Skocz do zawartości
IGNORED

H/K avr 430 vs. Denon avr 3803

Krzych L

Rekomendowane odpowiedzi

No to moj temat :) choc nie porownywalem z Denonem, wiem tylko tylke ze rezerwa pradowa H/K rusza moimi b&w603s3 przepieknie!! W kinie nie slyszelm piekniejszej sceny. Szczerze powiem jeszcze nie wyprobowalem wszysytkiego bo czekam na DVD tez harmana i nie mam suba ani tylow z tej samej serii tylko inne glosniki a suba woogle, ale tm czym sie narazie bawie - jest wspaniale. Co dopiero bedzie jak bedzie sub + tyly np 601?? DObrze ustawione - nie moge sie odczekac az dozbieram!! :) Obsluga H/k - wspaniala!! Wyglad - klasa!! :) - jeden mankament to bardzo ladne pokretlo - tragedia!! ale i tak sie uzywa pilota!!

Sie nie kłućmy. Dzięki wszystkim za wypowiedzi. Wybrałem H/K 430.

Pozdr

KL

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

KrzychL

Ale o co chodzi? W opisie masz w zestawie wpisane avr230 i teraz zmieniasz go na avr430?

Zakladam jednak, ze kombinujesz cos z kolejnym zestawem bo ta zmiana bylaby dla mnie nie zrozumiala.

Pozdro

Słuchając rozumu....

Jesteś pewien, że to czego Ci brakuje w 230 już jest w 430? Moc? Jakiś kolejny bajer? A może aż tak dużą różnicę w brzmieniu odczułeś? Mam jedynie doswiadczenie z amplitunerów innej firmy i szczerze powiedziawszy nie sądzę aby przejście w ramach jednej serii, wiążące się z utratą wartości sprzętu przy odsprzedaży było tego warte. Jasne że są róznice ale żeby aż taaak duże. To mnie właśnie zaintrygowało w Twoim przypadku.

Jestem naprawdę ciekaw i będe wdzięczny za parę uwag.

Słuchając rozumu....

Foni,

Sprzedałem swój ampli prawie za tyle za ile go kupiłem. Uważem serię Harmanów avr _30 za b.dobrą. Jednak jednye czego mi brakowało w avr 230 to jakość uprzestrzenniania dźwięku stereo (samo brzmienie stereo w stereo jest OK, a mocy mi nie brakuje bo mam mocną końcówkę Rotela). 430 to całkowicie odmienny model od 230 (nowy procesor dźwięku, nowa architektura budowy ścieżek sygnału audio) no i mam nadzieję, że będzie lepiej w tym czego mi dotychczas brakowało.

KL

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

krzysztof.libiszewski@wardyński.com.pl

230 graja w stereo b.db., na tyle dobrze, że wolałem często dźwięk stereo od dziwęku surround. Także dźwięk surround jest niezły, ale brakowało mi szczegółowości w Logic 7, który jest jako tryb uprzestrzennniania dżwięku jest i tak znacznie lepszy od dpl II. Jeżeli masz B&W i szukasz ampa w tym przedziale cen, nie szukaj niczego innego - to na prawdę dobry sprzęt.

KL

Elfan,

Znasz mnie ja nie odsłuchuję sprzętu przed jego zakupem ;)))).

Nie miałem czasu przysłuchać się temu Denonowi. Moja mistyczna wiara w Internet sprawia, że informacje z tego medium zaczerpnięte biorę za dobrą monetę - mój internetowy research wskazał, że HK będzie lepszy od Denona. (Poza tym bardzo lubiłem tego AVR 230, tylko trochę mi brakowało tego, o czym pisałem wyżej).

Pozdrawiam,

KL

Krzych L, ale nie pisz na temat roznic miedzy 230 a 430 bo oni naprawde o tym nie wiedzą i tego nie zrozumieją!! niestety na topie dalej jest Yamaha i koniec. A gdyby chociaz poczytali historie firmy h/k to moze by jednak poswiecili 5 minut tej firmie!!! Ja tez nie mialem czasu sluchac klockow, jak kupilem moja 430 to nie bylo jej jeszcze w klepie, kupilem w ciemno - sugerowalem sie odsluchem 3550 w porownaniu do denona, onkoyo i yamahy i sie zakochalem. Inne klocki pieknie brzama w miejscach odsluchowych, itp i td, a h/k potrafi zagrac wszedzie tak jak mi sie podoba. A przeciwnicy h/k niech najpier porownajua sobie zasilacz z 430 z zasilaczami z innych firm!! I poczytaja specyfikacje czym sie rozni 230 od 430, a 430 od 630. Pozdrowienia!!

"Inne klocki pieknie brzama w miejscach odsluchowych, itp i td, a h/k potrafi zagrac wszedzie tak jak mi sie podoba"

Avathar niekiedy spoko koles jesteś ale jak przywalisz takim tekstem to od razu robi sie nie ciekawie,wyluzuj stary........

POZDRO

Będzie nowe firmware z DPLIIX i innymi gadżetami do HK avr 430 - założyłem nowy wątek z odpowiedzią HK na mój e-mail.

Pozdr

KL

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.