Skocz do zawartości
IGNORED

YAQIN NEW 10L MC-13S vs YAQIN MS-20L EL34B

krukgczapa

Rekomendowane odpowiedzi

ale rock brzmi lepiej na pentodzie w UL niż na nawet na b. dobrej audiofilskiej triodzie, takie życie, zależy kto czego słucha

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Wszystko gra na starcie (jakoś), ale lampy pozwalają kształtować brzmienie (i to jest jedna z ich zalet). Wymiana lamp np. w moim odtwarzaczu zmieniła tak wiele, że było warto. Bądźmy realistami. We wzmacniaczach za 50 tys. też wymiana lamp zmienia brzmienie, bo lampy grają różnie. I tyle.

Ale Trioda to własnie to za co kochamy lampę :) Szlachetność i ciepło !

ciepło :D

obiegowa opinia przerodziła się w mantrę, masz 2A3?

postawię z kotarką EL84 vis 2A3 i będziesz miał duuży problem z rozpoznaniem (nie dotyczy o Alle i chinoli)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Nie mam :(

Nie mam w tej chwili żadnego lampowca

Zadając pytania i wygłaszając tezy szukam odpowiedzi na pyt. Jaki wzmacniacz mam kupić dla siebie w budżecie około 2,5 tys

• 2 tygodnie później...

Nie mam :(

Nie mam w tej chwili żadnego lampowca

Zadając pytania i wygłaszając tezy szukam odpowiedzi na pyt. Jaki wzmacniacz mam kupić dla siebie w budżecie około 2,5 tys

HE,

zalezy jeszcze z czym to bedzie podlaczone np.Vintage JBL?

to trioda sobie poradzi.

Dzisiejsze produkcja JBL to niestety RCHinol

Mialem okazje byc przy nagraniu Clif,a richarda jak odsluchiwal kawalków" na zgraniu,

prawie na max z JBLStudio na pokladzie .

Nas na to w firmie nie bylo stac" LOCKWOOD +QUADII na odsluchach i to tez poganialo i to niezle (tylko AZ 50W!!! RMS)

a tez o JBL,ach marzylismy

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.