Skocz do zawartości
IGNORED

Porządny odtwarzacz mp3, mp4, flac, ape z dobrym DAC

NewbieOpera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wiem, że były zbliżone wątki, ale w moim przypadku mam dosyć specyficzne "wymagania". Czy moglibyście polecić mi odtwarzacz mp3, mp4, flac, ape, który miałby:

- przyzwoity DAC (chodzi mi o bardzo ładny, detaliczny, naturalny dźwięk)

- wbudowaną pamięć min 16 GB z możliwością rozbudowy (np poprzez microSD)

- solidne wykonanie (nie jak rozpadająca się po roku Vedia a10) i dosyć duży wyświetlacz (do odtwarzania wspomnianych mp4)

- solidną baterię (słuchanie samej muzyki dłużej niż 10-15 godzin)

Rozmiar nie jest dla mnie kluczowy. Budżet jaki chciałbym na to przeznaczyć to ok 1000 zł. Plus minus stówa.

Gdybyście mogli doradzić dodatkowo jakieś sensowne słuchawki do takiego cuda (niektóre sprzęty są wręcz dedykowane do niektórych modeli słuchawek), to byłbym przeszczęśliwy ;-) Cena słuchawek nie gra większej roli. Mogą być droższe, jeśli ma to uzasadnienie w połączeniu z ciekawym odtwarzaczem.

Iriver Astell&Kern AK100 ,to by było dobre rozwiazanie,ale znacząco przekracza założony budżet.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Skoro chcesz oglądać na tym filmy, rozpocznij poszukiwania od stron irivera i iaudio. Mają w oforcie takie odtwarzacze, bardziej multimedialne.

Ale czy to jest zakładka odpowiednia, mi się wydaje jednak że nie.

“Kejseren er i garderoben!”

Zabawki typu Iriver Astell faktycznie mocno przekraczają mój budżet. Maksymalnie chciałem dać 1100 pln.

Co do zakładki to nie ma tu żadnej "Przenośne Hi-Fi". "PC Audio" dotyczy muzy z komputera, a tematy na temat peryferiów, słuchawek i odtwarzaczy widziałem i na tej zakładce o na "Audio Stereo"...

chiba jesteś skazany na HifiMAN HM-601

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Hifiman nie odtwarza filmów. Natomiast znalazłem jeszcze nieco tańszy od Hifimana (zmieszczę się w 1000 zł) Cowona X9. Wytrzymuje na baterii wg testów 110 godzin słuchania muzyki (!). Odtwarza lossless (flac 24 bit, ape , wav, do tego avi, mp4) ma dobrego DAC'a. Ludzie chwalą za zajebistą jakość wykonania i jakość dźwięku:

Ukryta Zawartość

Może ktoś ma i mógłby coś napisać? W necie głównie superlatywy.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.