Skocz do zawartości
IGNORED

Misteria Paschalia 2013!

CATV

Rekomendowane odpowiedzi

Jest już znany program festiwalu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja jak zwykle się wybieram, może ktoś jeszcze?

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/100106-misteria-paschalia-2013/
  • 2 miesiące później...

Pierwszy koncert Il Giardino Armonico bardzo dobry, zwłaszcza występ Julii Lezhnevy obdarzonej wspaniałym głosem.

Koncert Savalla był ciężkim przeżyciem ze względu na przeraźliwe zimno w kościele św. Katarzyny ale jak zwykle na bardzo wysokim poziomie (choć trochę mnie rozczarował, ale być może to wina mojego zamrożonego mózgu).

Wczorajszy koncert La Venexiany również bardzo dobry, ale dla mnie interpretacja L'Orfeo Monteverdiego w wykonaniu Savalla jest wzorcem, do którego to wykonanie się nie zbliżyło.

Mi pozostaje radio...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Savall miał program dobry, szczególnie wyróżniły się (dla mnie) dwa numery o orientalnym charakterze - wtedy serduszko mocniej zabiło. Muzycy świetni, brzmienie dobre. Wprawdzie nie było takiego głosu jaki wcześniej prezentowała pani Montserrat |Figuerras ale to, co było nie było złe. Ze względu na wspomniane przez kolegę wyżej okoliczności termiczne jakoś mniej mi podchodziły utwory o charakterze kontemplacyjnym, a bardziej te rytmiczne, gdzie mogłem sobie zziębniętą nóżką potupać. Myślę, że to taki przeciętny Savallowy występ. Ale ta przeciętność jest na wysokim poziomie. Nie taka, żeby przezwyciężyła okoliczności przyrody i porwała zziębnięty tłumek ale naprawdę w porządku.

Najbardziej do tego zimna pasowałby program jak z płyty "Altre folie" czy "Ostinato" :)

bolą mnie nogi, izba pusta

w piecu Lewiatan tak się pluska

A zauważyliście wczoraj kornecistę Dorona Sherwina? Nagrał z L'arpeggiatą Teatro d'Amore.

Jak dla mnie, gwiazdą wieczoru była Roberta Mameli.

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

• 2 tygodnie później...

Mi pozostaje radio...

Ukryta Zawartość

Ten koncert pewbnie był najciekawszy, poza tym Haendel uwzniośla... a ta muzyka wloska, to takie jęki..

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.