Skocz do zawartości
IGNORED

Gramofon Dual 731Q i wzmacniacz do kompletu

mati00724

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

Posiadam gramofon Dual 731Q z którego jestem bardzo zadowolony, a polecono mi go tutaj za co jestem wdzięczny ;) . Do tego mam jeszcze głośniki Elac ELR 9050 i amplituner Realistic STA-870.

Ostatnimi czasy ów Realistic się psuje. Ogólnie raz działa, a raz nie i ten stan często nagle się zmienia. Dlatego piszę teraz, aby spytać o radę. Chętnie zamieniłbym ten amp na jakiś wzmacniacz bez tunera radiowego i posiadający dobry pre gramofonowy. Zamienił oznacza kupił jakiś inny, a ten schował albo sprzedał.

Stąd pytania:

-Co ogólnie sądzicie o głośnikach i reszcie sprzętu? Jakiej on jest klasy/jakości?

-Jaki wzmacniacz polecacie do tych głośników? Myślę o czymś niezbyt nowym, eleganckim i po prostu niedrogim ale dobrym, bo prostym. A w ogóle to gdyby przypadkiem był jakiś dobry model Duala podobny do mojego gramofonu, tzn. z blachą w kolorze metallic brown, to byłbym naprawdę wniebowzięty! Są jakieś takie na allegro ale nie wiem czy to dobry sprzęt i opłacalne aukcje.

Dziękuje i pozdrawiam!

Chyba zapomniałem wspomnieć, że jestem laikiem. W każdym razie laikiem na tyle, że nie wiem czym są Scott, Fischer i Champange.

To jest tak, że wzmacniacz potrafi po włączeniu nie działać, a potem pojawiają się pojedyncze dźwięki aż zaczyna grać. W drugą stronę po prostu chodzi, a potem cichnie.

O zmianie wzmacniacza myślałem z rożnych powodów, między innymi dlatego, że ten ma wtyczkę amerykańską, a zawsze-ciepły transformator zapewne żre dużo prądu i wzmak ma także na tyle za dużą moc, że raczej nie słucham powyżej 2 na regulatorze. Poza tym tuner nie jest mi potrzebny, a ładnie dobrany zestaw mógłby mnie na długo zadowolić.

Tego Realistica postaram się i tak naprawić. Gdybym poznał jakieś fajne modele Duali z tej samej linii to mógłbym wytrwale czatować, aż się taki trafi na rodzimych stronach z aukcjami, a z resztą po prostu jestem ciekaw ale nie wiem gdzie szukać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.