Skocz do zawartości
IGNORED

Co z muzakiem :-(((

pq

Rekomendowane odpowiedzi

Was też wkurza? W sklepach, restauracjach. Nie dość, że gówniany pop (czasem z gównianego radio z kretyńskimi tekstami debilnych prowadzących), to jeszcze leci z pseudogłośników wprawionych z sufit, z dołożoną korekcją przez kogoś całkowicie głuchego. Byłem nieraz w restauracjach, gdzie podbite basy ruszały moim żołądkiem utrudniając jedzenie. A obsługa na zwróconą uwagę reagowała z wielkim zdziwieniem i niechętnie troszeczkę przyciszała... A dziś byłem w sporym sklepie, gdzie niby nawet były dwudrożne psedukolumienki, ale korekcja była ustawiona tak, że chyba tylko tweetery pracowały. Po minucie zaczęły mnie boleć uszy, po dwóch - głowa. Kiedyś oazą był sklep reserved w Galerii Mokotów w Warszawie, gdzie podobnie jak w całej galerii leciał gówniany pop, ale leciał z Tannoyów m2 więc przynajmniej w uszy było milej. Potem jednak przeprowadzili się w inne miejsce i teraz są głośniki wsufitowe i zamiast gładkiego gówna jest skrzeczące gówno.

Kto im buduje te systemy, przecież w kosztach wystroju dużego sklepu porządniejszy system audio to chyba promile!! Kto dobiera ten repertuar wyganiający klientów??? Czy naprawdę w tym społeczeństwie taki gówniany repertuar przyciąga więcej klientów? Jak byłem w UK w księgarni, to leciała miła lekka (ale nie muzakowa) muzyka barokowa i klasyczna - po prostu nie chciało się wychodzić.

A tom sobie ponarzekał :-)

https://www.audiostereo.pl/topic/9967-co-z-muzakiem/

Ja też chodzę do sklepu żeby kupić a do restauracji żeby zjeść. I mogłoby dla mnie nie być tam w ogóle muzyki. Ale jak już ma być, to czemu taka, która mi (a więc chyba jeszcze komuś, nie uważam się za osobę wyjatkową) przeszkadza i jest dla mnie nieprzyjemna: trzeszcząca, za głośna, agresywna.

https://www.audiostereo.pl/topic/9967-co-z-muzakiem/#findComment-150997

Zgadzam się z pq. A najbardziej rozsierdzała mnie galeria Centrum, gdzie głośniki wywiesili na zewnątrz i nie można było przejśc w spokoju nie słuchając, co to oni mają do sprzedania. Ostatnio dali spokój, bo mają remont ale to już powinno być karalne.

A w pewnym sklepie miałem okazję słuchać ...radia Maryja. Kupiłem szybko co miałem kupić i uciekłem na ulicę doceniając wreszcie wartość ulicznego szumu.

https://www.audiostereo.pl/topic/9967-co-z-muzakiem/#findComment-151000

Fakt, jakoś trudno przestać myśleć o "technicznej" jakości dźwięku, jak się jest audiofilem;-) Wlasciwie w wiekszosci przypadkow, to olewam sprawe, bo niby co mam zrobic... nawet jak siedze dluzej w jakiejs restauracji. Sklepy zaliczam szybko, nie lubię robić zakupów. No, chyba że jakieś słuchawki, kabelki, albo... No nieważne.

Właściwie w większości przypadków już nie zauważam tej muzyki w tle, przeważnie nie jest zbyt głośno. Najgorzej jest (nie wiem czemu) w sklepach z jeansami. Albo buczący subwoofer, albo cytrynowa siła wysokich (zbierają na subwoofer). Ciekawe, że jeszcze nigdy nie zostałem zaskoczony pozytywnie. Ani sprzętem, ani muzyką.

https://www.audiostereo.pl/topic/9967-co-z-muzakiem/#findComment-151021

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.