377_thumb.jpg post-31918-0-86499700-1353772390_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nic nie rób , to bez znaczenia że wpiąłeś optycznym z odtwarzacza CD do amplitunera wejście SAT , to tak samo gra .

Gdy wybrane jest źródło SAT w ampli , a świeci się Digital Auto , to można pewnie wyłączyć tak by świeciło się SAT , tylko nie włącz wybieranie sygnału analogowego ( Auto zapewne znaczy to iż gdy jest podłączone analogiem i cyfrowo do gniazda wejścia SAT to automatycznie ampli wybiera sygnał cyfrowy )

Edytuję : aby wyłączyć ten " komunikat " spróbuj poszukać w ampli przycisku Mode , lub sam dojdź jak dotrzeć do wybierania sygnału , w trakcie wybierania sygnału ma być włączone selektorem źródło dźwięku kture Cię interesuje > Nie znam obsługi Pioneerów .

Nic nie rób , to bez znaczenia że wpiąłeś optycznym z odtwarzacza CD do amplitunera wejście SAT , to tak samo gra .

Gdy wybrane jest źródło SAT w ampli , a świeci się Digital Auto , to można pewnie wyłączyć tak by świeciło się SAT , tylko nie włącz wybieranie sygnału analogowego ( Auto zapewne znaczy to iż gdy jest podłączone analogiem i cyfrowo do gniazda wejścia SAT to automatycznie ampli wybiera sygnał cyfrowy )

Edytuję : aby wyłączyć ten " komunikat " spróbuj poszukać w ampli przycisku Mode , lub sam dojdź jak dotrzeć do wybierania sygnału , w trakcie wybierania sygnału ma być włączone selektorem źródło dźwięku kture Cię interesuje > Nie znam obsługi Pioneerów .

O to mi właśnie chodziło.Treściwie na temat.Dzięki wielkie !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.