Skocz do zawartości
IGNORED

lampy Mesa Boogie EL34

dawidgrajek1982

Rekomendowane odpowiedzi

czy ktorys z szanownych kolegow mial moze stycznosc z lampom mesa boogi el34,mam zamiar wymienic lampy w moim yaqinie ms34c i prosil bym o opinie o tej lampie ,prosze rowniez o wasze propozycje i charakterystyki lamp innych producentow,na lampy moge wydac ok 300 -350 zl za pare

https://www.audiostereo.pl/topic/100928-lampy-mesa-boogie-el34/

mieszkam w anglii i w sklepie polecili te lampy to chyba od amerykanskiego producenta

230570905243_1.jpg

proponowali rowniez psvane el34

czesc ja tez mieszkam w uk ,nie bierz tych lampek ktore ci proponowali.Zdecydowanie posluchaj SzuB'a.

Pozdrawiam .

Gość piotrektychy

(Konto usunięte)

mamel ma rację, kolega gitarzysta dał by się pokroić za tą lampę i w swoim gitarowym piecu nic innego nie chce widzieć, lampy innych producentów grały podobno gorzej, ale ja tego nie słyszałem, cóż nie jestem gitarzystą...

mamel ma rację, kolega gitarzysta dał by się pokroić za tą lampę i w swoim gitarowym piecu nic innego nie chce widzieć, lampy innych producentów grały podobno gorzej, ale ja tego nie słyszałem, cóż nie jestem gitarzystą...

Mesa nie produkuje lamp .Sygnuje tylko swoją nazwą lampy innych producentów także post radzieckich.

W przypadku lamp Mesa ważne jest brandowe oznaczenie STR-4.. np. 447, 448 itd. To jest w istocie określenie producenta lampy.

STR-448 to są OEMowe lampy różnych producentów

STR-447 Sovtek

STR-442 Svetlana

STR-450 Siemens NOS

Podobno dostawcą jest też J&J Electronics i to mogą być właśnie te OEMy

Jak ktoś ma możliwości to można się zainteresować taką marką Groove Tubes. Mają w swojej ofercie GT-EL-34 M od Mullarda za ok 130$ kwadra.

Nie myśl - słuchaj.

Mesa to czysta estrada, nie znam tego brandu lecz jest ryzyko, że w domowym audio może się nie sprawdzić

A nie tylko estrada wypuścili wiele dobra dla audio ale większość to może i estrada pozdrowienia.

Lampy z Czech albo Słowacji bierze ta firma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.