Skocz do zawartości
IGNORED

podlaczenie rxv1400 do dvd i tv

BooLoo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanko. Zadalaem je rowniez na forum na allegro w dziale elektronia ale jakos nie dostalem odpowiedzi a staje sie to dla mnie dosc pilne. Wiec z gory dzieki za pomoc.

W opisie rxv1400 kilka opcji wymaga ustawienia w menu na jakims monitorze czyli np.TV. I tu mam pytanie. Jesli TV mam podlaczony do dvd (yamaha 540) kablem scart/rgb tekie 2x euro, natomiast amplituner chcial bym podlaczyc z DVD za pomoca dobrego swiatlowodu, to czy takie polaczenie zalatwia mi rowniez obraz z amplitunera w TV zebym mogl miec dostep do menu na ekranie, czy musze jeszcze miec jakis przewod ktory podlacze amlituner razem z TV ?

Ewentualnie prosze o podpowiedz jakiegos dobrego polaczenia tego zestawu:

TV Panasonic TX-32ps11P , DVD-S540, RX-V1400RDS

p.s. z podlaczeniem kolumn nie mam problemow, btw szkoda ze 1400 nie ma mozliwosci przyloczenia kabli glosnikowych wtykami bananowymi :(

https://www.audiostereo.pl/topic/10103-podlaczenie-rxv1400-do-dvd-i-tv/

Witaj,

Aby uzyskać menu z amplitunera musisz go podłaczyć do TV. Zobacz z tyłu amplitunera będziesz miał pewnie gniazdo opisane jako MONITOR. Co do bananów to też można podłaczyć tylko trzeba wydłubać (nie jest to łatwe)te czarne fabryczne zaślepki.

pzdr

Tnx. Ale czyli to oznacza ze moge po dokonaniu ustawien wypiac ten kabelek i uzywac sprzetu bez tego polaczenia, bo musial bym tego czincza wpiac z tylu amplitunera ele z przodu do tv. To znaczy czy podczas uzytkowania RXV 1400, oprucz wstepnych ustawien (YAPO) bedzie mi to menu jeszcze do czegos potrzebne, jesli nie bede ruszal niczego?

Po dokonaniu ustawien, monitor mozna odlaczyc. Pamietaj ze cale to menu, ktore widac na monitorze, widoczne jest rowniesz na wyswietlaczu amplitunera (tylko aktualnie ta opcja ktora jest w trakcie ustawiania). Jak bedziesz ustawial parametry widoczne na monitorze to popatrz rownoczesnie na wyswietlacz, wtedy szybko zorientujesz sie jak z niego krzystac i okaze sie ze ogladanie menu na monitorze jest w zasadzie zbedne.

Z terminali glosnikowych trzeba zdiac (najlepiej SILNIE ciagnac palcami, przechylajac je na boki, wtedy niczego nie uszkodzisz i nie porysujesz) zewnetrzne nakladki. Z czarnych - czarne, z czerwonych - czerwone, a pod nimi beda otwory na bananki.

Witam

JA POSIADAM MODEL 1300 YAMACHY I PODŁĄCZYŁEM GO Z TV ZA POMOCĄ KABLA TYPU S-VIDEO ( OD WYJŚCIA W AMPIE S- VIDEO I DO WEJŚCIA S-VIDEO W TV ) TV PHILIPS 32'' MA WEJŚCIA Z BOKU WIĘC KABELEK SIEDZI TAM NA STAŁE.

Dzieki wielkie za rady, rozumie ze musze miec taki kabelek jeszcze do TV. Natomiast z banankami to nadal nie jestem pewien. Po wyjeciu (troche wlasnie na sile) jakiegos czerwonego elementu, zostalem w dloni z jakims koreczkim a w nim srubka, chyba m4. Wpychacie banana w gwint? Ale chyba cos w tym jest bo nawet dzwonilem do salonu gdzie to kupilem i poradzili mi zebym pozdejmowal te korki kombinierkami. Cziiiiizys, co za praktyki :) Hmm. ciekawe czym kierowal sie konstruktor wprowadzajac to "ulatwienie" :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.