Skocz do zawartości
IGNORED

Beyerdynamics T1 a cary audio hh1... czy ktoś słuchał?

adamodoj

Rekomendowane odpowiedzi

Sonic Pearl jest tańszy, ładniejszy i zagra lepiej. :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Black Pearl zagralo ciekawiej niz Woo Audio WA6 SE podczas testow z Grado PS1000, RS1, Beyerdynamic DT931, Sennheiser HD580.

Pisze to ze zwyklej uczciwosci i bez ukrytego celu. Wkrotce mam nadzieje posluchac Sonic Pearl.

Zbuduje tez forumowy HA2013, zeby miec jeszcze bardziej wnikliwe porownanie co do wzmakow. Na tym zakoncze faze testow w tej materii.

The Protagonist DAC by McGyver, Dynaco ST35, Hifiman HE5LE:)

Dla mnie jest to do tej pory referencyjna gora. Szczegolowa, pelna blasku, niczym nieograniczona, bez cienia zapiaszczenia, duzo powietrza wokol. Na WA bylo ladnie, ale brakowalo tej nieskrepowanej otwartosci. Bas tez byl lepszy, bardziej sprezysty. W srednicy nie znalazlem specjalnych roznic albo juz nie pamietam. WA byl rowniez bardzo kulturalny, ale brakowalo tej otwartosci i takiej akustycznej poswiaty.

Wyzej masz link do Sonic Pearl. Black pearl tez jest w ofercie jako tansze, brzydsze i mniejsze:) Nie lekcewazylbym tego wzmaka ani troche.

CaryAudio nie znam. Jezeli chodzi Ci DOKLADNIE o to polaczenie to obawiam sie, ze musisz posluchac sam. A moze slyszales chociaz T1? Wiesz czego szukasz? Na czym Ci zalezy? Z tak postawionego poczatkowo pytania domyslam sie, ze nie bardzo?

Dla mnie jest to do tej pory referencyjna gora. Szczegolowa, pelna blasku, niczym nieograniczona, bez cienia zapiaszczenia, duzo powietrza wokol. Na WA bylo ladnie, ale brakowalo tej nieskrepowanej otwartosci. Bas tez byl lepszy, bardziej sprezysty. W srednicy nie znalazlem specjalnych roznic albo juz nie pamietam. WA byl rowniez bardzo kulturalny, ale brakowalo tej otwartosci i takiej akustycznej poswiaty.

Wyzej masz link do Sonic Pearl. Black pearl tez jest w ofercie jako tansze, brzydsze i mniejsze:) Nie lekcewazylbym tego wzmaka ani troche.

CaryAudio nie znam. Jezeli chodzi Ci DOKLADNIE o to polaczenie to obawiam sie, ze musisz posluchac sam. A moze slyszales chociaz T1? Wiesz czego szukasz? Na czym Ci zalezy? Z tak postawionego poczatkowo pytania domyslam sie, ze nie bardzo?

Również słuchałem obu wzmacniaczy i nie uważam BP za lepszy. Nawet bym obu nie porównywał bo grają poprostu inaczej. Mi bardziej leży granie WA (kwestia gustu). Natomiast co do otwartości dzwięku to według mnie przewaga jest zdecydowanie po stronie WA - przynajmniej w konfiguracji i z lampami z którymi ja go słuchałem.

Co do referencyjnej góry to proponuje posłuchać Art Audio Conductora z wyjściem słuchawkowym.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A ja znowu byłem zaskoczony ile jest podobieństw do BP, ale to pewnie znowu kwestia lamp - były te co powyżej w recenzji, bo takie grały znacznie lepiej niż wszystko inne, co dostałem w paczce. A WA6 SE był u mnie jakiś rok. HH-1 też słuchałem i w ciemno bym nie pisał.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dla mnie brzmial lepiej BP w porownaniu z WA w tamtej konfiguracji, dla Ciebie lepiej WA. Nie rozumiem dlaczego nie pisac, ze ktorys jest lepszy. Wiadomo, ze sa to opinie subiektywne. Przynajmniej dwoch sluchalo i sie podzielilo wrazeniami zamiast teoretyzowac:)

Oczywiscie WA tez brzmial bardzo dobrze - dla mnie jednak pewne aspekty przechylily szale zwyciestwa na druge strone. Nawet pomimo tego, ze wolalbym miec w domu WA jezeli chodzi o kwestie estetyki:)

No, ale autor pytania nasza opinie juz zna, a pyta o calkiem inny wzmak.

Dla mnie brzmial lepiej BP w porownaniu z WA w tamtej konfiguracji, dla Ciebie lepiej WA. Nie rozumiem dlaczego nie pisac, ze ktorys jest lepszy. Wiadomo, ze sa to opinie subiektywne. Przynajmniej dwoch sluchalo i sie podzielilo wrazeniami zamiast teoretyzowac:)

Oczywiscie WA tez brzmial bardzo dobrze - dla mnie jednak pewne aspekty przechylily szale zwyciestwa na druge strone. Nawet pomimo tego, ze wolalbym miec w domu WA jezeli chodzi o kwestie estetyki:)

No, ale autor pytania nasza opinie juz zna, a pyta o calkiem inny wzmak.

cenna uwaga :)))

Posluchaj Adam koniecznie Bursona Conductor:

Ukryta Zawartość

Masz za te 6-7tysiakow znakomity DAC (przejrzysty, a zarazem barwny i nasycony, zadnej tam smetnej szarosci, muzyce to zrobi dobrze) oraz b. udany wzmacniacz sluchawkowy gratis ;"))

W dzisiejszych czasach kupowanie dedykowanych wzmakow sluchawkowych to juz troche przestarzala filozofia (no chyba, ze ma byc lampa na pokladzie, wowczas co innego), duzo lepszym rozwiazaniem (zwlaszcza ekonomicznie) jest sprawienie sobie DACa ze zintegrowanym wyjsciem na sluchawki (jak ow Burson, albo jeszcze lepiej April Music Eximus), wszystko w jednym opakowaniu (mniej kabli), a dzwiek w niczym nie ustepuje dzielonym klockom, a czesto wrecz je przewyzsza z racji uproszczenia toru.

Ukryta Zawartość

Posluchaj Adam koniecznie Bursona Conductor:

Ukryta Zawartość

Masz za te 6-7tysiakow znakomity DAC (przejrzysty, a zarazem barwny i nasycony, zadnej tam smetnej szarosci, muzyce to zrobi dobrze) oraz b. udany wzmacniacz sluchawkowy gratis ;"))

W dzisiejszych czasach kupowanie dedykowanych wzmakow sluchawkowych to juz troche przestarzala filozofia (no chyba, ze ma byc lampa na pokladzie, wowczas co innego), duzo lepszym rozwiazaniem (zwlaszcza ekonomicznie) jest sprawienie sobie DACa ze zintegrowanym wyjsciem na sluchawki (jak ow Burson, albo jeszcze lepiej April Music Eximus), wszystko w jednym opakowaniu (mniej kabli), a dzwiek w niczym nie ustepuje dzielonym klockom, a czesto wrecz je przewyzsza z racji uproszczenia toru.

dziękuje....

Cenny wpis i na temat :D

A ktory drogi uzytkowniku polecasz z czystym sumieniem i napisz prosze dlaczego. Na czym sluchales?

A moze jednak napisze ktos na temat z pomoca koledze, a nie pierdoliny jak 80% wpisow na forum, ktore ma byc w jakis sposob uzyteczne?

święte słowa ...:)

Ukryta Zawartość

No więc po części pomogłem sobie sam.

Kupiłem Cary Audio z upgradem lamp na EAR. Do tego dostałem kabel zasilający Artrisan Silver.... całość za 700 gbp!!!!

Narazie gra z Sennch Hd600.

Po 5 dniach odsłuchu, jestem bardzo zadowolony.

Piękna czysta gładka góra, przestrzeń, zero agresji a wgląd w nagrania głęboki.

To samo średnica. Dużo, dużo średnicy. Bas: kontrola, faktura, nie schodzi zbyt nisko ale za to dynamika piękna...

Generalnie wzmak Cary czaruje. Ciężko to opisać.

Dodam, że moja opinia jest subiektywna. Jedyne inne wzmaki jakich słuchałem to: Heed Cam i McIntosh C2200 pre amp....

Czekam na Beyerdynamics T1 ..... zobaczymy....

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.