Skocz do zawartości
IGNORED

Welurowe pady do Panasonic RP-HTF 600

scott97

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich :)

Od miesiąca słucham muzyki z ww. słuchawek. Wszystko było by ok, jedynie co mnie ciągle denerwuje to po około 1h słuchania uszy lekko się pocą. Myślałem nad bardziej profesjonalnym rozwiązaniem, czyli wstawić welurowe pady. Co wy o tym myślicie ? Na necie czytałem, że niby pasują pady z Beyerdynamic DT 250. Gdzie mogę dostać pady na internecie, czym się sugerować oprócz odpowiedniego kształtu ? A może samemu uszyć na wymiar :D ?

https://www.audiostereo.pl/topic/100727-welurowe-pady-do-panasonic-rp-htf-600/
Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

O poceniu decyduje nie tylko pokrycie, ale i wypełnienie, może nawet w większym stopniu. Nie pisze się "na internecie". Jak umiesz, to uszyj, tylko pamiętaj, że każda zmiana w padach zmieni brzmienie słuchawek i to mocno, nie tylko w zakresie basu. Wiem, bo robiłem (Denony AH-D2000). Obecnie mam cielęcą skórę wypychaną nieprzędzoną wełną i postęp w stosunku do oryginalnych padów jest bardzo duży.

A więc, co byś polecał ? Jako wypełnienie ? Sam tego raczej nie uszyje, bo jestem "noga" z krawiectwa :D Może zleciłbym to krawcowej ? Jak myślisz to będzie dobre wyjście ?

A na różnych stronach internetowych można kupić różne welurowe pady, ale cena przekracza nawet 100 zł, więc chyba raczej właśnie zlecić to krawcowej i zaoszczędzić troche ?

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Nie jestem w stanie nic polecić, bo nie wiem nawet, jak Twoje słuchawki grają... Ja swoich też nie robiłem osobiście, tylko zleciłem :-) Uważam, że jeśli nie masz krawcowej, co to zrobi "po znajomości", to nie zaoszczędzisz wiele w stosunku do gotowych padów, jeśli są tak tanie, jak piszesz (rzędu 100 zł). Na pady do moich Denonów trzeba było wydać przynajmniej 100 dolców + przesyłka z Ameryki, więc miało to większy sens ekonomiczny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sporo tego mają może coś znajdziesz

Ukryta Zawartość

W tym sklepie pisze że np. cena za sztukę (chodzi im chyba o parę padów ?!). Wiesz może czy pady z AKG K-601 podejdą do moich Panasoniców RP-HTF600 ? Wydaje mi się że one są dość duże (AKG), ale to może złudzenie :D

Pisałeś, że do twoich Panasoniców pasują nausznice od DT250 więc lepiej skupić się na nich niż na przerabianiu tych od AKG.

Pady do Beyerdynamiców DT250 są u nas łatwo dostępne -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.