Skocz do zawartości
IGNORED

Noworoczne lampki i paczki : )

daniel93

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie w nowym roku.

Planuje zakup nowego stereo z lampą w śmiesznej cenie.

Jak dla mnie istny hi-end i imo będzie pięknie grać , połączenie kolumn Koda CV-65 S ze wzmacniaczem lampowym Mistral MM-1 .

Co sądzicie o takim połączeniu czy będzie ładnie i "mocno" grać ?

Za pomoc dziękuje i pozdrawiam daniel

https://www.audiostereo.pl/topic/99882-noworoczne-lampki-i-paczki/

Manta V5 jest lepsza, z tym że mało która lampa w tej cenie da ci moc Jeśli poszukujesz czegoś do mocnego grania (nie głośnego) to szukaj tranzystora, albo czegoś w klasie D:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Samym wyglądem ten zestaw powala mnie na kolana , i podobno ten wzmacniacz nieźle gra tak samo jak i kolumny

planuje wstawić docelowo ten zestaw do pokoju 9 m.KW do odsłuchu muzyki począwszy od rocka do elektroniki.

cv_mm.big.logo.jpg

Mając na myśli "mocne granie" mówiłem o odsłuchu w pokoiku i głośności max 40-60 db

:( Wielka szkoda będę musiał pozostać przy moim wiekowym technics'ie su-v500

Ale kolumny są ok ?

Czy ten wzmacniacz S.M.S.L - SA-98 T będzie gorszy czy lepszy od technics'a ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bez wątpliwości będzie lepszy, o szczegóły dotyczące brzmienia zapytaj kolegę chick

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) bo posiada ten wzmacniacz. Kolumn wybranych przez ciebie nie znam, z Kody polecić mogę jedynie K-2000B oraz K-5500T, obie są według mnie wybitne jak na swoją cenę, przy czym do twojego metrażu doskonałe będą te pierwsze - mimo wylotu BR z tyłu. K-5500T to bardzo duże kolumny podstawkowe i sporo droższe.

Ukryta Zawartość

Dzięki bardzo za pomoc

Jednak ja szukam kolumn podstawkowych do maxymalnie 500 zł za pare

a skoro koda zazwyczaj wypada jak kolumny z 2-3 razy wyższego przedziału cenowego to te które wybrałem "500 zł" będą grały świetnie.

Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc " vcore "

Ostatecznie wybiore Koda CV-65 S narazie pozostane przy technicsi'e albo zmienie go na S.M.S.L SA-98 , a w czasie nazbieram na lampe.

Pozdrawiam daniel

No akurat K-2000B można kupić nowe za 700 zł (dystrybutor sprzedawał za tyle na allegro, jeszcze kilka dni temu, myślę że uda się ponegocjować), ich pierwotna cena czyli 1.100 była przesadzona ale 700 jak najbardziej w porządku - używki, o ile uda się trafić kupisz w okolicach 500. To są naprawdę doskonale wykonane kolumny (nawet jak na przedział cenowy do 2000 zł), nie żadne paździerze ze ściankami grubości tektury. Widać, że przyłożyli się projektując i wykonując te monitorki. Swoje ważą (ponad 8kg sztuka, robi wrażenie), terminale są świetnej jakości. Tutaj masz z resztą recenzję

Ukryta Zawartość

Kolumny CV-65S są przeznaczone raczej jako tyły do kina domowego, w stereo się pewnie sprawdzą ale jak kupisz coś ponad Technicsa to pomyśl o ich wymianie, szkoda ograniczać fajny wzmacniacz - czy to lampa czy D-klasa. Czasami lepiej wstrzymać się z zakupem na kilka dni lub tygodni i dozbierać brakujące kilkadziesiąt lub nawet kilkaset złotych, ale w zamian mieć gwarancję zadowolenia. No chyba, że nie jesteś z tych co boją się używek (bo de facto nie ma czego, chyba że jesteś wyjątkowym estetą i przeszkadzają ci minimalne rysy), wtedy w cenie 500 zł znalazłbyś naprawdę porządne używane kolumny, które w przeszłości kosztowały nawet 1200 zł. Wczoraj na all były kolumny B&W DM 601 za równe 500 zł z przesyłką, w bardzo fajnym stanie - ale poszły szybko. Więc jak masz odrobinę cierpliwości to poszukaj czegoś używanego, ryzyko żadne a stosunek cena/jakość zdecydowanie wyższy niż przy zakupie budżetowych nówek.

Wiadomo, używane to nie to samo co pachnące nówki w ładnym zaklejonym fabrycznie pudełku... ale jak cenisz sobie jakość dźwięku ponad niewielką satysfakcję posiadania karty gwarancyjnej i kartonu to szukaj na allegro w zakładce "używane"

Ukryta Zawartość

Jeśli jest naprawde warto dopłacić te 200 zł to tak zrobie zawsze wybieram to co najbardziej opłacalne.

Wiem że temat zszedł z lampy na tranzystor ale zastanawiam się nad kupnem wzmacniacza do bi-ware tej kody K-2000B

Cambridge Audio A500 będzie dorym wyborem razem z dac SMSL SD-1955+ ?

A w czasie dodam do tego zestawu buffer lampowy YAQIN - 6J1 i powinno to grać zacnie :)

Moim zdaniem warto dopłacić do tych kolumn

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ta aukcja zakończyła się parę dni temu, ale warto zapytać czy nie mają jeszcze jednego kompletu, bo cena była świetna. Bi-wire jest zbędne przy tych kolumnach, zapłacisz tylko dwukrotnie więcej za kabel. Zdecydowanie lepiej kupić dobry kabel single-wire niż 2x więcej tańszego, do tego trzeba dokupić przynajmniej 4 dodatkowe wtyki.

DACa SMSL nie znam, Kambodża A500 jest w porządku, dość detaliczny ale nie ma braków w basie jak np. rotel 921. Bufor lampowy to jest taka proteza wzmacniacza lampowego, a w rzeczywistości niewiele daje, a czasem potrafi zamulić cały system (na chińskich lampach). Poza tym, do bufora dochodzi koszt pary interkonektów (~140 zł). W mojej opinii to zbędny wydatek, lepiej dopłacić te 500 zł do nowego wzmacniacza.

Ukryta Zawartość

Planuje zakup nowego stereo z lampą w śmiesznej cenie.

Jak dla mnie istny hi-end i imo będzie pięknie grać , połączenie kolumn Koda CV-65 S ze wzmacniaczem lampowym Mistral MM-1 .

Ach ten słynny Mistral

zerknij tu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.