Skocz do zawartości
IGNORED

H/K avr 430 vs. Denon avr 3803

Krzych L

Rekomendowane odpowiedzi

AVathar i Elfan: przypatruje się kolejnej rozmowie na temat czy lepsze to czy tamto i przypomina mi to zamierzchłe czasy czy Amiga lepsza czy PC. Jesteście nudni i do znudzenia powatarzacie te same argumenty.

Elfan-Yamaha The Best, AVathar-H/K The Best. Sam posiadam Yamahę ale nie jestem jakimś fanatykiem tej firmy ani żadnej innej którą posiadałem przed nią. Po prostu poszedłem do sklepu posłuchałem to co tam było a było i Denon i Marantz i H/K i Onkyo i Yamaha i Pionner. Mi osobiście najbardziej odpowiadała Yamaha, zapłaciłem zawiozłem do domu uzywam i jestem zadowolony nie zagłębiając się w problemy ze może inne było by lepsze w stereo a gorsze w KD itd.

Co do KrzychaL nie twórz w przyszłości postów Coś vs Coś ponieważ każdy chwali swoje i nie dowiesz się niczego obiektywnego zapytaj o opinie pojedynczych klocków albo poszukaj informacji w anglojęzycznych sewisach. Takie posty jak twój niszczą zakładkę KD, która sprowadza się do wymieniania bluzgów a nie rzeczowych argumentów. Spójrz na zakładkę Stereo tam nie ma takich postów i wciąż są nowe ciekawe teamty nie jak na KD.

KingKongu no nie zrozum mnie źle ale czemu mnie osądzasz o to że ja non stop że yamaha jest the best,czy ja tu cos wspominałem o yamasze??.Proponuje Ci przeczytać dokłądniej temat tego watku jak i to co w nim napisałem a dopierow wtedy osądzać.Zauważ ze ja juz nie spieram sie z Avatharem co jest lepsze,bo nie ma sensu,ja tylko sie przypatruje jak Avathar udziela "cennych" rad ;).O yamasze nawet tu nie piskłem ani razu.Wiec na przyszłośc polecam pierw cos przeczytac i potem pisac.POZDRO

King Kong,

Z całym szacunkiem, nie zgadzam się z tobą.

Niniejsze forum jest miejscem wymiany opinii na tematy, których to forum dotyczy.

Porównywanie różnych, ale podobnej klasy, modeli sprzętu jest częstym wątkiem rozważań na tym forum, także w dziale Stereo (przykładowo wątki nr: 6751, 9502, 9872, 8593, 9295 i szereg innych, wystarczy zapuścić wyszukiwarkę) oraz na wielu forach anglojęzycznych (w innych językach się nie porozumiewam, ale wierzę, że także na innych niż angielskie forach internetowych jest podobnie). To, że odpowiedzi udzielane na pytanie "model x vs. model y." są subiektywne jest konstatacją oczywistości, nic nie wnoszącą do tematu. Percepcja wrażeń dźwiękowych jest sferą nadzwyczaj subiektywną, ale innej nie ma. Mimo to, mając świadomość ludzkich ograniczeń, wierzę w wymianę poglądów także na tematy doznań dźwiękowych.

A tak na marginesie King Kong, zauważam, że sam wpisujesz się w nieciekawy trend rozwoju tego forum. Jesteś tu bardzo świeży (jako 2117 użytkownik forum, aktywnie działający od połowy marca br.) a już masz zapędy moderatorskie, wszystko byś przestawiał (oczywiście twoje uwagi na temat kultury wypowiedzi są słuszne).

Poczekaj trochę, pobądź tu, polub to miejsce i jak dalej będziesz miał uwagi, co należy zmienić w postępowaniu innych użytkowników forum, to pogadamy.

Pozdrawiam

KL

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Najlepiej rozbijac kolejne watki jak niektórzy tutejsni lubia i umieja robic to najlepiej bo mysla ze sa ogolnie najlepsi!! we wszystkim!!a tak naprawde pieprza takie farmazony ze nie moge tego czytac.

wyluzujcie trochę , przecież od dawna wiadomo że Yamaha jest powszechna jak np. Fiat

a H/K jest dla ludzi co wiedzą czego chcą i oczekują

to sa dwa różne klocki to tak jak Fiat a Mercedes nie ?ale tym sie jezdzi i tym też :)

Wyczytalem w ktoryms poscie Kinkonga: "nie rob postow .. vs. .., bo kazdy chwali swoje" - jezeli ktos wyral akurat taki sprzet a nie inny to znaczy ze jest on cos wart!! Zwłaszcza jak nie jest to Yamaha - bo jak cos jest popularne i tanie na gieldzie - i ma w miare dobry dziwek - to kazdy sie na to rzuci a potem pisze ze oczywiscie jest to najlepsze bo go niestac na nic lepszego. Sam na poczatku - myslalem o yamaszce, przemawiala za mna cena i dostepnosci na gieldzie i w miare profesjonalny wyglad, ale jak poszedlem na odsluch to niestety yamaha w kwotach do 3000 w cenach gieldowych nie odrasta do piet wielu klockom a szczegolnie harman/kardon w cenie 3000 ale w sklepie!!!!! mowie np. o modelu 3550 - ze starej serii. I iwele ludzi powie to samo, nie wiem na czym wy testujecie te yamahy ale naprawde wedlug mnie dzwiek np. z 640 w porownaniu do 2550 albo 3550 jest tragiczny. Wypowiadam sie tu cakiem ogolnie i nie chwale ze mam harmana tylko dlatego ze go wybralem ze wzgledu na jego jakos i dziwek. Niestety niektory na tym forum pozjadali wszystkie rozumy i dlatego wielu nowych nie dostanie odpowiedzi, albo nowe watki sa zle bo nie powinny byc.... o tym.... nie pisz to..... Pisze to tylko do niektorych, ba sa tu ludzie ktorzy jeszcze maja jakis realizm i szacunek dla innych i szacunek dla wypowiedzi innych.

Pozdrawiam

Ja mam pytanie otóż; córka mnie prosi żebym jej kupił jakiś avr po wakacjach

myślę że to właśnie będzie Yamaha ! - poważnie ,nie żeby komuś dogryżć

w związku z tym chciałbym aby mi ktos doradził jaką tą Yamahę mam jej kupić do KD

konkretnie jaki model Yamahy

tak żebym sie nie skompromitował z moim Harmanem ?

Mim,

Skoro Yamaha to rx-v 650.

KL

PS Twojego HK ta Y i tak nie przebije, więc się nie martw - obciachu nie będzie.

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Czytam i widzę że nie przepadacie za sobą i to nie tylko w tym wątku

oczywiście każdy tu ma swoje zdanie ale to nie jest na miejscu.

kolega pytał sie H/K czy Denon - to po jaką cholere wpychacie

się tu z Yamahą ! panowie to nie ten watek !

no chyba że ze względu na to że Avathar się wypowiada :)

Sam już nie wiem, czy to nadal śmieszne czy już przykre. Avathar, KingKong wyluzujcie, nie obrażajcie się nawzajem - podobno muzyka ma łagodzić obyczaje ;)

Nie pcham się do moderatora, ale widzę to tak:

Słówko do Avathara: rozumiem, że jesteś fanem H/K. Ale to nie powód by nienawidzieć (tak to z boku wygląda) właścicieli Yamahy i pluć na jej wyroby - w ten sposób obrażasz (zapewne niecelowo) osoby, które takie klocki kupiły i są ich szczęśliwymi posiadaczami.

Do Konga Kinga - rozumiem, że nie odpowiada Ci forma wypowiedzi Avathara. Ale nazywając kogoś smarkiem również go obrażasz (w dodatku daleko odchodząc od merytorcznej części dyskusji).

Panowie (i Panie też, jeżeli jakieś czytują ten wątek) - pasja do muzyki i kina ma nas łączyć, jak to powiedział mój kolega spotkajmy się na linii styku, a nie na linii podziału (a przecież to ta sama linia, jej interpretacja zależy od nas).

KrzychL już wybrał, więc nie ma co dalej brnąć w jałową dyskusję.

Adamu

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.