Skocz do zawartości
IGNORED

Doswiadczenia z Sonic Frontiers SFL-2?

13aniol

Rekomendowane odpowiedzi

To chyba w Texasie??

Kurczę trochę daleko!

Nie jestem zalogowany na audiogonie no i jeszcze do tego dochodzi ryzyko.

Cena naprawdę super.

Ciekawe jaki byłby koszt sciągnięcia takiego urządzenia do Polski?

Może jest ktoś, kto by się podjął sprowadzić to urządzenie do Polski?

Ja nie jestem zalogowany i szczerze mówiąc, nie mam zielonego pojęcia jak to wszystko załatwić.

• 8 miesięcy później...

Witam, w osttanim czasie zostałem szczęśliwym posiadaczem tytułowego preampa SFL2, wysyłka z USA bezproblemowo.. kwota cła i podatku od kwoty zadeklarowanej przez nadawcę więc .. ;) prawie nic ;)

Pisze dopiero teraz gdyż na samym początku jak podłączyłem to nie wiedziałem czy się śmiac czy płakać.. 2 tyg walki i co się okazało? .. że musiał się wygrzać, stał prawie rok na półce nieużywany..

Kupiłem go w ciemno ale najpierw z gościem pomeilowałem i powiedział ze popełnił pare modów w PCX, min wymiana rezystorów na Caddock i kondensatorów wyjściowych na V-Capy.. także cenowo wyszedł śmieszna kasę.

Lampy użyte 6H23P-EB Cryo .. uważam za bardzo dobre ;) lepsze niż miałem 6922 Nationala, Haltrona czy RCA...

sporo powietrza, scena ładna i magia...

Wszystko było by pięknie ale chyba Cardas Neutral w tym systemie to chyba lejkka już przesada na słodzenie ;) dźwięk mam jakbym go oblał cudownym masłem i miodem ;) o ile Goden Ref. to jest kabel którego się nie pozbędę to Neutrala wypadało by na coś zmienić, i to jest pytanie o pomoc do Was, moze macie jakieś typy? Chodzi mi po głowie Siltech, Fadel chyba odpada bo ponoć to też lica i też słodzi..

Pozdr posiadaczy tego pre, jakoś wykonania czołgowa, świetna baza do tuningu i dźwięk lampowy.

Kup sobie AQ Sky. Już od 2 lat staram się je wymienić na coś lepszego. I cały czas mam Sky.

PS. Nie mulą.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

qrcze, hmm, musiałbym jeszcze raz go posłuchać, bo trochę się pozmieniało w gratach, pozatym poluje na jakiś DAC i nie ukrywam ze chodzi mi po głowie Electrocompaniet ECD1 lub NorthStar Model 192 w wersji już balanced bo taka wyszła, n/t tego drugiego sa pochlebne recenzje w zagranicznej prasie a koszt troszeczkę wyższy od Electrocompanieta, chociaż ECD1 to ponoć bardzo dobre granie idące w moją nutę czaru i analogowości..

Jak dorzucisz do tego EC to zamulisz już system całkowicie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Jak chcesz to mogę ci pozyczyć Kubala Sosna Emotion w wersji XLR. Ale tylko do jutra, bo właśnie sprzedałem i muszę wysłać w świat. Kubala Sosna to taki dużo lepszy Cardas. Myślę, że mogły by ci się bardzo spodobać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ;) no drogo względnie ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sky to faktycznie tańsza opcja - myślę, że za 2500zł znajdziesz. Ale też nie jest to dokładnie to samo. Kubala jest wyraźnie cieplejsza. Coś jak skrzyżowanie Cardasa Golden Reference ze Skyem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.