Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha 750 czy 1400??

Adamu

Rekomendowane odpowiedzi

Mateuszek - nie slyszalem 300-ek, ale o nich nie rozmawiamy. Twierdze jedynie ze sprzetem audio jest tak, jak z samochodami - jedni uwazaja, ze japonczyki sa do kitu, drudzy ze to najlepsze samochody na swiecie. I kazdy ma racje. Jak uprawiamy propagande to dodawajmy IMHO (bo mialem przyjemnosc), albo nie powtarzajmy cudzych pogladow (jak przyjemnosci nie mielismy).

Chociaz przyznaje, moze to doprowadzic do wniosku, ze wiedza tego forum nie jest warta funta klakow :-(((

Pozdrawiam.

Adamu->

Ja zrobiłem jeszcze inaczej. Postawiłem na KD i kupiłem Yamahę 2400 (to dlatego nie mieli jej w sklepie bo właśnie ostatnią sztukę wziąłem kilka dni wcześniej), a do tego monitorki Paradigm Studio 40v.3 + CC-470. Powiem tak, takiego dźwięku sobie nawet nie wyobrażałem. Od kilku dni (a jest weekend) cały czas tylko zmieniam CD i DVD, żeby nacieszyć się dźwiękiem. Taki układ brzmi rewelacyjnie. W przyszłości nastąpi rozbudowa do 5.1 i 7.1, ale to raczej za jakiś rok (jak finanse wrócą do normy). Na razie polecam ampli do KD (ten z wyższej półki, Y1400 ma mniejszą moc co przy Twoich rozmiarach pomieszczenie może mieć później wpływ na możliwość posłuchania troszeczkę głośniej KD czy audio bo amp "odetnie" kanały, których nie będzie w stanie "pociągnąć").

Adamu >>

Jeśli odpowiada Ci dzwięk Bowersów z serii 600 to się bardzo dobrze składa z tym co napisał Ci Mariusz (zaproponował 602).

Kup 602. Dlaczego?

Napisałeś, że ciągnie Ciebie do SACD i DVDaudio :) W specyfikacji tego systemu (SACD) stoi, że wszystkie 5 kolumn powinno być tym samym modelem (no i oczywiście od tego samego producenta ;) Wyłączając centrala (ze względu na ekranowanie) cztery 602 będą jak znalazł, wiem bo sam tak mam :)

SACD i DVDaudio mnie osobiście powala, szczególnie nowe płyty, nie te remasterowane.

Teraz wałkuję wielokanałową Diane Krall na DVD audio - miód :)

Adam

Froolk,

Widzę, że nawet nam się gusta zgadzają ;o) Właśnie w weekend Kupiłem sobie SACD Diany (Girl in another room), ale póki co słucham w stereo na tym, co mam obecnie (a to co mam to raczej śmieszny zestaw - cdplayer + "pełnowymiarowe" słuchawki Senhaiser). Niestety, poprzedni sprzęt audio wynieśli mi złodzieje ze starego mieszkania :(

Tym niemniej coraz bardziej napalam sie na Yamaszkę 2400. Pytanie, czy słuchanie 1400 dostarczy mi zbliżonych wrażeń, tzn, czy mają podobny charakter? Bo jeżeli brzmią podobnie i różnica bierze się z mocy wzmaków, to moge sobie posłuchać na 1400 i ewentualnie zamówić 2400.

Jak już pisałem wcześniej słuchałem starej serii 603, i mi osobiście takie brzmienie odpowiada :)

Adamu

Adamu-> raczej nie, Paradigmów można posłuchać w TechCom www.dvdsystem.pl, obsługa rewelacyjna można się umówić i sprowadzą nawet ampli. Dla mnie ściągnęli Yamahę 650 żebym mógł odsłuchać Paradigmy na Yamasze. Nie wykluczone, że będą mogli zorganizować odsłuch porównawczy z B&W wystarczy zadzwonić i pogadać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.