Skocz do zawartości
IGNORED

Bufor B-1 do FirstWatt F5

gucio.

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Jako że F5 potrzebuje jakiegoś Preampa, Pass proponuje bufor B1 i teraz pytanie on ma wzmocnienie 1 do 1 i stąd moje pytanie czy ktoś miał/stosował go do właśnie F5, czy on coś poprawia? podwyższa w jakiś sposób wzmocnienie skoro napięciowe jest 1-1 ?? (wiem że chodzi bardziej o zgodność rezystancji )

Prośba o opinie w tym temacie bo zastanawiam się nad Pre aktualnie ...

Pozdrawiam

Uprzejmie proszę użytkownika ---- bum1234 ---- o nie komentowanie powyższego postu, a z głuchymi o wpływie i budowie kabli nie ma sensu dyskutować :)

https://www.audiostereo.pl/topic/101063-bufor-b-1-do-firstwatt-f5/

Jeszcze zastanawiam się nad nowym PRE Veterana lub klonem JC-2

Uprzejmie proszę użytkownika ---- bum1234 ---- o nie komentowanie powyższego postu, a z głuchymi o wpływie i budowie kabli nie ma sensu dyskutować :)

gucio, F5 potrzebuje do pełnego wysterowania chyba ok 2,6V na wejsciu. B1 jest bardzo neutralny, ale raczej do wysokoskutecznych kolumn. Jak chcesz by F5 nabrał nieprzeciętnego wigoru ze współczesnymi kolumnami o niższej skuteczności sugeruję zrobić preamp, choćby alepha L (wersję w pełni aktywną), albo choćby prostego BOZ (bridge of zen). W obu przypadkach wg mnie wskazane jest dać porządne kondensatory sygnałowe MKP (lepsze niż w projekcie), co wymaga zrobienia sobie trochę innej płytki (dużo większej). Dobry preamp przniesie F5 w inny wymiar.

Czy kolega mówi o tym:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie

Szukam PCB gotowego i stąd ten link...

Ukryta Zawartość

Czy kolega mówi o tym:

[...]

Nie o tym, to co podałeś jest w mojej opini takie sobie. Pisałem o tym:

Ukryta Zawartość

tyle, że do przeprojektowania by wsadzić duże dobre kondensatory foliowe. Jak by co to mam gdzieś taki projekt PCB. Ale chyba raczej lepiej aleph L.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.