Skocz do zawartości
IGNORED

G a i n C l o n e vs .....

mahler

Rekomendowane odpowiedzi

Mogę podzielić się wrażeniami odsłuchowymi na temat Gaiclone w odniesieniu do XSOZ (8 watowy)którego używałem od około 1,5 roku. Gainclon: szybki, dynamiczny, o bardzo czystej górze i detalicznej średnicy. Sterofonia w porównaniu do XSOZ na tym samym poziomie szczególnie fajna na płytach w systemie Qsound. Jeżeli chodzi o bas to w momencie gdy XSOZ jest krokiem milowym w stosunku do klasycznej konstrukcji ZEN'a, to Gainclon podnosi poprzeczkę jeszcze wyżej.Przewyższając XSOZ mniej więcej pół klasy; basu jest więcej i jest o wiele lepiej kontrolowany pod warunkiem że Gainklon ma właściwą konstrukcję. Moja pierwsza testowa: dwa układy na wspólnym klasycznym radiatorze odziwo nie wykazywała az takiego postępu. Obecna podobna do PETEKA Petera posiada cechy które opisałem. Jeżeli chodzi ogórę pasma tutaj odczcia mam w zależności od materiału różne ale generalnie wygrywa Gainclon choć są chwiele szczególnie przy akustycznym Jazzie kiedy dobrze wygrzany XSOZ jest nie do pobicia. Choć nalezy pamiętać że XSOZ to konstrukcja zbalansowana i bez odpowiedniego preampu ani rusz. Gainclon bez preampu pracuje całkiem nieźle.

Do porównań używam zawsze trzech źrudeł : Modyfikowany cd320 (wyrzucony wew DAC i filtr SAA7220 oraz inne drobne zmiany, wyjście cyfroew I2c plus linia transmisyjna i2c)+zewnętrzny DACNOS1543wejście i2c

Drugie źródło modyfikowny CD723 do postaci top loadera wew DAC tda1543A oddzielnie zasilany, obecnie wygląda podobnie jak audio aero capitole I wewnątrz kto go otwierał ten wie ;-), trzecie źrudło modyfikowany DVD (zasilacz odcięty blok wizyjnny drobne zminy w torze audio) tylko jako porównańie do pozostałych.

Pramp kopia Aleph Pv1.

Głośniki samoróbki czy jak kto woli DIY MTQWT

Obecnie w moim systemie od około czterech miesięcy pracuje Gainclon w tym czasie tylko raz zatęskniłem za dźwiękiem XSOZ'a.

• 2 tygodnie później...

Czy słuchał ktoś z Was Gainclona z kolumnami ProAc 2,5 lub z JmLab Cobalt 816. Te drugie są dość niewygodne dla wzmacniacza ze względu na niskie minimum impedancji. Czy Gainclon jest w stanie poradzić sobie z tymi głośnikami?

• 1 rok później...

witam

Mam pytanko odnośnie kolumn altec 891a.Wiem że były odsłuchiwane w tym watku z inna elektroniką.Nie ma żadnej wzmianki na temat brzmienia tych kolumn.I na fotce widać że kolumny te były odsluchiwane w nie za dobrych warunkach. Mam zamiar podłaczyć je do lampy 14wat w SE i nie wiem czy lampka te kolumny pociagnie.Skuteczność mają około 87.Wczesniej lampa nieźle dawała rade na virgoII także jest spora szansa,że może to zagrać.Moja lampa i Cd brzmią dość ciepło-także pytanie do właściciela czy razem to się sokomponuje.Nie mam pojęcia jak te kolumny brzmią.

pozdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.